22-07-07

Vlekkeloos verloop van de uitreiking van de Prijs voor de Democratie

Voorbije donderdag schreef een man die zich bedient van de nickname 18 in de reactiemodule op deze blog: “Dit weekend zal een ‘links’ initiatief schade oplopen.” Voorpost en de NSV! voerden gisteren actie bij de komst van prins Filip voor het Te Deum in Gent, en een aantal Vlaams-nationalisten haalden hun gram tijdens een nachtelijke plakactie aan het pretpark Bellewaerde waar een Belgische dag was gepland met miss België. Vermits het koningshuis noch het pretpark Bellewaerde als een ‘links initiatief’ kan beschouwd worden, werd alsmaar zekerder dat de uitreiking van de  Prijs voor de Democratie aan Tom Barman, gisterenavond in Gent, geviseerd werd. Maar was de dreiging ernstig?

Het zou niet de eerste keer zijn dat de uitreiking van de Prijs voor de Democratie  verstoord wordt door exteemrechts. In 1991 kreeg de prijswinnaar, de kritische VRT-journalist Walter Zinzen, een taart naar het hoofd gesmeten. Geheel naar een uitspraak van Karel Dillen die opriep alle journalisten voor een kanon te zetten, hijzelf zou wel roepen: ‘Vuur!’. Walter Zinzen, nochtans niet de lenigste, ontweek de taart zodat die op het podium neerkwakte zonder het eigenlijke doel te raken.

Maar de uitreiking van de Prijs voor de Democratie  verliep dit jaar vlekkeloos. Juryvoorzitter Eric Goeman las de motivatie voor (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070721); vertegenwoordigsters van de actiegroep Baas Over Eigen Hoofd!, een ABVV-delegee die ACV-delegee Maria Vindevoghel verving (Vindevoghel die net gisteren met een delegatie syndicalisten naar China vertrok) en winnaar Tom Barman (die zijn manager Christian Pierre uitgebreid bedankte voor de logistieke en publicitaire ondersteuning van de 0110-concerten) namen hun prijs in ontvangst (foto 1). Tom Barman was verbaasd dat hij de Prijs voor de Democratie  kreeg... want hij had er nog niet eerder van gehoord. Tja. Voor democratie ijveren is tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid. Het publiek keek aandachtig toe (foto 2) en de actiegroep Baas Over Eigen Hoofd! (foto 3) voerde nog even actie op het pleintje Bij Sint-Jacobs.

De man die hier aankondigde dat dit weekend een ‘links’ initiatief schade zou oplopen, was eind jaren negentig actief in het links-anarchistische milieu in Antwerpen en is nu in extreemrechts vaarwater terechtgekomen. Zijn nickname 18 verwijst naar de eerste en de achtste letter van het alfabet: Adolf Hitler. Een foto van de man kan op eenvoudig verzoek geleverd worden door ons te mailen met de mailknop in de rechterkolom van deze blog.

00:04 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (30) | Tags: actie |  Facebook | | |  Print

Commentaren

tom is een terechte winnaar.

Gepost door: muggenbeet | 22-07-07

Hoe dikwijls moet ik jullie vertellen dat 18 staat voor ANJA HERMANS !!!! Jullie zijn echt niet te doen hé en zoals altijd zitten jullie volledig verkeerd!
Onnozele droopy's

Muggebeet, je nick zegt alles.

Gepost door: 18 | 22-07-07

18 18 is alleszins niet Anja Hermans zelf. En aan de gore praat van 18 te oordelen, sluiten de ideeën en opvattingen van 18 meer aan bij die van extreemrechts dan die van Anja Hermans.

Gepost door: AFF / Verzet | 22-07-07

Bij deze geef ik de kleuters van het Aff de toestemming om mijn foto een identiteitsgegevens hier op deze blog te plaatsen ....

Gepost door: 18 | 22-07-07

18 Jouw foto op het web plaatsen... Dat willen we de achteloze surfer niet aandoen. Vandaar de meer discretere oplossing: je kan de foto aanvragen.

Gepost door: AFF / Verzet | 22-07-07

@18 18 . ik weet best wie je bent . stuur me een mailtje en ik stuur er onmiddellijk eentje terug met de bewijzen . (op de site zet ik geen persoonsgegevens)
Yelloman@telenet.be

Gepost door: yelloman | 22-07-07

Bedreigingen ??? Schending privacy ??? Laat het extremistische AFF de makers vallen ???
Zal men "18" verder bedreigen, eventueel thuis de ruiten ingooien, remmen van zijn wagen saboteren, of "18" met een bende punkers of Noord-Afrikanen molesteren ???
Keert het AFF terug naar zijn uiterst geweldadige roots ???

Gepost door: Durandal ! | 22-07-07

Hehe, eigenlijk wel grappig. Zoeken jullie de gegevens van iedereen op die hier jullie blog reacties plaats?

Gepost door: Kristof | 22-07-07

Verbetering Er moest nog een "op" komen te staan tussen "hier" en "jullie".

Gepost door: Kristof | 22-07-07

hahaha .... nee, nee, nee!
Dit is allemaals dikke zever, een paar dagen geleden verscheen hier nog de gegevens van een persoon die een domeinnaam registreerde op deze blog (niet Yelloman), en jullie zijn zeker niet schuw om hier foto's van mensen te pas en te onpas te plaatsen.

Ik eis dat mijn foto en contactgegevens hier op deze blog geplaatste worden! Ik wil graag de resultaten zien van de crisisvergadering die gehouden werd naar aanleiding van mijn post op deze blog.

Wat blijkt is dat verschillende extreem linkse initiatieven zoals het AFF, Blokwatch, .... door dezelfde groep mensen onderhouden worden en dat men onterecht de indruk geeft dat het hier om dezelfde personen gaat .... ik vraag mij af welke dikke vis dat hier allemaal betaald .... opvallend was de stagnatie van berichtgevingen op blokwatch na de verkiezingsnederlaag van de SP A .... dat ieder er het zijne van denkt.

AFF/VERZET na A komt B ..... toon of ga af als een gieter! Toon dat jullie de naam AFF waard zijn!

Gepost door: 18 | 22-07-07

Volkscommisaris Vindevogel wint prijs! Eigenlijk een mooie verzameling winnaars van de prijs voor de democratie.
Maria Vindevogel(zeer verdachte naam trouwens)vanwege zwarte connotie van die naam.
Dus deze Maria was juist op weg naar de Volksrepubliek China.
Ze ging daar de concentratiekampen inspekteren,waar die verzuurde Falun Gongers een gratis heropvoedingscursus krijgen.
Als ze zich niet willen laten heropvoeden krijgen ze de kogel_maar die is niet gratis uiteraard.
Die moet worden vergoed aan de leiders van de volksrepubliek.
De rest van de bende vond het wel jammer dat Maria de volkscommissaris niet aanwezig kon zijn op de uitreiking.Mensen die nu nog dwepen met de volksrepubliek zijn echte democraten.
Die weten ten minste hoe je de multiculdemocratie in de mensen hun hoofden kunt rammen.
Met stokken en kogels.
Leve de Democratie!!

Gepost door: eddy | 22-07-07

Van zodra iemand bedreigingen begint te uiten (" dit Week-end staat een links initiatief iets ergs te gebeuren ") is het geen overbodige luxe om te weten van wie deze bedreigingen komen en of ze al dan niet ernstig genomen moeten worden . Een volkomen normale reactie als je het mij vraagt . Het is trouwens verboden om persoonsgegevens te publiceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de betrokkene , met een berichtje te plaatsen onder een "anonieme " schuilnaam kan 18 wettelijk geen toestemming verlenen . éénmaal de persoonsgegevens gepubliceerd zou "18" dan gewoon kunnen beweren dat de toestemming niet van z'n hand komt en stelt AFF of ikzelf zich bloot aan gerechtelijke vervolging . Een mailtje met de toestemming maakt het wel mogelijk , maar daar wil 18 echt niet z'n gat aan verbranden . 18 zoals we hem kennen , veel stoere praat verkopen tot het begint te spannen , dan is 'm met de staart tussen de benen weg . Veel geblaat en weinig wol dus . Indien 18 mij z'n mailadres kenbaar maakt , dan stuur ik met plezier zijn persoonsgegevens op .

Gepost door: yelloman | 22-07-07

En ik schreef "zal een links initiatief schade oplopen" en dat is ook gebeurt. Maar als Vlaams nationalist hou ik mij aan regels en verlaag ik me niet tot linkse praktijken .... het opschorten van een maandelijkse gift aan een zeker initiatief is een dergelijke zaak ... als jullie er meer achter zoeken zal wel in jullie aard liggen. Posten die handel!!

Gepost door: 18 | 22-07-07

Zure druiven Tja Eddy, als je bij het ABVV was gebleven, had je daar nu misschien ook gestaan.

Nog meer extreem rechts dat de zon niet in het water kan zien schijnen:

Attractiepark Bellewaerde liet gisteren 100 bezoekers gratis binnen die er in geslaagd waren samen met Miss België Annelien Coorevits foutloos het nationale volkslied te zingen. Ruim 2 uur voor het park opende stonden de eerste zangers al te wachten.
Vlaams Belang had de nacht ervoor de publiciteitsborden, wegwijzers en elektriciteitskasten van Bellewaerde Park overplakt met partijpropaganda.
'We wilden de nationale feestdag op een positieve manier in de kijker zetten' zegt een woordvoerder van het park. 'Zaterdagochtend stelden we vast dat eigendommen van het park overplakt waren met pamfletten. De bezoekers hebben er niet veel van gemerkt: voor de grote toeloop was alles alweer verwijderd'. Vorige week deed Bellewaerde hetzelfde op de Franse feestdag, toen kreeg een 40-tal bezoekers een gratis toegangskaart.
Bellewaerde-directeur Filip De Witte: 'Wij zijn een private onderneming zonder politieke achtergrond.' - Het Nieuwsblad - De Zondag

'Ondernemend Vlaanderen' weet weer eens wat het aan het VB heeft. Pretparkbezoekend Vlaanderen weet waar de onverdraagzaamheid in dit land zit. En VB-stemmend Vlaanderen ziet zijn stem wéér eens besteed worden aan gesubsidieerd vandalisme dat het cordon sanitaire nog een extra laagje geeft. Je zou van minder gefrustreerd raken.

Gepost door: barth | 22-07-07

18, wie is hij, wat drijft hem ... komt hij uit het anarchistische linkse kamp, heeft hij ooit nog met Anja Hermans geneukt? Spoedig zal zijn identiteit onthuld worden. Exclusief, hier op AFF

Gepost door: 18 | 22-07-07

Doek In Nederland is de LPF opgeheven. Na de moord op haar boegbeeld Pim Fortuyn verzeilde de rechtspopulistische partij in een neerwaartse spiraal van ruzie, gesjoemel en politieke flaters. De LPF sleurde in haar val het eerste kabinet van CDA-er Balkenende mee, ironisch genoeg de man die een einde had gemaakt aan de hegemonie van het door Fortuyn geviseerde 'paars'. Later kwam ook op regionaal en lokaal niveau de klad er in. De LPF verloor kiezers aan de radicale SP van Marijnissen, maar ook aan Wilders op rechts en zelfs aan de Partij van de Dieren. Nu het laatste oortje is versnoept en er geen beterschap in zicht is, geeft de partij er definitief de brui aan.

Volgens alleskundige Jean-Marie Dedecker (LD) heeft de LPF de Nederlandse politiek toch veranderd: "Kijk maar naar Rita Verdonck, wiens standpunten heel weinig van die van Fortuyn verschillen". Rita Verdonk, zoals ze in Nederland heet, was voor de VVD minister van vreemdelingenzaken. Het protest tegen haar inhumane beleid werd versterkt na de dood van 11 asielzoekers bij een brand in een opvangcentrum. Het werd er niet beter op toen ze kritische spandoeken tegen haar beleid in beslag liet nemen en ze verloor nog meer krediet toen bleek dat ze de Kamer van volksvertegenwoordigers had voorgelogen. Toen ze probeerde haar populaire partijgenote het - illegaal verkregen - Nederlands staatsburgerschap te ontnemen, had ze het helemaal verkorven. De lijsttrekkersverkiezing in haar eigen partij verloor ze daarna van de gematigde Mark Rutte. Tegelijk bleef ze voor zichzelf campagne voeren in plaats van Rutte te steunen. De VVD verloor de verkiezingen en Verdonk is geen minister meer. De nieuwe minister van Vreemdelingenzaken heeft laten verstaan dat onder Verdonk 'de slinger te ver was doorgeslagen'. Tot zo ver de wérkelijke bijdrage van de LPF en 'Verdonck' aan de Nederlandse politiek.

Gepost door: barth | 22-07-07

Barth, gelieve bij het onderwerp te blijven ...
Zeg jij eens wie ik ben, jij was ook op de vergadering ...

Gepost door: 18 | 22-07-07

VRT DISCRIMINEREND EN PARTIJDIG


Tijdens de jongste verkiezingscampagne wezen we er meermaals op dat de discriminatie van het Vlaams Belang door de overheidszender onverminderd gehandhaafd bleef en zelfs werd versterkt. Dat bleek onder meer uit het feit de voorzitter van het Vlaams Belang niet werd uitgenodigd voor twee grote verkiezingsdebatten tussen de 'kandidaat-premiers'.

Frank Vanhecke liet het daar niet bij en trok met een klacht naar de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM), die de VRT in de loop van deze week in het ongelijk stelde. In haar arrest oordeelde de VRM in klare bewoordingen dat de VRT haar "verplichtingen van niet-discriminatie en van politieke en ideologische onpartijdigheid niet nakwam." Zo hoort u het ook eens van een ander...

Gepost door: 18 | 22-07-07

BRUSSEL - Amper 34 pct van de Vlamingen wil dat prins Filip koning Albert opvolgt. De Vlamingen zien nog liever prinses Astrid op de troon (40 pct). In Wallonië kan Filip wel nog rekenen op brede steun (62 pct). Dat blijkt uit een enquête van het VTM-magazine Royalty waarvan de voornaamste resultaten in Het Nieuws werden bekendgemaakt.

Uit de Royalty-enquête blijkt dat koning Albert steeds populairder wordt. Zo klom zijn populariteit met 7 pct tot 35 pct. Ook prinses Mathilde kan rekenen op nog meer sympathie dan vroeger. Haar populariteit stijgt met 4 pct tot 22 pct.

Laurent krijgt geen respect van Vlamingen

Opvallende verliezer in de enquête is prins Laurent. Diens populariteit zakt, waarschijnlijk mee door de heisa rond het fraudeproces bij de marine, van 30 naar 17 pct.

Het zijn ook vooral de Vlamingen die niets meer van Laurent moeten weten. Zo vindt 65 pct dat Laurent het zonder dotatie zou moeten rooien. In Wallonië krijgt het 'enfant terrible' van het koningshuis nog iets meer krediet. Daar vindt één op de drie dat Laurent geen dotatie meer moet krijgen. rbo

21/07 Bommenlegger wou Potterfans treffen
Voor een winkelcentrum in de Zuid-Pakistaanse stad Karachi is in de nacht van vrijdag op zaterdag een bom onschadelijk gemaakt kort voordat het centrum zou vollopen voor de verkoop van de laatste Harry Potter, zo is van de politie vernomen. De bommenlegger had wroeging gekregen en de politie verwittigd omdat hij zich opeens realiseerde dat kinderen het leven konden verliezen bij de bomontploffing.

"Iemand belde de politie anoniem op om te zeggen dat hij een bom in een auto voor het winkelcentrum Pak Towers had achtergelaten, maar dat hij plots besefte dat er kinderen zouden zijn en dat hij ons daarom opbelde", zei het hoofd van de gerechtelijke politie van Karachi, Manzoor Mughal.

Op de parking van een van de grootste winkelcentra van de economische hoofdstad van Pakistan vonden de speurders in een kleine auto twee jerrycans met in totaal tien kilo poeder. De explosieven waren met een elektronische detonator verbonden. Toch vond de politie geen mechanisme om de bom tot ontploffing te brengen, aldus een politieofficier.

De politie zette meteen de wijk af. Jongeren begonnen er al toe te stromen om het zevende deel van de avonturen van de leerling-tovenaar te pakken te krijgen. De opening van de winkel, die zaterdagochtend vroeg gepland was, werd uitgesteld tot zaterdagmiddag.

Gepost door: 18 | 22-07-07

CAP-bus 'k ben vandaag eens een kijkje gaan nemen op de CAP-bus aan st-jacobs , én GB-petitie getekend . Zouden er meer moeten doen ....

Gepost door: yelloman | 22-07-07

aan 18 : ik hoop dat je op wat originelers komt dan puberale praat,stoerdoenerij en een poging ik zeg, poging om mensen uit het linkse milieu de kast op te krijgen,...als ik jou postings lees, schiet ik in de lach,....ik zou zeggen, kom met wat originelers uit de hoek!!!of ga werken of studeren ofzo,....

Gepost door: groententaart | 22-07-07

Orginelers .... zoals een naam als groententaart kiezen of de CAP stand bezoeken op de geeeenste fiieeste.

Gepost door: 18 | 22-07-07

nog nooit geen groententaart gebakken , of druist dat ook in tegen de vlaams nationalistische visie?of kan je gewoon niet koken?Misschien is dat nog iets voor het VB, een infostand: hoe leer ik mijn eigen volk koken?(kwestie om op jou niveau te lullen,anders word het jou misschien wat te moeilijk,...)

Gepost door: groententaart | 22-07-07

@groententaart: anders wordT het jou misschien wat te moeilijk,...)

We maken allemaal wel eens fouten... Maar als je over niveau begint te spreken...

Gepost door: DT | 22-07-07

dat kot omdat ik nog steeds niet weet wie ik ben .... waar blijft mijn identiteit!!!

Gepost door: 18 | 23-07-07

18, je hebt ècht geen vrienden, hé? Kan je misschien geloven dat niet iedereen staat te springen om de naam te leren van iemand die niet kan worden omschreven tenzij met "één of andere aandachtszoekende malloot met zieke ideeën"?

Gepost door: Ohème | 23-07-07

MOehahahaha, je hebt net een gratis neukbeurt gewonnen chez cassa Cool!

Gepost door: 18 | 23-07-07

kassa ? 18 , ik weet niet wat u zoal aan de kassa uitspookt maar normale mensen zoeken geen neukbeurt in een grootwarenhuis .

Gepost door: yelloman | 24-07-07

En jij bent vast een normale mens .... je hebt wel gelijk maar in een multicultuur kan dat allemaal snel veranderen.

Gepost door: 18 | 25-07-07

normaal nou nou , wat is normaal ? da's allemaal vrij subjectief .
Laat ik het zo stellen : aan een kassa weet ik mij wel te gedragen , of het nu deze van Cool is of van iemand anders .

Gepost door: yelloman | 25-07-07

De commentaren zijn gesloten.