04-08-06

Open brief aan de ministers Dewael en Onkelinx

Het Anti-Fascistisch Front (AFF) verstuurt vandaag een brief naar de ministers Patrick Dewael, minister van Binnenlandse Zaken, en Laurette Onkelinx, minister van Justitie, omdat Blood & Honour Vlaanderen andermaal een neo-naziconcert plant in het Antwerpse (zie affiche hiernaast, eenmaal klikken op de illustratie voor een grotere afbeelding). Na het concert in Vremde op 4 maart waren de ministers Dewael en Onkelinx in de Kamer van Volksvertegenwoordigers geïnterpelleerd over het kunnen doorgaan van dat concert, en het antwoord van de ministers was dat er geen strafbare feiten waren vastgesteld. Nogal wiedes omdat de politiediensten alleen in het oog hielden of het buiten kalm bleef, en geen blik wierpen in de zaal behangen met nazi-affiches en hakenkruisen, terwijl rechtse skinheads “Hitler ist da, Hitler ist da!” stonden te joelen. Dat een VTM-cameraman bont en blauw geslagen werd, zagen de politiemensen evenmin. Van die boer geen eieren, dachten wij en we waarschuwen de ministers dat hun diensten niet weer de andere kant moeten opkijken. Hieronder een licht ingekorte versie van de brief die vandaag vertrekt naar de ministers Dewael en Onkelinx.

“Eind februari werd Vlaanderen opgeschrikt door de aankondiging dat de neo-nazi’s van Blood & Honour Vlaanderen op 4 maart in de omgeving van Antwerpen een concert zouden organiseren. Vooraf zou op de Duitse militaire begraafplaats in het Nederlandse Ysselsteyn, deelgemeente van Venray, hulde gebracht worden aan de daar begraven SS’ers. Onder impuls van de Nederlandse antifascistische beweging vaardigde het gemeentebestuur van Venray een samenscholingsverbod uit, en een actie van AFA-Nederland zorgde ervoor dat neo-nazi’s op 4 maart ook niet elders in Ysselsteyn konden samenkomen. Actie in Nederland gelukt, door een samenwerking tussen de antifascistische beweging en de Nederlandse overheid. Echter niet in België. Vlaamse, maar ook Nederlandse, Duitse en andere, neo-nazi’s brachten op 4 maart hulde aan de SS’ers op het militair kerkhof in Lommel (Belgisch Limburg). Achteraf ging het aangekondigde neo-naziconcert ongestoord door in een parochiezaal in Vremde, deelgemeente van Boechout. Blood & Honour Vlaanderen had de precieze locatie niet bekendgemaakt voor het brede publiek, maar uw diensten wisten naar verluidt één dag op voorhand waar de neo-nazi’s zouden bijeenkomen in het Antwerpse. Politiemensen zouden discreet een oogje in het zeil hebben gehouden de avond zelve, maar blijkbaar waren ze al verdwenen toen een VTM-cameraman bont en blauw geslagen werd door de concertgangers en voor verzorging diende opgenomen te worden in een ziekenhuis. Volgens de cameraman waren de muren van de concertzaal volgehangen met fascistische affiches en hakenkruisen. Een tweehonderdtal kaal geschoren kerels met veelal ontblote, getatoeëerde bovenlijven scandeerden: “Hitler ist da, Hitler ist da!”.

U werd over deze zaak geïnterpelleerd door de kamerleden Koen T’Sijen (Spirit), Claude Marinower (VLD) en Hilde Claes (SP.A). De minister van Justitie antwoordde dat ons land, in tegenstelling tot landen als Duitsland en Spanje, niet over een juridisch systeem beschikt om activiteiten van bepaalde groeperingen te verbieden. Wel zouden overtredingen door individuele personen begaan gerechtelijk vervolgd kunnen worden. We beschikken immers over een wet die racistische, antisemitische en xenofobe daden bestraft, en een wet op het negationisme. Maar dat houdt in dat men moet kunnen bewijzen dat er overtredingen gebeurden. De minister van Binnenlandse Zaken antwoordde dat, in het Merksems ziekenhuis waar de VTM-cameraman opgenomen werd, een proces-verbaal is opgesteld voor opzettelijke verwondingen en slagen. Er was geen proces-verbaal opgemaakt wegens inbreuken op de wetgeving over het racisme en/of het negationisme. En dat stoort ons. Want de VTM-cameraman heeft wel degelijk gezien welke affiches er aan de muur van de concertzaal hingen, en heeft gehoord wat er gescandeerd werd. Maar als de federale politie, de staatsveiligheid or whatever geen blik werpen in de concertzaal, zich beperken tot kijken of het buiten rustig is, zullen er ook geen vaststellingen gemaakt kunnen worden over inbreuken tegen de wetgeving die ook u dierbaar is.

Blood & Honour Vlaanderen kondigt inmiddels op hun website een volgend concert aan in het Antwerpse, zaterdag 12 augustus. Op het programma de groepen Avalon en Pureblood uit Groot-Brittannië, Eternal Pride uit Duitsland, en Cellule 23 uit Frankrijk. Wij zoeken nog uit wat voor muziek deze groepen precies brengen en zullen dit melden op onze website, maar alleen al de namen van de groepen spreken voor zich. Eternal Pride was er overigens op 4 maart ook al bij en speelt onder andere covers van Landser, één van de bekendste Duitse neo nazi-rockbands. Op de website van Blood & Honour Vlaanderen is nog altijd niet het door hen aangekondigde verslag van de SS-herdenking in Lommel en het neo nazi-concert in Vremde op 4 maart verschenen, maar we kunnen er wel het verslag lezen van hun Adolf Hitler-herdenking op 22 april laatstleden. We citeren even, inclusief de taalfouten. De verantwoordelijke van Blood & Honour Vlaanderen ‘gaf aan dat we de grootsheid van de Führer en zijn ideologie heden te dage nog altijd in ere moeten houden maar moeten streven naar een meer hedendaagse invulling van het hedendaags nationaal socialisme. Tenslotte leven we in een andere tijdsgeest met andere tegenstrevers en andere problemen (hoewel de basis van de probleem, het internationale Jodendom nog altijd dezelfde is gebleven).’ Een andere spreker had het over Blood & Honour in Vlaanderen en Nederland als ‘voorlopers (…) die ons Volk op touw nemen indien de revolutie zich aandient (…). Geen leeghoofdige kale idioten die in bezopen toestand een neger bijeenmeppen op café en daarna onder druk van de politie echte kameraden verlinken.’ Een derde spreker ging uitvoerig in op zijn passie voor ‘onze Führer (…) en in welk opzicht Hij nog altijd van betekenis is voor onze Beweging.’ Tot slot volgde nog ‘een erg mooie videomontage van de Führer die door alle aanwezigen fel gesmaakt werd’, en overigens gemaakt werd door de sectie Nordland van Blood & Honour Vlaanderen – zijnde de Antwerpse afdeling. Hiermee is ons inziens voldoende duidelijk welk vlees u in de kuip hebt als we spreken over de organisatoren van het concert op 12 augustus.

In de nadagen van het concert in Vremde werd verteld dat Blood & Honour Vlaanderen maar een beperkt aantal leden zou tellen. Dat kan misschien wel zijn, maar ze slaagden erin om zowel in Lommel als in Vremde minstens een tweehonderdtal geestesgenoten te verzamelen. En het is toch ook niet zo dat als je maar met enkelen bent, je ongestoord de wetgeving op het racisme en negationisme mag overtreden. We rekenen er dan ook op dat u de neo-nazibijeenkomst op 12 augustus zult verhinderen. Wat een Nederlands gemeentebestuur kan, moet u toch ook kunnen in overleg met de lokale autoriteiten. Minstens rekenen we erop dat uw diensten niet andermaal de andere kant opkijken, maar de vaststellingen doen en vervolgingen instellen die moeten gebeuren.”

Over de mislukte nazi-herdenking in Ysselsteyn, de gelukte nazi-herdenking in Lommel en het neo nazi-concert in Vremde:

·       Eerste bericht: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060227&number=1&...

·       Muziek: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060228&number=1&...

·       B&H Vlaanderen: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060301&number=1&...

·       Verzamelpunt: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060302&number=1&...

·       Onderzoek: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060303&number=1&...

·       Nederland: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060304&number=1&...

·       Lommel - Vremde: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060305&number=1&...

·       Cameraman: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060306&number=1&unit=days

·       Koen T’Sijen: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060308&number=1&...

·       Politie: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060309&number=1&...

·       Achtergrond: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060311&number=1&...

·       Interpellaties: http://aff.skynetblogs.be/?date=20060316&number=1&...

00:01 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (5) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print

Commentaren

Leve het internationale jodendom! Domme kutnazi's...Dat ze hun leider volgen en een kogel door hun hoofd jagen...Maar van mij mogen ze hun concertjes houden...Verbieden lost niet veel op,integendeel...En ook communisten houden hun concerten en anarchisten en satanisten...Als je begint met ene te verbieden die politiek niet correct is dan moet je concequent zijn en de hele zooi verbieden...Maar dat is zinloos ...Freaks zullen er altijd zijn,zolang dat me maar wat leuzen scanderen is het geen erg...

Gepost door: Tiberius | 04-08-06

aktie AFF verzet!!! misschien moeten jullie bij de volgende nazi concerten maar eens een tegenbetoging voor de concertlokatie houden hé ipv brieven te sturen naar (what's in a name) Onkelinx (lol) Zo kan je het gebeuren ook tegenhouden en tonen dat het niet gewenst is . Jullie zijn goed in tegenbetogingen tegen alles wat Nationalistisch en rechts is , waarom niet jullie lef eens laten zien en zelf met jullie Verzet uw gezicht en mening tonen?
Ik vrees dat jullie de moed ontbreekt voor zulke aktie, jammer maar helaas het ware gelaat van extreem links.

Gepost door: Karl De Ruyterdt | 04-08-06

Tsjeka Jullie zouden ongetwijfelt mooi staan in een Tjekauniform en waarom niet in een gestapo outfit.
Jullie zijn nog rotter dan verklikkers tijdens de oorlog.
Die maakten er ook een gewoonte van om burgers aan te geven bij de overheden.
En dan maar schrikken als later anderen jullie organizaties zullen gaan verbieden en jullie bijeenkomsten onwettig zullen verklaren.
Staatsknechten en loopjongens van het kapitalisme zijn jullie.

Gepost door: Hermy eddy | 04-08-06

Het was fantastisch 12 augustus was het rechtse optreden in vlaanderen FANTASTISCH
GOLLE LINKSE RATTEN DACHTEN HET TE VERPESTEN DOOR BRIEFKES TE SCHRIJVEN NAAR DIE MOTHERFUCKING MEDIA EN DIE FUCKING LINKSE REGERING MAAR FOUT?HET IS TOCH KUNNEN DOORGAAN?ONS KRIJGEN ZE NIET KAPOT,GOODNIGHT LEFT SIGHT
88

Gepost door: Mediamadam | 13-08-06

muziek verzacht de zeden Mediamadam, misschien moet je de media wat aandachtiger volgen.
De regering is niet links, dat is één. Vlaams is de CD&V-NVA de grootste regeringspartij, gevolgd door VLD. Federaal is de VLD de grootste partij, gevolgd door de PS. Alleen iemand zonder enig benul van politiek noemt onze regeringen 'links'. Er zijn geen 'briefkes gestuurd' naar regering of naar wie ook, dat is twee. 'Golle linkse ratten' hebben - net als VLD'er Claude Marinower - alleen hun protest laten blijken tegen het vrijelijk verspreiden van neonaz-ideeën. Dat ken je toch hé, protest? Dat is een vorm van 'vrije meningsuiting' waarbij je zegt dat je iets niet goed vindt. Je moet het ook eens proberen. Maar probeer dan een beetje zuiniger met de hoofdletters te zijn, want dat wordt als onbeleefd beschouwd. En hou het bij één taal per zin, zeker als je kennis van de extra taal niet verder reikt dan vijf woorden. Verder ben ik blij dat je je feestje gehad hebt. Je hebt er overduidelijk enorm veel plezier aan beleeft. Het geluk straalt van je af.

Gepost door: burgerinitiatief | 25-08-06

De commentaren zijn gesloten.