18-05-06

VB-website blijft haat spuwen, maar ook: VB verveeld met uitwijzen van vluchteling.

Alhoewel enkele VB-personeelsleden deze weblog elke ochtend bekijken, ging het VB niet in op onze suggestie om op de dag van de begrafenis van Luna Dowart de nodige gereserveerdheid in acht te nemen. Eens een dag niet gif te spuwen op alles wat beweegt. Neen, er moesten op de VB-website zonodig berichten over de Vlaamse economische groei waarbij de allochtonen alweer een veeg uit de pan kregen; over de Vlaamse onafhankelijkheid waarbij de Walen, de Egmontpact- en andere onderhandelaars bekritiseerd werden; over Ayaan Hirsi Ali (foto) en Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo Van Gogh, waarbij uitgehaald werd naar het verlenen en behouden van een nieuwe nationaliteitskaart; en over Fidel Castro, met in zijn zog Steve Stevaert. Vanzelfsprekend kon voor die twee laatsten op de VB-website evenmin een goed woord af.

 

We gaan hier niet reageren op alle onzin die gisteren alweer op de VB-website verscheen. Alleen dit. Het eerste nieuw bericht gisteren handelt over de economische prestaties van acht verschillende regio’s. De Tijd  kon er een studie over inkijken, en het VB citeert eruit. De regio’s die onderzocht werden zijn: Vlaanderen, Baden-Württemberg, Catalonië, Lombardije, Maryland, Nord-Pas-De Calais, Québec, Rhône-Alpes en Schotland. Een tabel met daarbij onder andere de gemiddelde jaarlijkse groei in werkgelegenheid en het aandeel vreemdelingen ten overstaan van de actieve bevolking vervolledigt het plaatje. Zoals gewoonlijk zit het venijn in de staart. Het VB schrijft over het artikel in De Tijd : “Alleen spijtig dat dit uitermate boeiende verhaal ontsierd wordt met een nieuwe politiek-correcte mantra: ‘Zolang Vlaanderen geen district of diversity  is, zal het ook geen district op creativity  zijn’, meent commentator Huysentruyt. Toch gewoon even meegeven dat regio’s als Lombardije, Nord-Pas-De-Calais en Schotland met een evenredig aandeel buitenlanders toch een mooie jaarlijkse groei van de werkgelegenheid neerzetten. En dat regio’s met een hoog aantal buitenlanders als Baden-Württemberg of Rhône-Alpes daaruit toch niet de zekerheid halen dat de werkgelegenheid ook groeit.” Maar als je even de tabel bekijkt die het VB meegeeft, stel je vast dat het VB de zaak weer eens met oogkleppen bekijkt. Er zijn vier regio’s die duidelijk meer buitenlanders tellen dan Vlaanderen. Twee – de geciteerde Baden-Württemberg en Rhône-Alpes – scoren inderdaad niet veel beter dan Vlaanderen in aangroei van werkgelegenheid. Maar de twee andere – Catalonië en Québec, respectievelijk met 12 % en 9,9 % buitenlanders tegenover 4,8 % voor Vlaanderen – die scoren met merkelijk beter dan Vlaanderen in jaarlijkse aangroei van de werkgelegenheid. Die feiten passen niet in het vreemdelingenstandpunt van het VB en worden dan maar verzwegen in het VB-commentaar. Alleen het negatieve, dat wordt onder de aandacht gebracht.

 

Een ander bericht gisteren gaat over de omstreden Nederlandse politica Ayaan Hirsi Ali. Twee dagen geleden plaatsten de VB-webmasters Yves Buysse en Ludo Leen ook al een bericht over Hirsi Ali. De van oorsprong Somalische Hirsi Ali heeft gelogen om bij aankomst in Nederland de status van vluchteling te kunnen krijgen. Op zich begrijpelijk: de asielprocedure is zo streng dat om enige kans op erkenning er wel eens een leugentje om bestwil bij moet. Maar het is natuurlijk niet passend om nadien parlementslid te worden en als geen ander kritiek te spuien op de islam en de multiculturele samenleving, maar niet eens rechtmatig in het land te verblijven. Alhoewel Hirsi Ali zich laatst nog distantieerde van het VB, hemelt het VB haar nu nog op. De VB-website wijst erop dat Ali “er keer op keer weer op (hamerde) dat de multiculturele gedachte zelf aan de basis ligt van de mislukte integratie”. Volgens het VB is het links, in casu de Nederlandse televisieomroep van socialistische huize VARA, die met het heropvissen van Hirsi Ali’s leugens, Hirsi Ali het land wilde uitkeren. Maar het is wel VVD-partijgenote Rita Verdonk, een nog hardere tante dan Hirsi Ali, die op een paar dagen tijd besloot dat Hirsi Ali onrechtmatig in het land verbleef, en onterecht de Nederlandse nationaliteit verwierf. Nog gekker wordt het aan het slot van het VB-artikel: “Men mag van Hirsi Ali denken wat men wil, maar haar verdienste voor het debat over islam en integratie kan nauwelijks overschat worden. Haar vertrek is hoe dan ook een zwaar verlies voor de Nederlandse politiek en de democratie.” Allez, voor alles is er een eerste keer. Het VB dat het vertrek van illegaal verblijvende vluchteling betreurt. Het is nog niet eerder gebeurd, maar het is duidelijk: als de vluchteling dezelfde opinie huldigt als het VB, vindt het VB het wél een spijtige zaak dat die vluchteling uit het land moeten vertrekken.

00:14 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | |  Print

"Er is een ideologie die dit soort gruwel mogelijk maakt"

In de Sint-Pauluskerk aan de Veemarkt in Antwerpen vond gisteren de uitvaartplechtigheid van de tweejarige Luna plaats. De peuter werd vorige donderdag doodgeschoten in de Zwartzusterstraat in het Antwerpse stadscentrum, samen met haar Malinese nanny.  Even tevoren was een kogel afgevuurd op een gehoofddoekte Turkse vrouw. De afscheidsplechtigheid bleef aan ieders ribben plakken. De ouders van Luna brachten het VB in verlegenheid door het terugtrekken van het jongste VB-campagnebeeld te eisen. Wat door het VB ingewilligd werd. De grootmoeder van Luna wees op de ideologie die de schietpartij mogelijk maakt. Op ATV getuigde gisterenavond een voormalige klasgenoot van Hans Van Temsche dat de dader van de schietpartij een timide iemand was maar in beperkte kring gore racistische praat uitsloeg.


,,Met velen zijn we hier samen, verbonden over alle tegenstellingen van huidskleur en ras, rang en stand, geloof of vrijzinnigheid heen. Geschokt door het zinloze geweld dat onze samenleving deze dagen overspoelt'', zo opende pastoor Paul Scheelen de afscheidsplechtigheid. In de kerk zaten ook veel vrienden en familieleden van Oulemalou Niangadou, Luna's kinderoppas, en van Songul Koç, de Turkse vrouw die de schietpartij overleefde. De oma van Luna verwees in een korte toespraak naar de racistische motieven achter de moord en dacht daarbij terug aan haar joodse buurvrouw die bijna geheel haar familie verloor in de holocaust: "Bij de waanzin, bij het onaanvaardbare, bij het onnoemelijke verdriet blijft een realiteit zo moeilijk te begrijpen: er is een ideologie die dit soort gruwel mogelijk maakt. Een zinnetje huist nu in mijn hoofd. Ik hoorde het meer dan dertig jaar geleden van een lieve buurvrouw, een oudere joodse dame die bijna al haar naaste familie in de holocaust verloor. Ze zei me: als men zoveel haat van zo dichtbij gezien heeft, begrijpt men dat er heel veel liefde nodig is om het evenwicht terug te herstellen.''

 

Ook acteur Jan Decleir drukte zijn ongeloof uit voor het onrecht dat de kleine Luna werd aangedaan. ,,Het is niet juist als een gebogen, oude man met witte baard een lofzang aanheft over een kist met daarin een porseleinen kindje, een tweejarig eeuwig slapertje met haar teddybeer.'' Hij zong ook zachtjes ,,Luna, Luna, het lichtgevende meisje.'' Tijdens de dienst waren de liedjes Spider’s web  en I cried for you  van Katie Melua te horen, die je terugvindt op de cd Piece by piece die overigens op de redactie van deze weblog één van de meest gedraaide cd’s is en blijkbaar ook de lievelingsmuziek van Luna is. Stadsdichter Bart Moeyaert las het gedicht voor Oulemalou Niangadou voor dat je hieronder reeds kon lezen. Kinderen legden bloemen neer bij de kist. ,,Luna dit heb je niet verdiend en hier is niemand mee gediend. Maar er is geen denken aan, dat wij je ooit vergeten gaan.'' Een Malinese zangeres nam op haar manier afscheid van Luna; pastoor Scheelen riep alle aanwezigen op om elkaar vast te nemen als teken van diepe verbondenheid tegen zoveel gruwel.  

 

Strafpleiter Jef Vermassen verwoordde een paar uur later drie wensen van Luna’s ouders: de wens om zo anoniem mogelijk te blijven en niet te moeten opdraven in praatprogramma’s en dergelijke; dat zoveel mogelijk mensen de nieuwe, strengere wapenwet steunen in de hoop zo nieuwe drama’s uit te sluiten én de vraag aan het Vlaams Belang om zijn campagnebeeld voor de gemeenteraadsverkiezingen aan te passen. Omdat het jonge meisje op de nieuwe affiche van het VB (foto) hen teveel herinnert aan hun dode dochter en de dader ,,uit datzelfde milieu afkomstig is. Hij heeft daar de sfeer ingeademd.''  Het VB reageerde met de mededeling dat het maandag al beslist had die affiche terug te trekken. “Het mag duidelijk zijn dat onze partij de kalmte wil bewaren en op geen enkel moment olie op het vuur wenst te gooien”, besluit de VB-persmededeling. De VB-website gisteren niet bekeken?

 

""Het ging niet om een gek. Dat zou de dood van hun dochtertje misschien minder pijnlijk hebben gemaakt", zo verwoordde Jef Vermassen nog de gevoelens van Luna's ouders. "Het ging om een dader die handelde uit haat. Die doelgericht mensen met een andere huidskleur als slachtoffers uitkoos, en ook hun dochtertje Luna doodde omdat ze onder de hoede stond van een Afrikaans au-pairmeisje." Op het ATV-nieuws later op de dag zei een vroegere schoolvriend van Hans Van Temsche dat de dader van de schietpartij vorige donderdag een timide iemand was maar in vertrouwde omgeving wel degelijk gore racistische praat uitsloeg. Nog in datzelfde ATV-nieuws: er is in de nacht van dinsdag op woensdag een brandbom gegooid naar de lokalen van het VNJ in Berchem. Een absoluut verwerpelijke daad, waarbij erger kon voorkomen worden doordat een Turkse passant de brandblusser uit zijn auto haalde en daarmee de beginnende brand kon blussen. Nu nog het VB dat de brand blust bij de geesten die vinden dat de toetreding van Turkije tot de Europese Gemeenschap niet kan.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | |  Print