29-07-05

De titels die je gemist hebt (1)

Bijna een maand na de ons zelf opgelegd pauze. De zomer met al zijn heerlijke kanten en... vervelende klussen weerhouden ons om zoals gebruikelijk dagelijks één of meer berichten over het VB te posten. Tot ergens in september proberen we het zo te houden. Wil je verwittigd worden wanneer we weer als voorheen online zijn, stuur ons dan een mailtje. Je vindt de knop daarvoor rechts opzij deze weblog. Je maakt daarbij kans om de verzamelde stadsgedichten van Tom Lanoye te winnen.
 
Het VB zelve ligt... te bruinen. Alsof ze nog niet bruin genoeg zijn. De VB-jongeren bijvoorbeeld in Spanje waar ze een zogenaamde 'zomeruniversiteit' volgen. VB-kopstukken (foto: Gerolf Annemans) en mindere goden komen de jongeren er voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Tussendoor "galmden de Vlaamse liederen over het Catalaanse platteland". Je begrijpt waarom wij dit jaar niet naar Catalonië trekken, maar in eigen land blijven. VBJ-voorzitter Hans Verreyt kreeg een telefoontje over de aanwezigheid op een vorige 'zomeruniversiteit' van Ben van der Kool die ervan verdacht wordt een Nederlandse moskee in brand te hebben gestoken. Verreyt bevestigde aan De Standaard  dat hij Van der Kool kent. Verreyt: "Over vreemdelingen kon hij cru uit de hoek komen. (lachje)  Maar zo zijn er wel meer bij ons." Waarna de VB-jongeren zich weer toelegden op het opstellen van een 'zwartboek' over een fictieve gemeente. Het opstellen van positieve beleidsvoorstellen werd niet aangeleerd.
 
Enfin, berichten en titels die ook nog op deze weblog hadden kunnen staan: Alsmaar meer VB-gemeenteraadsleden geven er de brui aan - Opvolgers opgestapte VB-gemeenteraadsleden in geen velden of wegen te bekennen - VB-parlementslid: "Ik heb een hekel aan mensen die mij ongevraagd zeggen hoe ik het zou moeten doen, hoe goed ze het ook bedoelen." - Politieke debatten tijdens de Gentse Feesten: 'Zonder dwarsliggers kunnen treinen niet rijden" - VB en Rex (in West-Vlaanderen): zelfde kiespubliek - VB-volksvertegenwoordiger ter orde geroepen over draagmoederschap - NMBS eist verwijdering tekst op website Dewinter - VB-actie aan taalgrens uitgesteld wegens... regenweer. De watjes. - Morel en Vanhecke weer samen op reis - Morel over FPÖ-kopstuk: "Een knappe man. De blauwste ogen en stralendste glimlach die ik ooit zag." - Nederlanders vinden Dewinter 'salonracist' - Alweer verschillende VB-standpunten over Antwerpse haven - VB-pamflet eindigt met grap: "In een onafhankelijk Vlaanderen zal iedereen voor zijn mening kunnen uitkomen." - 't Pallieterke  belt Gerolf Annemans, of was het vice versa? - VB houdt niet van nuances in draagmoederschapsdebat - Campagne 'Avec l'extrême droite, la cible, c'est toi' - Jurgen Verstrepen reageert pas na een week op aanzet tot geweld op eigen weblog - Boudewijn Bouckaert - VB-pamflet in het Turks: niet de eerste VB-toenadering tot de Turkse gemeenschap - Met Dewinter in de darkroom - "VB-top is de voeling met de eigen basis kwijt" - "De directe democratie houdt een samenleving conservatief" - "Ik geef grif toe dat het niet makkelijk is om correcte informatie los te krijgen bij het Vlaams Belang" -  Rob Verreycken noemt 70-puntenplan "visionair" - Gerolf Annemans schrijft boek dat 'wetenschappelijk' verband tussen vreemdelingen en criminaliteit aantoont - VB bekritiseert publicatie Antwerps stadsbestuur, maar wie betaalt VB-propaganda? - VB tegen sociale invulling voormalig Dominicanenklooster - Louis Anken overleden - VB: Vlamingen die zich bekeren tot islam "maar een zucht verwijderd van het terrorisme" - VB veroordeelt homofoobgedrag... in Iran - Jurgen Verstrepen laakt oproep aan journalisten om meer over het Zuiden te schrijven - 't Scheldt  bevestigt dat VB-aan-de-macht zich stevig met de media zal inlaten - Café 'De Leeuw van Vlaanderen' verkocht; uitbater verhuist naar Ertvelde.

01:38 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | |  Print

01-07-05

Zomer 2005

Volgens de statistieken van het K.M.I. was juni "uitzonderlijk" warm. Hopelijk worden juli en augustus evengoed, en komt er nog een prettige nazomer in september. Zodat het weer wordt voor opwaaiende zomerjurken en lange terrasjesavonden. Lekker zonnen en leuke festivals bezoeken. En... huishoudelijke klussen doen die niet eerder konden aangepakt worden.
 
Zoals hiernaast ook al uitgelegd leggen we er even de blok op. Van 20 februari 2005 tot 1 juli 2005, 132 dagen, waarbij 164 berichten gepost werden, en een 13 000-tal bezoeken genoteerd werden. Het was spannend - je wist nooit waarover je 's anderendaags zou kunnen/moeten schrijven. Maar het was ook vermoeiend.
 
Indien onze vingers te hard jeuken, komen we nog even tussendoor terug. Maar in principe wordt het september vooral we er weer zijn. Wanneer precies is nog niet uitgemaakt, maar als je ons een mailtje stuurt verwittigen we jou als we er opnieuw met volle gas tegenaan gaan. En misschien ben jij wel de gelukkige mailer die van ons een exemplaar van de verzamelde stadsgedichten van Tom Lanoye toegestuurd krijgt.
 
Maak er een mooie zomer van. Wij proberen hetzelfde.

16:55 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | |  Print