28-01-08

SINDS WANNEER GELDEN VOOR BLOOD AND HONOUR'ERS ANDERE WETTEN DAN VOOR GEWONE BURGERS?

BH-MechelenVolgens het persagentschap Belga daagden zaterdagavond ongeveer 160 mensen op voor de Blood and Honour-benefietavond die we hier een paar dagen geleden aangekondigd hadden. Dat is dan driemaal zoveel dan de huurder van de zaal naar eigen zeggen verwachtte (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080126). Volgens de lokale politie verliep de avond zonder incidenten.

Later op de week komen we allicht nog terug op dit avondje uit van Blood and Honour Vlaanderen. Er zijn immers nogal wat vragen die om een antwoord schreeuwen. Zoals de vraag of de lokale politie ook in de zaal is gaan kijken of alles zonder incidenten is verlopen. Het antwoord is zo goed als zeker neen, en dan rijst de vraag waarom de politie haar ogen sluit wanneer het weinig verbeelding behoeft dat er misdrijven gepleegd worden.

Uit 
undercovertelevisiebeelden van het Blood and Honour-concert in Mechelen, in maart vorig jaar, blijkt dat daar regelmatig gesiegheild werd (foto). De Hitler-groet brengen is anders wel strafbaar, kan de mafkees die de Hitler-groet uitbrengt tot één jaar gevangenisstraf en een vijfduizend euro boete kosten. Volgens een infiltrant hebben de Blood and Honour'ers ook in Schoten regelmatig de Hitler-groet uitgebracht, en "Juden Raus" gescandeerd (zie: http://yelloman1.blogspot.com/2008/01/blood-honour-in-schoten.html). Het tegendeel - dat ze de Hitler-groet niet zouden uitgebracht hebben - zou ons trouwens pas verbaasd hebben.

Sinds wanneer blijft de politie echter “discreet in de omgeving” als met wiskundige zekerheid kan gesteld worden dat een paar meter verder een misdrijf gepleegd wordt? “Discreet uit de omgeving”, ja. Is het niet de taak van de politie om misdrijven te voorkomen, en als dat niet kan: vast te stellen en te laten vervolgen? Waarom gelden voor Blood and Honour’ers andere wetten dan voor gewone burgers?

Morgen vergadert het schepencollege van Schoten. Daar zal ongetwijfeld een hartig woordje gepraat worden over het voorbije weekend. In tweede orde na de Heil Hitler-groeten - maar waarom zou het voor Blood and Honour'ers anders zijn dan voor gewone burgers? - is er de vraag of Blood and Honour toestemming heeft gevraagd voor het inrichten van een benefiet, de administratieve en financiële verplichtingen vervuld heeft voor het laten optreden van buitenlandse muzikanten... Het Blood and Honour-concert in Schoten krijgt nog een staart.

00:04 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.