25-01-08

MORGEN, IN OF OM ANTWERPEN: BLOOD AND HONOUR-BENEFIETAVOND

hatesoldiersklaenge2De muzikale smaak bij de medewerkers van deze blog loopt sterk uiteen. We verklapten al eens onze voorliefde voor ska (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070801), anderen houden het op klassieke muziek, maar een Wannes Van de Velde of Griekse muziek gaan er evengoed in. Alleen de muziek (nouja) van Blood and Honour-groepen wil er maar niet in. Ons lijkt het niet de moeite om daarvoor af te zakken naar het benefietoptreden dat Blood and Honour Vlaanderen morgen organiseert in een plaats “rondom de stad Antwerpen (…) zeer makkelijk via het openbaar vervoer te bereiken”. Al zijn er natuurlijk nog andere redenen om daar niet naartoe te gaan.

Maar oordeel zelf. Als eerste op het programma staat de Duitse groep Sense of Pride, toch niet echt muzikale hoogvliegers als je ziet en hoort wat ze presteerden op een bijeenkomst van neo-nazi’s op 1 mei vorig jaar in Dortmund:
http://www.youtube.com/watch?v=IAQ0x_my08Q. Neonazi’s op 1 mei? Jawel. En nog wel tegen het kapitalisme, maar met het nationaal-socialisme als alternatief perspectief. Waardoor je toch wel een ander publiek krijgt (zie: http://www.youtube.com/watch?v=YUKK4OHfcVk&NR=1) dan we gewend zijn te zien op 1 mei-manifestaties. Andere daar optredende groepen waren Civil Disorder en Carpe Diem (zie:  http://www.youtube.com/watch?v=rffwQTVSirM&feature=related).

Sense of Pride heeft voor zover als bekend nog geen plaat uit, Hate Soldiers prijkt al op drie schijven. De demo Wach auf! die twee jaar geleden verscheen, de split-cd (foto 1) die Hate Soldiers uitbracht samen met Race ‘n’ Nation (elk zes nummers, van Hate Soldiers onder andere dit:
http://www.wotan-versand.de/pub/more_downloads/02.Hate_Soldiers-Rache_wotan-versand.mp3) en de verzamelaar Klänge der Bewegung 2 (foto 2). De opbrengst van de benefietavond is “ten voordele van een kameraad die gedurende lange tijd in de gevangenis verblijft”. Wie dan wel wordt pas morgenavond onthuld. Het zou ons niet verbazen als het een in Duitsland of Oostenrijk opgesloten negationist is.

Traditiegetrouw wordt de precieze locatie van het Blood and Honour-treffen tot op het laatste ogenblik geheim gehouden. Je wordt eerst naar een ‘afspreekpunt’ geleid, waarna men na inschatting van je attitude je al dan niet doorverwijst naar de concertzaal. Het Anti-Fascistisch Front (AFF) heeft burgemeester Patrick Janssens verwittigd van wat zich op het grondgebied van zijn stad dreigt af te spelen. Antwerpen is dan wel een gastvrije stad, maar zo gastvrij hoeft het nu ook weer niet.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.