10-05-07

Kledijvoorschriften

Bij  ’t Pallieterke letten ze niet alleen op wat er verteld wordt in de koepelzaal van het Vlaams parlement, op ’t Schoon Verdiep van het Antwerps stadhuis en in andere politieke discussiefora. Wat ook telt, is hoe je gekleed bent. En regelmatig moet  ’t Zwart Moniteurke dan een veeg geven naar VB-mandatarissen.

Deze week hebben er een paar prijs. Om te beginnen Hilde De Lobel, maar daarover zo dadelijk meer. Over Anissa Temsamani (SP.A) en Annick De Ridder (Open VLD) vernemen we in ons favoriet weekblad voor mensen met een goed hart en een slecht karakter dat ze in het Vlaams parlement letterlijk laten blijken dat ze tot de meest sexy politici behoren, voor “een leuke inkijk” zorgen. Aan het andere einde van het verzorgd uiterlijk zit blijkbaar VB’er Jan Penris. ’t Pallieterke  merkt op: “Jan Penris en anderen willen (we) vragen voortaan hun colbertje aan te houden. Een parlement is tenslotte geen café (…). Stijl was toch van die zaken waar Karel Dillen zo van hield!”

Een ander VB-coryfee, Hilde De Lobel (foto 1), had “met het zomerse weer een smaakvol ensemble aangetrokken” maar verknalde het dan weer met het hangertje dat ze aan had. ’t Pallieterke : “Moest daar nu echt zo’n Thorhamertje (…) boven zweven?” Voor wie niet thuis is in de heidense mythologie: Thor (illustratie 2) is de god van de donder, en zijn favoriete bezigheid was het doodslaan van reuzen. Hij staat voor ordeschepper tegenover de chaos. Zijn legendarische hamer (illustratie 3, uit het winkeltje met heidense prullaria van Wim Verreycken), ook wel Mjölnir genoemd, mist nooit zijn doel en wanneer gegooid komt hij automatisch terug naar Thors rechterhand.

Dat soort zaken draagt dus Hilde De Lobel, voor het overige vooral bekend omdat ze wel eens urine vermengde met ammoniak en naar ballorige studenten gooide (waarvan achteraf bleek dat het NSV-studenten waren), soep met spek verdeelde voor de daklozen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20060211) en “blasé kletsend en semmelend” het Vlaams parlement betrad bij haar eedaflegging als opvolgster van Rob Verreycken (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20060426). ’t Pallieterke  merkt over dat Thorhamertje nog op: “Zou ze dat in de Antwerpse gemeenteraad ook dragen?” Het antwoord is negatief… want Hilde De Lobel zetelt in Antwerpen nog slechts in de Antwerpse districtsraad. Maar de volgende opmerking van ’t Pallieterke  is wel terecht: “Goed dat ze niet aan ’t Stad werkt!” Daar zou dat niet toegelaten zijn, maar je moet natuurlijk al thuis zijn in de heidense symboliek om door te hebben wat er rond iemands hals bengelt.

Wim Verreycken als kledijadviseur inhuren bij het Antwerps stadsbestuur lijkt ons anders ook geen goed idee. Etienne Vermeersch evenmin. Die denkt wel álles én béter te weten, maar dat is niet noodzakelijk zo. Misschien dan toch maar mensen niet beoordelen op hun kledij maar op wat ze zeggen en doen?

00:16 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (17) | Tags: de lobel |  Facebook | | |  Print

Commentaren

Joël De Ceulaer/AFF Wat een belachelijk schrijfsel. Doe zo voort men uw verzetsdaden...

Goeten van Pietje

Gepost door: Pietje | 10-05-07

Joël Heb je nog lang haar en een brilletje. Waaw wat zie je er slim uit!

Gepost door: Slang | 10-05-07

Het is trouwens mjolnir ... en wat is er fout aan soep met spek. Ik eet twee keer per week eieren met spek, ben ik nu een extreem rechts staatsgevaarlijk persoon. Ik ben ook niet van het principe om met twee companen mensen dood te schoppen zoals die laffe makkakken verleden week (ik neem aan dat we allochtonen van dat kaliber gerust zo mogen noemen) met wat spek sta ik wat vaster op mijn benen.

Aff ik hou niet van jullie en ik schijt op wat jullie hier doen maar nu ben ik zelf hier erg teleurgesteld ....
Aff leest Pallieterke en pallieterke kijkt naar actua tv, "interessante zaken" gaan we hier dus echt niet te weten komen.

Hoe gaat het met het onderzoek naar het voorval in de metro, nog niet ontdekt dat die vuile Belg een racistische opmerking maakte of zo wat het "incidentje" verrechtvaardigd? Hij is hersendood, hij kan dus niet meer tegenspreken!

Gepost door: 81 | 10-05-07

Vergeet niet te vermelden dat de bananen monarchie Belchiek er nieuwe adel bij heeft. Axelle Slet (het zou een van uw medewerkers kunnen zijn) is in de adelstand verheven! Hip hip hoera!

Gepost door: 81 | 10-05-07

Dit is écht slecht geschreven en onsamenhangend. Inhoudelijk zijn de AFF-stukjes meestal komisch tot triestig, maar dan was er toch nog de stijl die de feilende logica overleefde.

Er is weer een nieuw dieptepunt bereikt.

Triviaal van inhoud, zielig van motivatie en erbarmelijk van stijl.

Gepost door: Jos | 10-05-07

Als je de tijd had genomen even de in de tekst vermelde link naar het archief aan te klikken had je geweten wat er zo amusant was aan die soep met spek. De opzet van die actie was namelijk niet zozeer het vullen van de magen van de meest behoeftigen als wel het zeker niét vullen van de magen van islamitische behoeftigen. Het plan liep trouwens slecht af :-) Zeker het opzoeken waard.
Ook lijk je te vergeten dat het AFF verslag en commentaar geeft op gebeurtenissen in het extreem-rechtse kamp. Ze zijn hier dus volledig afhankelijk van de prestaties van het blok en zijn vrienden om hun artikels te kunnen schrijven. En soms gebeurt het dat heel die inhoudsloze rechterzijde niet verder komt dan een absurd berichtje over kledij. Schrijf daar maar eens een diepgaand en betekenisvol artikel over...
Als je zo veel belang hecht aan het inhoudelijke kan ik je zeggen dat je aan de verkeerde deur staat te kloppen en dat je, tenzij je gewoon wil blijven zeuren zonder een been om op te staan, beter naar ’t Pallieterke kan trekken om te klagen over die conneries die zij verspreiden, waardoor heel de antifascistische berichtgeving ei zo na tot stilstand komt.

Gepost door: Ohème | 10-05-07

Pietje Drie negatieve reacties op meer dan duizend bezoekers per dag, dan kan je moeilijk spreken over een consensus. En nogmaals, als je meer kwijt wil dan over het onderwerp van de dag: begin dan een eigen blog. We beloven zelfs af en toe te komen kijken. Je reactie over de slavernij is hier gewist wegens totaal niet terzake.

Gepost door: AFF / Verzet | 10-05-07

AFF Wat die 1000 bezoekers betreft; daar zit veel dubbel gebruik bij.
Meer representatief ware geweest dat jullie een percentage hadden getrokken van de negatieve reacties vandaag.

De meerderheid van de reacties zijn immers negatief... Ook de reacties uit "linkse" hoek...

Hebt je dat over de slavenhandel gelezen... Straf hè, hoe de historische realiteit botst op bepaalde voorveronderstellingen en taboes...

Toe nou, trek die rommel van vandaag in... Het is meestal rommel: zo voorspelbaar, het op de voeten volgen en het buiten proportie trekken van aspecten van de politieke tegenstander en dit zonder al te veel eigen boeiende inbreng.
En maar citeren uit 't Pallieterke bijvoorbeeld (dat blijkbaar gretig gelezen wordt op de redactie van Knack... Joël)...

Echt waar, maar..., vandaag is uw schrijfsel echt niet te pruimen:)
Kortom, je had beter voor je eigen schrijven je delete-knop gebruikt. Jullie kunnen dat... doen zou ik zeggen...

Groeten van Pietje

Gepost door: Pietje | 10-05-07

Hoe harder de stront stinkt hoe lekkerder hij smaakt .... interessante interpretatie.
In de reactie is er weinig van te zien .... van die 1000 bezoekers zijn er waarschijnlijk 10% Anti- Aff, 3 % voorstander en is de rest "ramptoerist" ....

En ik ken het verhaal rond de identitaire soep ... als je honger hebt dan eet je, als die islamieten geen varken willen eten wil dat zeggen dat ze niet hulpbehoeftig zijn.
Het is niet omdat ze hier komen "genieten" dat alles hier hallal moet worden ... niet!
Het is weer typisch dat de extreem linkse kant hierover weer loopt te zeiken.
PS ik heb er al lang een sport van gemaakt op allochtonen varkensvlees te doen vreten ... en weet je wat? Ze gaan er niet dood van! hihihi

Gepost door: 18 | 10-05-07

KNACK schrijft AFF-blog Het AFF ontkende eerder dat journalisten van KNACK dit hier volschrijven; waarom toch?

EERSTE BEWIJS

Copie vanop deze blog, posting 27 april:
(Illustratie 3, klik eenmaal op de illustratie voor een grotere afbeelding: illustratie van Erwin Vanmol die bedoeld was voor de cover van de Knack van deze week, maar uiteindelijk slechts binnenin gebruikt werd. Titel van het artikel had Hoe zwaar is het Vlaams Belang gekwetst? moeten worden, bij de eindredactie werd het echter het bravere Van het rechtse front geen nieuws.

Hoe kan de AFF-weblog weten welke wijzigingen in Knack-titels worden aangebracht, als medewerkers van Knack hier niet schrijven?

Waarom liegen en ontkennen?

Binnenkort tweede bewijs!

Speel open kaart,Joël De Ceulaer!

Gepost door: hansje | 10-05-07

De banden van AFF met Knack? Ziehier een onderwerp dat een boeiend schrijfsel zou kunnen opleveren!

Joël, veeg eens je mooie lange haren voor je ogen weg, zet je bril recht op je neus, heb de moed, en... zeg het ons...


Gepost door: Pietje | 10-05-07

Pietje, Hans en anderen Hopelijk wordt deze blog niet afgerekend op de domheid van sommigen op de reactiemodule. Hoe wij weten dat een cartoon oorspronkelijk voor de cover en niet voor binnenin Knack bedoeld was? Even gesurfd naar de website van de cartoonist.

Gepost door: AFF / Verzet | 10-05-07

Wie is die cartoonist, waar vinden we de webstek en waar staat wat u hier komt te zeggen.

Gepost door: 1881 | 10-05-07

Weten jullie dan niet dat 'Joël De Ceulaer' een schuilnaam is? Je denkt toch niet dat hij die roddels onder eigen naam in Knack durft schrijven. Zijn echte naam is Marc Spruyt. En dat is dan weer een pseudoniem van een bekende Belgische kandidaat-premier die een strikje en een bril draagt... Vooruit Pietje, gràven! Die beurs van het Fonds Pascal Decroos is binnen handbereik!

Gepost door: Maurice De Wilde | 10-05-07

De schopper (er was er maar een) in de metro zag er volgens mij niet al te allochtoon uit. Kale kop, trainingsvestje (lonsdale?)... Als het een allochtoon was, dan was het er in elk geval een die perfect geassimileerd was met het Vlaamse volk zoals we dat op VB-meetings altijd vlak achter Dewinter en Vanhecke aan zien lopen.

Gepost door: barth | 10-05-07

(1) Barth (2)Maurice (1) Eerlijk gezegd denk ik dat zulke criminele jongeren met een meer rechts strafrecht, à la VB, toch enige tijd zouden brommen. Tot welk volk ze ook mogen behoren... En zo hoort het ook... Ik weet niet of jij je kunt vinden in zulk een "straf"recht...

(2) Ben jij aan het hengelen naar een beurs... Leuk toch zo wetenschappelijk onderzoek...
Suggestie! Een onderzoek naar de politieke kleur van journalisten, en de representativiteit hiervan naar de samenleving toe, lijkt mij bijvoorbeeld een goed thema...
Is er wel een voldoende evenwicht?

Om te besluiten: de metro in Brussel moet veiliger!!! Daar moet het om gaan... Want, wie maakt er gebruik van de metro: het Gewone Volk... Die "linksen" toch... en maar blijven zeveren over het VB... niet te begrijpen...

Gepost door: Pietje | 10-05-07

Tuurlijk Barth ....... (aai over het hoofdje en terug instoppen).

Oef, ik ben geen fascist, ik draag immers geen Lonsdale en ben niet kaal. Ik overweeg waarachtig om voor het Aff te gaan schrijven!

Gepost door: 1881 | 11-05-07

De commentaren zijn gesloten.