23-03-08

GEEN PAASEIEREN. BART DEBIE KOMT BELOFTE ALWEER NIET NA

Volgens een opiniepeiling van Knack staat 68% van de Sinjoren achter het hoofddoekenverbod. Volgens een opiniepeiling van De Standaard is in Vlaanderen daarentegen maar 40 % voorstander van zo’n verbod, en 44 % resoluut tegen. De vraag is hoe representatief die enquêtes zijn, en of men er zijn oren naar moet laten hangen. Stel dat 2/3 vindt dat vrouwen best achter hun kookfornuis thuis blijven, moet men dan vrouwen hun arbeidskansen buitenhuis ontnemen?

Maar we gaan het hoofddoekendebat hier niet overdoen, tegen de meer dan tweehonderd opiniestukken daarover alleen al in De Standaard kunnen wij niet op. Wel willen we op deze Paaszondag wijzen op een alweer niet gehouden belofte van Bart Debie (foto 1). Als reactie op een uitspraak van vakbondsafgevaardigde Badia Miri, “Als wij om de neutraliteit van de dienstverlening te garanderen geen hoofddoek mogen dragen aan het loket, dan eisen we dat er geen kerstbomen staan in de stadsgebouwen en er geen paaseieren meer worden uitgedeeld.”, had Bart Debie beloofd “persoonlijk paaseitjes uit te delen in de (Antwerpse) districtshuizen” (foto 2, klik op de foto voor een grotere afbeelding). We hebben naar een paar districtshuizen gebeld, maar niemand die de paaseieren van Debie gezien heeft.

De tweede keer dat Debie iets belooft waar een mens wat aan heeft, de tweede keer dat Debie zijn belofte niet nakomt. Bij de aankondiging van de 0110-concerten beloofde Bart Debie dat iedereen die dEUS-platen in de vuilnisbak van het VB-lokaal in de Van Maerlantstraat in Antwerpen kwam kieperen door Debie getrakteerd zou worden op een frisse pint. Later trok hij die belofte in omdat die pinten hem wel eens aangerekend konden worden als uitgaven voor zijn campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Deze keer moet Debie niet voor zoiets vrezen, maar toch komt hij zijn belofte om paaseieren uit te delen niet na.

De vrouwen van BOEH!, het Vrouwen Overleg Komitee en andere organisaties hebben vorige maandag bij wijze van protest tegen het oprukkend hoofddoekenverbod wél paaseieren uitgedeeld (zie: http://antwerpen.indymedia.org/news/2008/03/14898.php), maar Debie…  We hebben het al vaker gezegd: VB’ers zijn niet te vertrouwen.

00:30 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: debie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.