26-01-08

POLITIE OP ZOEK NAAR CONCERTZAAL

Het bericht op deze weblog dat Blood and Honour Vlaanderen vandaag in of om Antwerpen een benefietoptreden wil inrichten werd gisterennamiddag opgepikt door het persagentschap Belga, en geraakte vandaar op de on line versies van de kranten Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen (foto 1), Het Belang van Limburg, De Morgen (foto 2), De Standaard en Het Nieuwsblad. Bij die twee laatste on line kranten mét een link naar deze weblog van het Anti-Fascistisch Front (AFF).

Belga had bevestiging en verdere uitleg gevraagd aan de Antwerpse politie. “Volgens onze eerste informatie zou het concert plaatsvinden in een café in Burcht, maar we weten ondertussen dat die info niet meer klopt”, zei politiewoordvoerder Sven Lommaert. De politie bevestigde daarmee alleszins de plannen voor een Blood and Honour-concert vanavond. Volgens onze informatie is het inderdaad weinig waarschijnlijk dat het benefietoptreden in Burcht plaatsvindt. Burcht, deelgemeente van Zwijndrecht, is anders wel de woonplaats van één van de kopstukken van Blood and Honour Vlaanderen.

In het Belga-bericht wordt verder verwezen naar “onder meer Mechelen, Weelde, Vremde en Lommel als decor voor hun concerten”. Voor alle duidelijkheid: wij denken niet dat het benefietconcert van Blood and Honour Vlaanderen vanavond dezelfde omvang zal hebben dan voornoemde concerten (zie voor een overzicht:
http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070809). Integendeel. Het was de bedoeling het klein te houden opdat nieuwe Blood and Honour-sympathisanten rustig de tijd zouden hebben om kennis te maken met de oudere Blood and Honour-leden die zich bedienen van nicknames als Wehrwulf28 (voorheen: Krikke28), Panzerfaust, Freiheit28, Killroy1488 en Surtur. Dat “rustig” contact leggen kan men intussen wel vergeten.

Voor het neonazi-treffen dat men zaterdag 15 maart wil inrichten, zijn de plannen grootser (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080122). Dat de organisatoren daarvoor niet over één nacht ijs gaan blijkt uit het feit dat aanvankelijk de datum van zaterdag 8 maart "voor 95 %" zeker was, maar het uiteindelijk een week later is geworden.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour, media |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.