06-09-07

Udo Ulfkotte voelt zich misbruikt door VB en doet niet langer mee met aan betoging op 11 september. Andere organisatoren en VB zetten door.

Het journaal (VRT-televisie) maakte vanavond bekend dat Udo Ulfkotte (foto 1), de bekendste organisator van de verboden betoging op 11 september, voor die betoging afhaakt. In een fax aan de Brusselse politie liet hij gisteren weten zich te distantiëren van de voor 11 september aangekondigde manifestatie. De man voelt zich misbruikt door het Vlaams Belang.

Een medewerker van AFF/Verzet was de voorbije dagen in correspondentie met Udo Ulfkotte. Hij schreef Ulfkotte verheugd te zijn dat die zich distantieert van racisme, maar wees erop dat hij wel samenwerkt (zie: http://www.vrtnieuws.net/cm/vrtnieuws.net/mediatheek/1.173663) met de grootste politieke organisatie in Vlaanderen, en verhoudingsgewijs zelfs in Europa, die veroordeeld is voor racisme (zie: http://www.mensenrechten.be/documents/04-04-21_gent.doc en http://www.mensenrechten.be/word/HvC091104.pdf). Dezelfde mail werd ook gestuurd naar de twee andere organisatoren van de verboden betoging: Anders Gravers en Stephen Gash. Deze laatste stuurde zijn mail voor een antwoord door naar Udo Ulfkotte. Ulfkotte antwoordde dat de organisatie niets te maken heeft met het Vlaams Belang maar niet kan verhinderen dat VB-kiezers naar de betoging komen afzakken.

Onze medewerker antwoordde daarop dat hij wel begreep dat men niet kan verhinderen dat VB-kiezers naar de verboden betoging komen, maar iets anders is de VB-leiding die door iedereen herkend wordt of ze een partijvlag bij hebben of niet. “Zeg dat de leiders van een partij veroordeeld voor racisme niet welkom zijn om een proper imago te geven aan de betoging”, besloot onze medewerker. “I already did that publicity”, antwoordde Ulfkotte waarna hij verwees naar een artikel over Pro Köln in een Duitse krant (zie: http://www.rundschau-online.de/html/artikel/1187348190615.shtml).

Pro Köln is een extreemrechts partijtje in Keulen waar Bart Debie (foto 2) met een 17-koppige delegatie van het VB-Antwerpen naartoe trok in maart (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070324), waarna Pro Köln vorige zaterdag, 1 september, op tegenbezoek was in Antwerpen (zie: http://www.pro-koeln-online.de/artikel5/antwerpen.htm). De ogen van Ulfotte zijn geopend en in Terzake zei Ulfkotte vanavond: “Ik had me nooit mogen inlaten met Vlaams Belang.” De twee andere organisatoren van de verboden betoging zetten wel door, en het VB heeft dixit Bart Debie “een heel originele actie in petto” voor 11 september. Dus toch een actie om als VB op te vallen, en niet zoals eerder gezegd om als anonieme betoger dan wel ‘toerist’ naar Brussel te gaan.

19:54 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: debie, islam, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.