10-05-07

Kledijvoorschriften

Bij  ’t Pallieterke letten ze niet alleen op wat er verteld wordt in de koepelzaal van het Vlaams parlement, op ’t Schoon Verdiep van het Antwerps stadhuis en in andere politieke discussiefora. Wat ook telt, is hoe je gekleed bent. En regelmatig moet  ’t Zwart Moniteurke dan een veeg geven naar VB-mandatarissen.

Deze week hebben er een paar prijs. Om te beginnen Hilde De Lobel, maar daarover zo dadelijk meer. Over Anissa Temsamani (SP.A) en Annick De Ridder (Open VLD) vernemen we in ons favoriet weekblad voor mensen met een goed hart en een slecht karakter dat ze in het Vlaams parlement letterlijk laten blijken dat ze tot de meest sexy politici behoren, voor “een leuke inkijk” zorgen. Aan het andere einde van het verzorgd uiterlijk zit blijkbaar VB’er Jan Penris. ’t Pallieterke  merkt op: “Jan Penris en anderen willen (we) vragen voortaan hun colbertje aan te houden. Een parlement is tenslotte geen café (…). Stijl was toch van die zaken waar Karel Dillen zo van hield!”

Een ander VB-coryfee, Hilde De Lobel (foto 1), had “met het zomerse weer een smaakvol ensemble aangetrokken” maar verknalde het dan weer met het hangertje dat ze aan had. ’t Pallieterke : “Moest daar nu echt zo’n Thorhamertje (…) boven zweven?” Voor wie niet thuis is in de heidense mythologie: Thor (illustratie 2) is de god van de donder, en zijn favoriete bezigheid was het doodslaan van reuzen. Hij staat voor ordeschepper tegenover de chaos. Zijn legendarische hamer (illustratie 3, uit het winkeltje met heidense prullaria van Wim Verreycken), ook wel Mjölnir genoemd, mist nooit zijn doel en wanneer gegooid komt hij automatisch terug naar Thors rechterhand.

Dat soort zaken draagt dus Hilde De Lobel, voor het overige vooral bekend omdat ze wel eens urine vermengde met ammoniak en naar ballorige studenten gooide (waarvan achteraf bleek dat het NSV-studenten waren), soep met spek verdeelde voor de daklozen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20060211) en “blasé kletsend en semmelend” het Vlaams parlement betrad bij haar eedaflegging als opvolgster van Rob Verreycken (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20060426). ’t Pallieterke  merkt over dat Thorhamertje nog op: “Zou ze dat in de Antwerpse gemeenteraad ook dragen?” Het antwoord is negatief… want Hilde De Lobel zetelt in Antwerpen nog slechts in de Antwerpse districtsraad. Maar de volgende opmerking van ’t Pallieterke  is wel terecht: “Goed dat ze niet aan ’t Stad werkt!” Daar zou dat niet toegelaten zijn, maar je moet natuurlijk al thuis zijn in de heidense symboliek om door te hebben wat er rond iemands hals bengelt.

Wim Verreycken als kledijadviseur inhuren bij het Antwerps stadsbestuur lijkt ons anders ook geen goed idee. Etienne Vermeersch evenmin. Die denkt wel álles én béter te weten, maar dat is niet noodzakelijk zo. Misschien dan toch maar mensen niet beoordelen op hun kledij maar op wat ze zeggen en doen?

00:16 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lobel |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.