28-11-07

Dronken VB-parlementslid veroorzaakt auto-ongeval

Het is bekend dat VB-parlementsleden vrolijk door het leven stappen, en sommigen onder hen doen dat nog iets vrolijker dan de anderen. Eén van hen is Frank Creyelman. Hij is sinds 1995 VB-parlementslid alhoewel nog nooit rechtstreeks verkozen. Wat natuurlijk alvast een reden is om vrolijk door het leven te stappen. Op 8 november was Frank Creyelman betrokken bij een auto-ongeval in Brussel. Volgens La Dernière Heure (foto 1) zat Creyelman dronken achter het stuur.

Frank Creyelman (foto 2) is hét voorbeeld van hoe VB’ers met iets wegkomen wat een ander niet moet proberen. In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen in 2000 geraakte bekend dat Frank Creyelman als VB-fractieleider in de Mechelse gemeenteraad een onkostennota  had ingediend bij het Mechels stadsbestuur om de aankoop van een salon en van een diepvriezer (!) terugbetaald te krijgen door de Mechelse stadskas. Toch niet echt aankopen die het Mechels politiek leven ten goede komen. Aankopen waarbij de latere VISA-uitgaven van Antwerpse schepenen in het niets verdwijnen, maar desondanks werd het VB bij die gemeenteraadsverkiezingen in 2000 de grootste partij in Mechelen.

Verder is Creyelman vooral bekend van het idee om ‘hangjongeren’ met een ‘mosquito’ weg te pesten, een apparaat dat een schadelijk geluid uitstoot dat enkel hoorbaar zou zijn voor jongeren onder de vijfentwintig jaar. Een idee dat zelfs de kwieten van Groen Rechts absurd vinden. Tot veel meer kwam Creyelman niet. In het rapport in de aanloop van de parlementsverkiezingen op 10 juni kreeg Creyelman voor zijn parlementaire prestaties dan ook een 2 op 10 van De Standaard, en een 0 op 10 van De Morgen. Maar Creyelman is iemand waar de partijtop op kan rekenen, vandaar dat hij altijd goed gepositioneerd wordt om als opvolger van een effectief verkozene het Vlaams parlement binnen te stappen, en anders coöpteert men hem wel voor een zetel in de Senaat. Toen onlangs de niet verkozen Freddy Van Gaever moest gesust worden met een parlementszitje werd Van Gaever voor de Senaat gecoöpteerd, maar de traditionele gegadigde voor de coöptatie – Creyelman – kon daarop als bij toeval als opvolger naar het Vlaams parlement verhuizen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070704).

Op de begrafenis van oud-VMO-leider Bert Eriksson was Creyelman één van de weinige aanwezige VB-parlementsleden (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20051014). En verder haalt Creyelman nog slechts de gespecialiseerde pers omdat mensen uit zijn entourage overstappen naar de Lijst Dedecker, en om zijn deelname aan parlementaire reizen. ’t Pallieterke schreef vorige week: “Zelf was hij (Creyelman, nvdr.) op parlementaire snoepreis naar Canada als in zijn stad Mechelen politiek vuurwerk wordt afgeschoten en een schepen in de bak vliegt op verdenking van corruptie.” Maar op 8 november was Creyelman wel in het land. Hij rijdt dan met zijn Alfa Romeo, met parlementaire nummerplaat P326, op de Leuvensesteenweg in Schaarbeek als hij betrokken geraakt in een auto-ongeval. Creyelman zegt tegen de politie niet dronken te zijn. Zijn rijbewijs wordt niet ingehouden, en hij mag terug achter het stuur van zijn auto plaatsnemen na het afnemen van twee testen. Volgens  La Dernière Heure blijkt nu dat Creyelman 0,88 promille in zijn bloed had. Wat meer is dan toegelaten.

Nog volgens La Dernière Heure zou Creyelman eerst tegen de achterkant van een Twingo gereden hebben, en vervolgens tegen de voorkant van een Audi 80. De bestuurder van die laatste auto vreesde dat de Alfa Romeo-rijder de plaats van de botsing wilde verlaten vooraleer de politie ter plaatse was. De bestuurder van de Audi sommeerde Creyelman dat niet te doen. Later vernam de bestuurder van de Audi dat Creyelman tegen hem klacht heeft neergelegd wegens slagen en doodsbedreigingen. Toen de bestuurder van de Audi op zijn beurt klacht wilde neerleggen tegen Creyelman, raadde de politie hem dat af vermits van een klacht tegen een parlementslid toch niets in huis zou komen. Frank Creyelman nuanceerde intussen ten overstaan van La Dernière Heure zijn woorden. Hij zou niet gezegd hebben dat hij niet dronken was, of gedronken had, maar dat hij zich niet als een gevaar op de weg voelde. “Ik was al drie à vier uur van tafel weg (als ik het stuur heb genomen). Ik weet niet wat ik juist gedronken heb. (…) Maar, zeg eens, dat ongeval heeft toch geen dode veroorzaakt, niet?” Het procesverbaal met de officiële vaststellingen draagt het nummer BR 90L6305840/07 bij het Brussels parket.

00:08 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: creyelman |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.