07-11-06

"Vrouwen weten toch alles beter"

De Morgen verhaalde gisteren in de rubriek  Onder vrienden over  Freddy’s mopjes. “Na het onvolprezen HT&D is er nu Freddy’s moppenhoekje. VB’er Freddy Van Gaever maakt op zijn website duidelijk dat ook extreem rechts over een bepaald gevoel voor humor beschikt. Een klik op ‘mopjes van de week’ staat garant voor de betere grappen en grollen. Deze week prijkt in Freddy’s moppenhoekje een advertentie voor een complete 32-delige Brittanica Encyclopedie in perfecte staat. Dringend te koop. ‘400 euro of een goed bod. Ik ben getrouwd vorige week. Dat wijf weet toch alles beter.’” Freddy Van Gaever kreeg er nog een foto bovenop in  De Morgen. Maar niet alleen zijn mopje is belegen, ook het ‘nieuws’ erover. Op deze weblog signaleerden we begin augustus reeds die grap van Van Gaever over de Brittannica Encyclopedie (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20060802). Hoe noemen ze belegen ‘nieuws’ over een belegen grap?

Helemaal niet belegen, alhoewel ze al aan hun 35ste editie toe zijn, is de Vrouwendag die aanstaande zaterdag georganiseerd wordt door het Vrouwen Overleg Komitee (VOK). Niet belegen, maar wel anders dan in de beginjaren. Met deze keer onder de slogan Meerstemmig en Veelkleurig   multiculturaliteit als rode draad. Een waaier van ontmoetingen tussen vrouwen en meisjes uit verschillende gemeenschappen, uit diverse religies, met hun eigen ervaringen, meningen en verhalen… Te horen en te zien in werkwinkels, tentoonstellingen, films, een standenmarkt, een centraal debat, een lezing en een politiek cultureel café. In dat laatste is Rauda Morcos te gast, oprichtster van een Palestijnse organisatie van lesbiennes. De ultieme gruwel voor VB’ers: Palestijnse én lesbienne. Overigens worden de problemen niet uit de weg gegaan, is het geen uitsluitend hoera-geroep over de multiculturele, vrouwelijke kant van het leven. Eva Brems, professor aan de Universiteit Gent en voorzitster van Amnesty International Vlaanderen, geeft een lezing over de spanning tussen multiculturele rechten en vrouwenrechten, bijvoorbeeld in het hoofddoekendebat, en hoe daarmee omgaan.

De 35ste Vrouwendag vindt plaats in het Cultureel Centrum Berchem, op wandelafstand van het treinstation van Berchem. Het dagprogramma loopt van 10.00 uur tot 18.00 uur, waarna het avondprogramma tot 24.00 uur aanvat.

00:34 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrouwen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.