22-10-07

BLAUW, BRUIN, DONKERBLAUW


De Lijst Dedecker (LDD) -de zelfverklaarde "partij van het gezond verstand"- mag alweer een misnoegd gemeenteraadslid van het Vlaams Belang (VB) verwelkomen in haar uitdeinende rangen. Dit weekend ging het om
Aisha Van Zele, uit Lokeren. Het is niet haar eerste partijpolitieke overstap zo blijkt. Zij ruilde halfweg 2006 de VLD  in voor het Vlaams Belang. Drie partijkaarten op anderhalf jaar tijd; faut le faire!

 
Van Zele - 22 lentes - zag haar overstap van vorig jaar beloond met een zitje in de Lokerse gemeenteraad. Nu stapt ze van het VB over naar LDD. Naar eigen zeggen wegens zwaar teleurgesteld in de partij van Dewinter en Co"Ik zocht al vóór de verkiezingen toenadering" aldus het overstappende gemeenteraadslid. Ex-VB'er en parlementslid Jurgen Verstrepen is het brein achter de transfer.
 


Tot zover niets bijzonder aan de hand; met al de mandatarissen van tweede, derde en vierde rang van het VB (en de VLD) die onlangs aansloten bij Jean-Marie Dedecker en zijn winnend team, kan je intussen al enkele voetbalploegen samenstellen. Wat maakt deze overstap dan zo bijzonder of anders dan de rest?
 

Aisha Van zele is een "kleurlinge", zoals ze het zelf in redelijk oudmodisch Nederlands stelt. Als persoon van allochtone origine, geboren in Sri Lanka en geadopteerd door Vlaamse ouders, vond ze duidelijk haar draai niet bij het VB als we het persbericht lezen.
 

Van Zele: "Het Vlaams Belang is niet meer de partij die het was en zou moeten zijn in vergelijking met een jaar geleden. Het extremisme intern is weer merkbaar en als kleurlinge ondervond ik meer en meer weerstand. Als mandataris voelde ik dit aan en kon zo niet verder werken. Het Vlaams Belang wil geen vooruitgang meer en ik ben niet in de politiek gestapt om eeuwig in de oppositie te zitten".
 

Een 'kleurling' die, als mandataris van het VB (!), zich openlijk beklaagt over extremisme en de weerstand tegen haar persoon wegens een andere huidskleur...  Toegegeven, 't is eens iets anders. 

Van Zele verwoordde haar compatibiliteit met het volksnationalisme van het VB als volgt:
"Vlaming zijn heeft niks met kleur te maken maar met het delen van gemeenschappelijke waarden en normen binnen een samenleving en dat is eveneens de boodschap van het Vlaams Belang. Tegenkantingen verwacht ik dan ook vooral van het linkse front, en natuurlijk ook van diegenen die zich aangesproken voelen en die er op hun beurt ook geen flauw benul van hebben waar het Vlaams Belang precies voor staat. Het begrip “racist” wordt hier in Vlaanderen trouwens veel te snel onterecht en veel politici. Het Vlaams Belang heeft zijn nek uitgestoken voor mij en dat bewijst veel. Ik zal dan ook mijn nek uitsteken voor het Vlaams Belang." (1)
 

Achteraf bekeken kwam de tegenkanting dus allerminst van links. Eén van haar doelstellingen als gemeenteraadslid was, zet je schrap, werk te maken van:"een stad waar je als jonge vrouw een wandeling kan maken zonder irritante fluitsignalen of getrompetter van auto’s". Yeah, right!
 

Het loont in ieder geval de moeite om die pagina op de website van VB-Lokeren eens te checken, nu ze nog on line is. In het licht van de recente gebeurtenissen is dat hoogst vermakelijke literatuur.
 

Website VB - Lokeren:

(1)
http://www.vlaamsbelanglokeren.be/temp_verkieAisha1.html

10:37 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.