25-08-05

Tanguy Veys geeft zich bloot

Zie hieronder.

02:21 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook | | |  Print

De titels die je gemist hebt (2)

"Als ik dat zo allemaal lees dan gaat het er bij het Vlaams Belang goed aan toe en zitten de kabouters van het AFF te kniezen", laat Tanguy Veys als boodschap achter op onze weblog. Ja, ja. Freedom of speech. Daar smullen ze van bij het VB. Op een ander, want op de twee weblogs noch op de website van Tanguy Veys kan je je mening kwijt. Daar is het enkel Tanguy Veys die zegt wat jij moet denken.
 
Maar wie is die Tanguy Veys? Veys (links op de foto hiernaast, de Adonis op de illustratie hierboven) werd als 16-jarige door zijn leraar Nederlands in Gent op pad gestuurd om een werkje te maken over de gemeenteraadsverkiezingen van 1988, en kwam zo in contact met het VB. Een jaar later gaf hij in zijn klas een spreekbeurt over het boekje Eigen volk eerst  van Filip Dewinter. Veys - die bij de scouts als totemnaam 'Spirituele Grizzly' had - gebruikte zijn scoutservaring om leiding te geven bij het VNJ. Als universiteitsstudent - waar zijn bijnaam 'Bulldozer' was - zag men hem vooral op cantussen en bij het NSV. Hij slaagde bijgevolg niet in zijn eerste kandidatuur rechten. Hij probeerde dan een hogeschool, maar ook daar slaagde hij niet. De jongen kreeg daarom maar een job op het nationaal secretariaat van het VB. Hij richtte de VB-jongerenafdeling in Gent op, en was achtereenvolgens OCMW- en gemeenteraadslid in de stad van burgemeester Frank Beke. Intussen heeft hij het geschopt tot provincieraadslid en nationaal ondervoorzitter van de VB-jongeren. Een opmerkelijke politieke carrière is anders. Veys' belangrijkste politiek wapenfeit is dat hij bloot paradeerde op een Antwerps VB-pamflet, met - gelukkig - een kartonnen doos rond zijn 'edele' delen. Het pamflet hekelde de invoering van de gescheiden huisvuilophaling in Antwerpen, en had als kop  De Antwerpenaar wordt gepluimd. Dat het 'fotomodel' een Gentenaar was, en in Gent veel meer dan in Antwerpen voor de huisvuilophaling moest betaald worden, werd uit de doeken gedaan in AFF/Verzet  van september 1998. Een Antwerps redacteur van Het Nieuwsblad  stuurde het artikel en het originele VB-pamflet voor publicatie door naar zijn collega's van De Gentenaar, wat Veys in Gent enige plaatselijke bekendheid bezorgde. Hij is er zo fier over dat de advertentie met de blote Veys nog steeds terug te vinden is op zijn website. Die Veys heeft het helemaal verkeerd voor als hij meent dat het VB het goed doet en ze bij het AFF maar zitten te kniezen. Illustratief is dat de IJzerwake minder volk trok dan vorig jaar (zie ook: http://www.blokbuster.be/2005/238ijzerwake.html), zelfs Filip Dewinter daagde er niet op. In tegenstelling tot wat De Morgen  schreef was Dewinter er niet, maar nog steeds op zijn vakantieadres in Spanje.
 
Hadden we de voorbije maand willen reageren op het VB, de oogst zou geweest zijn: Geen vrije meningsuiting voor Blokbuster-militanten in Boechout, het VB protesteert niet - Dewinter zet vandalen op website - Bloggers achterhalen hoe oud Dewinters filmpke wel is - Ontdekt: het plekje waar er geen verzuurde Antwerpenaren langskomen - Filippijnse vrouw en alerte Nederlandse politie doen negationist Siegfried Verbeke de das om - VB excuseert zich toch voor foute berichtgeving in Sint-Niklaas partijblad - Hilbrand Nawijn vooral tuk op persmeute die Dewinter aantrekt - Nieuw websiteadres van thePiano: www.verzet.org - Icoon Vlaamse beweging Alice Nahon woonde samen met een andere vrouw - Rudolf Hess-herdenking in Duitsland verboden - Racistisch gestook in Oostende: Dewinter verschuilt zich achter zijn parlementaire onschendbaarheid - Rob Verreycken in De Tijd : "Ik hou er niet van me nodeloos te distantiëren van organisaties, symbolen, mensen, slogans." - Blood and Honour Vlaanderen promoot I.R.$-strip - VNJ verliest fors leden - IJzerwake: rake klappen en kritiek op de repressie maar niet op de fouten van het nazi-regime aan wiens zijde de collaborateurs stonden - Steunfonds voor Siegfried Verbeke opgericht - Reacties op de overstap van Pieter Van Boxel (N-VA Malle) - Wim Elbers: Van "Boegnoels, Kamelendrijvers, Tchoek-Tchoeken, Bachie-Boezoeken en Makaken" tot "Geef mij maar een knappe Thaise vrouw in plaats van een Vlaamse met een dikke kont en hangtieten. Nog altijd even vulgair. - Het VB over de 'Pianoman' - Verwacht bij EPO: Partizanenkorps 037 van Ward Adriaens en Wij, Muselmänner van René Lambrechts - Centre de Recherche et d'Etudes Politique (CREP) bekroont Hugo Gijsels (zie: http://aff.skynetblogs.be/?date=20050228#945537), Manu Abramovicz (http://www.resistances.be/condorcet.html) en Marc Spruyt (http://www.blokwatch.be/content/view/443/39/lang,nl) - VB dringt aan op verlenging van de uitrijperiode voor mest.
 
Dat laatste is geen mop, maar ongeveer de titel van een persmededeling van het VB. Een kopie van wat het VB vorig jaar verspreidde, maar een kniesoor die daar oplet. Bon , de klussen ten huize de redactie van AFF/Verzet zijn achter de rug. Nog even de administratie in orde brengen, eens nadenken over een volgende AFF/Nieuwsbrief  en daarna gaan we terug online. Er is nog altijd een bundel met de verzamelde stadsgedichten van Tom Lanoye te winnen voor wie ons mailt graag op de hoogte te worden gehouden van het opnieuw opstarten - ergens in september - van deze weblog.

02:12 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook | | |  Print