09-01-08

VB ZKT. VRNDN.

Philip Dewinter gaat, wegens tanend succes in eigen streek, op zoek naar medestanders over de taalgrens heen! Dat we dàt nog mogen meemaken...

De voorman van het Vlaams Belang gaat daartoe binnenkort 'conférences' geven in Luik, Verviers en zelfs in het alom gevreesde Charleroi. Niet om er alsnog de beste nieuwjaarswensen vanuit Vlaanderen over te maken, wél om het partijstandpunt over Vlaamse onafhankelijkheid diets te gaan maken aan onze Franstalige landgenoten.

Daar zitten ze in Wallonië nu écht wel op te wachten.
Dewinter wil naar eigen zeggen in Wallonië een gesprekspartner vinden en: "wie weet zelfs een bondgenoot die het idee van Waalse onafhankelijkheid ingang doet vinden".
 

Wie een klein beetje vertrouwd is met de Belgische politiek, weet dat die zoektocht wel eens erg lang zou kunnen uitvallen. Waalse nationalisten en dito separatisten zijn immers niet dik gezaaid. Ze bestaan hoogstwaarschijnlijk wel ergens maar voorlopig lijkt een krachtig vergrootglas meer dan aangewezen wil je 'r effectief één vinden.

Aangezien Dewinter niet van de meest naïeve en/of ongeïnformeerde soort is (kijk; alwèèr een AFF-citaat waarmee het VB akkoord zal gaan!) catalogeer je deze plannen dan ook best onder de noemers profilering en provocatie. Benieuwd hoeveel van die spreekbeurten zullen doorgaan.
 
 
We wachten nu al vol ongeduld op de voorspelbare 'footage' die dat zal opleveren. Beelden met een zware concentratie aan getrek en geduw, overvliegende eieren, nerveuze politieagenten, joelende betogers met pancartes, geblokkeerde zalen etc. En natuurlijk met een verongelijkte Dewinter die zich voor de camera zal beklagen over zoveel linkse aanvallen op zijn vrijheid van meningsuiting.
 

22:50 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vb, dewinter, wallonie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.