22-02-08

SPREEKVERBOD VOOR BART DEBIE

De criminaliteitswebsite van Bart Debie (foto 1) was gisteren al voor dag en dauw on line. Bij het VRT-radioprogramma De ochtend wilden ze graag tekst en uitleg van initiatiefnemer Bart Debie. Debie zei te komen, en zou geconfronteerd worden met de voorzitter van de privacycommissie Willem De Beuckelaer. Maar nadat Debie had toegezegd, belde het Vlaams Belang Debie’s komst af.

Debie dus niet naar De ochtend, en een paar uur later braafjes achter een laptop terwijl Philip Dewinter naast hem het grote woord deed over de website (foto 2). Om 11 uur werd de top-20 van ‘veelplegers’ on line gezet, maar nieuws was dat toen al niet meer. Het verhaal daarover stond gisterenmorgen al uitgebreid in de Antwerpse editie van Het Laatste Nieuws. In het artikel waarschuwde politiewoordvoerder Sven Lommaert dat wie die lijst vanuit de politie lekte strafbaar is, maar het belette Debie niet de lijst toch on line te zetten. Overigens wordt bij de gebruiksvoorwaarden van de website erop gewezen dat wie informatie doorgeeft “daarvoor zelf elke verantwoordelijkheid op(neemt)” en weet dat het aanleiding kan zijn tot strafklachten en eisen om schadevergoeding. Zo zijn ze bij het VB: pronken met andermans veren, maar als het misloopt elke verantwoordelijkheid afwentelen.

Grappig (nouja) was de vraag van VTM-journalist Dirk Van den Bogaert (de man heeft een verleden bij De Morgen, vandaar allicht) of mishandelingen door politieagenten ook gemeld zouden worden op de criminaliteitswebsite. Dewinter antwoordde dat hij de politieke verantwoordelijkheid neemt en… blablabla. Misschien kan Koen Fillet het zaterdag nog eens proberen in zijn programma Ongehoorde meningen (Radio 1, 12 – 13 uur). Ook daar is Debie uitgenodigd, en daar zou hij wel naartoe mogen gaan.

  • Morgen op deze weblog: Nieuwe url voor criminaliteitswebsite.

00:30 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: criminaliteit, debie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.