09-10-07

Eten...

De vader van Hans Van Themsche (foto 1) is niet langer lid van het VB. Na de raid van zijn zoon heeft hij zijn lidmaatschap opgezegd. Vader Van Themsche was nochtans actief bij het VB. Hij stond niet op een lijst, maar stak wel regelmatig een handje toe. Zo ging hij onder meer frieten bakken op het jaarlijks eetfestijn van de Wilrijkse afdeling van het VB. En eetgelegenheden, vaak zijn ze het hoogtepunt in de werking van de plaatselijke VB-afdelingen.

Van de activiteiten die opgenomen zijn in de kalender van het jongste nummer van Vlaams Belang Magazine is liefst 2/3 een etentje, 29 van de 43 activiteiten. Een mosselfestijn in Nijlen, de vierde eetdag in Begijnendijk, een kippenfestijn in Borgerhout, een vijfde kaas-, wijn- en bieravond in Knokke-Heist, een afdelingsetentje in Sint-Jans-Molenbeek, een VNJ-etentje in Eppegem, een eetfestijn in Merelbeke, een kaas- en wijnavond in Schoten (verslag van die van vorig jaar was te zien in een Panorama-reportage, zie:
http://aff.skynetblogs.be/post/3784261/lachen-met-dewinter), het jaarlijks eetfestijn in Lint, de jaarlijkse superbraai (foto 2) in Lauwe, het afdelingsetentje in Rumst, een kippenfestijn in Buggenhout, een pastabuffet (“met komisch optreden”) in Vremde, een hutsepotavond in Izegem, een etentje in Asse, een kaas- en wijnavond in Schelle, een afdelingsetentje in Diksmuide, een Breughelavond in Wijgmaal, een spaghettinamiddag in Beringen, een eetfestijn in Moerbeke, nog een eetfestijn in Overpelt, een afdelingsetentje in Kontich, frühshoppen (zie: http://www.askanowner.com/qa/view.asp?guid=&sid=1&qid=146443) in Maasmechelen, een mosselfeest in Ham, een eetfestijn in Tremelo, een spaghetti-avond in Wolvertem, een goulashavond in Willebroek, een kip met frietavond in Boom, en een eetfestijn in Lebbeke.

In die agenda is nog niet het tweedaags feest opgenomen dat het VB op 8 en 9 december in Antwerpen inricht om het dertig jarig bestaan van het VB te vieren. Op zaterdagavond is daar behalve een “dansavond met orkest en enkele artiesten” ook een “koud en warm buffet” voorzien. Of daar nu eens voor de verandering konijn met pruimen geserveerd wordt, is nog niet bekend.

00:18 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams belang, luna |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.