08-04-07

Zeikerds

Een paar dagen terug stond in  Gazet van Antwerpen een verslag van een gemeenteraadszitting in Zandhoven, in de Antwerpse Kempen. Onder de  kop  Groen! vangt bot met speelstraten lazen we dat het VB er speelstraten niet nodig vindt. “Straten dienen om het verkeer door te laten”, wist VB-gemeenteraadslid Tessa Op de Beeck. Het is dus niet enkel Hilda Vienne en het Antwerps VB dat tegen het idee van speelstraten is (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20050626). Erger is dat de Zandhovense CD&V-burgemeester zich daarbij aansloot. Luc Van Hove: “In onze gemeente wordt er in de vakanties al genoeg georganiseerd voor de kinderen. Bovendien is de jeugd nu wat gekanaliseerd op speelweides.” De jeugd in reservaten, en de auto overal. Is dat de ‘warme samenleving’ die de CD&V wil?

Maar met die ‘speelweides’ is het ook niet alles. Ook daar heeft het VB wel eens last mee, zoals we al meegaven in het AFF/Verzet-artikel waar we daarnet naar verwezen. In Harmelen, in de Nederlandse provincie Utrecht, is de voorbije week opschudding ontstaan omdat rechtse skinheads het plaatselijk speelterreintje gebruiken als favoriete plasplaats. Een van de omwonenden was het zo zat dat hij de ’acties’ van de skinheads op video heeft vastgelegd en naar de politie heeft gestuurd. De skinheads, of zoals ze in Harmelen bekend zijn: Lonsdale-jongeren, laten afval achter, gooien rechts-extremistische propganda met de tekst ’Hitler was right’ in de bosjes en als klap op de vuurpijl plassen ze over de speeltoestellen in het speeltuintje. ,,Eerst lekker bier zuipen, dan de lege blikken over een speelplaats smijten en vervolgens tegen een kinderspeeltuig pissen. Ben je dan een aso of niet?’’, reageert een buurtbewoner boos. Hij of zij durft wel niet met zijn of haar naam in de plaatselijke krant. ,,De jongens zijn op de beelden herkenbaar en er is uit af te leiden vanaf welke plek die beelden gemaakt zijn. Voor je het weet komen ze je huis verbouwen.’’

Eén van de plassers op de foto heeft zich intussen bekendgemaakt als regelmatige bezoeker op het Stormfront-forum. Nog zo’n bezoeker, ‘Pe of Flanders’, keurt het gedrag van zijn Nederlandse geestesgenoot af, maar denkt ook wel: “De kinderen die er zelf komen spelen plassen de boel waarschijnlijk ook wel onder.” Waarmee weer duidelijk is op welk niveau de geestesvermogens van extreemrechts zich situeren.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (14) | Tags: internationaal |  Facebook | | |  Print

Commentaren

Nou lekker belangrijk zeg ! Amai, echt wereldschokkend nieuws...
Niks te melden over een of andere zogezegde "rechtsextremist" die een vlieg heeft doodgeslagen met een krant ???

Over die Turken die onlangs een Koerdisch café in de fik staken hoor ik jullie zeikerds niet.

Gepost door: durandal | 08-04-07

Zeikerds: echt wel een duur woord dat jullie gebruiken! Niveau?

Gepost door: Pietje | 08-04-07

Geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuw.
Het is blijkbaar pruimentijd in de USSR.

Misschien is het nog niet zo een slecht idee om kinderen erop te wijzen dat straten geen speelpleinen zijn. Eens worden ze 18, halen een rijbewijs en rijden ze auto .....

Gepost door: 18 | 08-04-07

18 Speelstraten zijn straten die een welomschreven periode (gedeeltelijk) afgesloten worden voor het verkeer, ze leren dus niet kinderen om het even waar en wanneer op straat spelen.

Gepost door: AFF / Verzet | 09-04-07

Eerst en vooral wil ik toch even zeggen dat dit een belachelijke topic is. Wat de personen in kwestie doen is zeker niet correct! Maar dit eigen maken aan extreem rechts is toch wel heel goedkoop. Ikzelf ben van antwerpen en daar heb je op de speelpleinen meer last van rondhangende allochtonen en drug gebruikers dan van urinerende skinheads. Ik wou dit gewoon even kwijt.

Gepost door: bezoeker | 09-04-07

Bezoeker Wat is het probleem met rondhangende allochtonen? Zelf nooit gelummeld?

Gepost door: AFF / Verzet | 09-04-07

Jaja, tuurlijk ..... nooit jong geweest zeker? Ik wel!

Gepost door: 18 | 09-04-07

AFF NIET MEER OP NR 1 Deze weblog is het digitaal verder zetten van AFF/Verzet, het tweemaandelijks tijdschrift van het Anti-Fascistisch Front (AFF). Tenzij anders vermeld binden de artikels enkel de auteurs. Wie het AFF financieel wil steunen kan dit door storting op rekeningnummer 001-0353952-75 van het AFF. Deze weblog is al meer dan twee jaar online, en is de populairste politieke Skynetblog.

Nu dus niet meer!

AFFke graag meer uitleg? Welk is uw verklaring voor deze achteruitgang?

Wanneer gaan jullie dit verbeteren?

Groeten van Pietje

Gepost door: Pietje | 09-04-07

Pietje Officieel is de Skynetblog van Jurgen Verstrepen populairder, maar dat succes dateert volledig van zijn beginperiode. Met trouwens meer bloot dan wat anders op een zogenaamde 'politieke' Skynetblog. Verstrepens jongste bericht op die Skynetblog dateert van 11 januari, je kunt dat moeilijk nog een actuele blog noemen.

Gepost door: AFF / Verzet | 10-04-07

Populair?? Moest alles wat rechts is deze blog links laten liggen (hihi) hij zou belange de top 50 nog niet halen.

Gepost door: 18 | 10-04-07

18 Wara wacht je op? Geef zelf het goede voorbeeld.

Gepost door: AFF / Verzet | 10-04-07

Wat hebben jullie linksen toch met het willen opleggen van jullie wil!
Ik zal zelf wel bepalen wat ik doe en wat niet. Sta gerust op één, hoe meer mensen dit hier komen lezen, te meer ze links leren kennen.
Ik geef dagelijks het goede voorbeeld! Ik ben wie ik ben zonder schaamte, zonder masker en neen ..... ik zeik niet tegen speeltuigen (al is het kraken van panden en het gebruiken van drugs veel erger). En dat ik niet van journalisten hou staat ook vast, die worden hardhandig buitengehouden op privé initiatieven, ik heb echter nog nooit een politieman zware verwondingen toegebracht tijdens een tegenbetoging van een vreedzame betoging.
Dus AFF jes, buiten het verbeteren van spellingsfouten brengen jullie de maatschappij weinig bij. Jullie zijn nog maar een flauw afkooksel van wat jullie stroming ooit voor stond..... De salonsocialisten!

Gepost door: 18 | 10-04-07

wat een AFF muggenzifterij Ik woon niet ver van een speelplein in het mechelse, nu ja wat nog resteerd van speelplein. De brave autochtone én allochtone kindjes zijn reeds verdreven door de marokkaanse en tsjetcheense puber en tiner rotettertjes die "heersen" over het plein : druggebruik , pesterjen , bedreigingen , steamen , vandalisme en nachtlawaai. ... al wat anders dan plassende skinheads , nietwaar?
De politie doet weinig om een wijkrel of het nieuws te vermijden want oja ... burgervader Bart Somers de open vld'er mag daar niet in een slecht daglicht staan hé dus de gebruikelijke "doen of m'n neusbloed strategie" werpt zijn vruchten af bij de lokale goedgemeende autochtoon én allochtoon. Dus AFF'ers : zo als ze het destijds in Nederland zo mooi konden promoten : ZET EENS EEN ANDERE BRIL OP!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: AFF = NEWfashisme | 11-04-07

"Als de fascisten ooit terugkomen in West-Europa, zullen ze zich
anti-fascisten noemen."
(Jacques (Jacob) Presser, joods-nederlands historicus en schrijver)

Gepost door: Khan | 25-04-07

De commentaren zijn gesloten.