21-02-07

Pralines

’t Pallieterke klaagt er deze week over dat nog ruim 1 200 schriftelijke vragen van parlementsleden onbeantwoord zijn, ook al moeten die binnen een bepaald tijdsbestek beantwoord worden. Intussen is alvast op één van die twaalfhonderd vragen geantwoord.

’t Pallieterke : “Momenteel zijn er nog ruim 1 200 vragen onbeantwoord gebleven, ook al moeten die normaal binnen een bepaald tijdsbestek beantwoord worden. Het zit er dus dik in dat een aantal van die vragen de vuilbak zullen ingekieperd worden als de regering er het bijltje bij zal neerleggen. (…) Men kan zich daarnaast de vraag stellen hoe het komt dat veel vragen zo’n vertraging oplopen. Heel eenvoudig… Veel vragen zijn lastige vragen omdat ze peilen naar achtergronden, beweegredenen en cijfers. En dat is te veel gevraagd natuurlijk.” Het VB heeft aangekondigd de druk op het beantwoorden van de schriftelijke vragen op te voeren.

Eén vraag is intussen beantwoord. Of die vraag van belang is voor de werking van onze democratie, dan wel maar een vraag is om administratieve overlast te veroorzaken, beoordeel je maar zelf. Het is een vraag uit 2000, van Francis Van den Eynde (VB) aan vice-premier Laurette Onkelinx (PS). Onkelinx bood in dat jaar als minister van Arbeid op een Europese top haar collega’s pralines aan “als symbool van de Belgische democratie”. Het Gentse VB-kopstuk Francis Van den Eynde wilde weten waarom de minister de democratie vergeleek met chocolade, “deze bruine of donkerbruine zoete stof die, wanneer de temperatuur lichtjes stijgt, kleverig wordt en gaat smelten”.

Het antwoord is op hetzelfde niveau als de vraag. Dat lijkt ons ook maar best, een kleuter beantwoord je ook niet met een antwoord op universitair niveau. Laurette Onkelinx: “Ik lees geamuseerd uw weinig appetijtelijke beschrijving van de juweeltjes van onze Belgische gastronomie. Die geeft in niets een beeld van de diversiteit van onze pralines: manons, met verse room, met sinaasappel, met marsepein, met likeur of de truffels. De kwalificaties die u met afkeer lijkt te gebruiken, ‘een bruine, plakkerige en afdruipende materie’, lijken me beter te passen bij bepaalde ideeën die uw politieke partij verspreidt.”

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (11) | Tags: van den eynde |  Facebook | | |  Print

Commentaren

Wat een vergelijlink, weet je wat!
Al die bruin buiten en geef ze als gouden handdruk een doos pralines (zonder alcool wel te verstaan)

Gepost door: hahaha | 21-02-07

Het niveau van deze site heeft alweer een nog dieper dieptepunt bereikt.

Gepost door: Laurel | 21-02-07

Laurel Maar ze zijn nog niet zo laag gezakt als het VB. En dat zal nog wel even duren, want het verschil is groot.

Gepost door: Hardy | 21-02-07

Socialisme is MOORD

Gepost door: weg ermee | 21-02-07

AFF = NEO FASCISME !!! WEG MET DIE RODE NIETSNUTTEN!!!

Gepost door: mON dU gOAL | 21-02-07

popol@bomaworst.be Wat een heerlijk onwetend leven moet je hebben als 'fascist' alleen maar een loos scheldwoord voor je is.
En nog niet content, zo te zien. Tja, sommige mensen...

Gepost door: popol vuh | 21-02-07

ik ken er nog een paar: 'van socialisme krijg je aids!' 'socialisten eten kindertjes!' 'socialisme veroorzaakt kanker!' 'hitler was een socialist!' 'de Bende van Nijvel waren socialisten!' 'de socialisten hebben Kennedy vermoord!' En zo kun je bezig blijven, als dat is wat je graag doet.

Gepost door: matu vuh | 21-02-07

Aan matu vuh Eén punt klopt. Hitler was inderdaad een socialist. Hoe noemde zijn partij weeral ...

Gepost door: joske | 22-02-07

Wie A zegt moet B zeggen. Inderdaad joske,

Hitler omschreef zijn partij als socialistisch maar ook nog als iets anders nietwaar.

Het socialisme van Hitler was een besmet soort socialisme, besmet door een ideologie die wel uit de donkerste krochten van de hel leek te komen.
Die ideologie waar ik het over heb is het nationalisme.

Daarmee is nogmaals ten overvloede bewezen dat het nationalisme alles waar het mee in aanraking komt onherroepelijk ten gronde richt.

Gepost door: Hendrik | 22-02-07

Hendrik .... welkom in de 21 ste eeuw.
Of ga je morgen ook de tyranosaurus rex een slecht voorbeeld van het fascisme noemen.
Gaap, geeuw en zucht!

En ondertussen loopt één op tien tieners gewapend rond, waarschijnlijk is er toch iets aan de hand en zou het misschien toch niet eigen zijn aan de multiculturele maatschappij met al zijn problemen dat deze tendensen ontstaan. Maar van die problemen heeft de hedendaagse salonsocialist die bij de mama en papa hun villa dito dure wijk geen last.

Gepost door: blabla | 22-02-07

Hitler was eeen groot man, die naast enkele incidenten veel goeds heeft gedaan voor zijn volk.
Germania erwache! Weg met de inferieuren!

Gepost door: ikke | 22-02-07

De commentaren zijn gesloten.