20-04-08

POLITIE CONTROLEERDE IDENTITEIT BIJ BLOOD AND HONOUR-BIJEENKOMST IN LIMBURG. NIET IN WEST-VLAANDEREN. MINDER VOLK DAN BIJ VORIGE BLOOD AND HONOUR-BIJEENKOMSTEN


Bellegem
Geupdated artikel. De twee Blood and Honour Vlaanderen-bijeenkomsten gisteren brachten respectievelijk een veertigtal en een driehonderdtal mensen op de been. Beide groepen hebben al betere dagen gehad. In Limburg controleerde de politie de identiteit van de meeste Blood and Honour'ers, in West-Vlaanderen niet.

Omstreeks 14 uur verzamelden gisteren enkele tientallen Combat 18/Blood and Honour’ers aan hun verzamelpunt: de parking bij het station van Neerpelt. Een veertigtal, een zestigtal volgens anderen. Wat opviel was de jonge leeftijd van de meesten, in tegenstelling tot wat door de traditionele Blood and Honour Vlaanderen bijeengebracht werd. Aan de militaire begraafplaats in Lommel stond een politiemacht klaar met een waterkanon. De Blood and Honour-meute reed naar de begraafplaats maar stopte er niet. Ze week uit naar Overpelt waar de Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen, onder het mom van een Mechelse voetbalsupportersclub te zijn, een zaaltje had gehuurd in het verblijfscentrum ’t Pelterke (zie: http://users.belgacom.net/gc531578/index.htm).

Anders dan andere keren werd de identiteit van meerdere Blood and Honour’ers gecontroleerd, en werden wagens doorzocht naar wapens en drugs (foto 1, klik eenmaal op de foto's voor een grotere versie). Afbeeldingen van Adolf Hitler werden in beslag genomen. De Blood and Honour’ers waren niet opgezet met de persbelangstelling, onder wie een verslaggever voor Yelloman (zie: http://yelloman1.blogspot.com) en deze blog…Toen de Blood and Honour’ers begonnen de ramen van het gehuurde lokaal af te plakken, werden ze door de politie verplicht die ramen terug vrij te maken. De Blood and Honour'ers togen dan maar naar een lokaal zonder vensters. Blijkbaar kon wat ze deden geen zonlicht verdragen, en zeker geen nieuwsgierige blikken. Een man die met zijn kroost in de speeltuin van 't Pelterke was ging even binnen in 't zaaltje waar de Blood and Honour'ers bijeenkwamen, en zag dat de zaal vol hakenkruisen hing. De politie deed geen vaststellingen binnen, in de zaal. Rond 20 uur was de bijeenkomst gedaan en vertrokken de deelnemers in verspreide slagorde naar huis.

In de vooravond werd intussen verzameld aan het meetingpoint van de traditionele tak van Blood and Honour Vlaanderen. In De Pinte, bij Gent. Van daaruit ging het voor het aangekondigde 'Return to Glory'-concert naar Café Au Chevalier in Bellegem, deelgemeente van Kortrijk. De zaal was gehuurd voor een 'vrijgezellenfeest'. Vrijdagavond en gisterenmorgen was hetzelfde Texaco-tankstation in De Pinte ook al plaats van afspraak om respectievelijk naar het miniconcert voor de aangekomen buitenlandse neonazi's en de SS-herdenking te gaan. Vrijdagavond brachten Sense of Pride en P.W.A. elk één set om de aanwezige Engelse, Duitse, Zwitserse en Nederlandse Blood and Honour'ers op te warmen. Ook één van de security-mensen van Blood and Honour Vlaanderen sprong op het podium om samen met P.W.A. van jetje te geven (foto 2).

Zaterdagmiddag begon dan de 'Memorial for fallen Heroes', met een dikke honderd aanwezigen. Na een video die hulde bracht aan de gesneuvelde Waffen SS-soldaten sprak de Nederlandse lookalike van Adolf Hitler, Stefan Wijkamp. Meer dan een uur lang getuigde hij van zijn bewondering voor Adolf Hitler. Stephen 'Swiney' Swinfen (Blood and Honour Engeland) deed vervolgens een oproep aan de jeugd "verdeeld in diverse subculturen om zich te verenigen en een front te vormen tegen de multiculturele ziekte". Een Nederlandse spreker, ene Stuart, moedigde tenslotte verzet aan "tegen de Joodse manipulatie van onze democratie." "De overwinning van het Nationaal Socialisme over de democratie is de enige manier van overleving voor de Europese volkeren", wist hij nog. Na een videomontage over Blood and Honour Vlaanderen sprak tenslotte nog iemand van Blood and Honour Zwitserland die het straatbeeld ten tijde van het Derde Rijk vergeleek met hedendaags straatbeeld in de zogenaamde gettowijken.

Een driehonderdtal mensen vulden 's avonds de zaal van Café Au Chevalier voor een ingekort 'Return to Glory'-concert. Om 21.30 uur ging het Duitse Sense of Pride van start. Een uur later was het de beurt aan P.W.A. uit Estland. Om 22.30 betrad tenslotte het Duitse Fight Tonight het podium (foto 3), die de zaal omtoverde in een "woeste pogo". De politie bleef de hele tijd discreet in de buurt, beperkte zich als naar gewoonte tot het zien of het buiten rustig bleef.

  • Morgen: een exclusieve blik in de woonst van een Blood and Honour'er.

00:30 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print

JURGEN VERSTREPEN ÉÉN JAAR BIJ LIJST DEDECKER

Vandaag wordt de Antwerp Ten Miles gelopen. Er worden een 25 000 lopers verwacht, een 5 000 meer dan vorig jaar. De voorbije weken brachten kranten ons week na week op de hoogte van de vorderingen om in conditie te geraken van een aantal BV’s. Van Kurt Van Eeghem tot Geert Hoste, “de peetvader van de maffia van de Vlaamse cabaretiers” (de uitdrukking komt uit de eerste theatershow van De Kennedys). Wie ook surft op de golf van BV’s die zich laten inschrijven voor de Antwerp Ten Miles, is Jurgen Verstrepen. We hadden niet anders verwacht van de zo hype-gevoelige Verstrepen. Voorbije donderdag was het een jaar geleden dat hij van het Vlaams Belang overstapte naar de Lijst Dedecker.

In de Antwerpse editie van Het Nieuwsblad werd Jurgen Verstrepen daarvoor getrakteerd op een paginagroot interview. Verstrepen is “nog altijd superblij” dat hij die stap heeft gezet. Jurgen Verstrepen: “Het klinkt misschien wat beladen of zelfs lullig, maar: ik ben niet overgelopen, ik ben thuisgekomen. Nog anders: ik ben uit de catacomben gekropen. Van verruiming is niks in huis gekomen. Veilig en goed betaald achter het cordon blijven zitten, is en blijft het concept van die partij. Nee, mijn jaren bij het Vlaams Belang zijn geen verloren jaren. Ik heb zowel menselijk als politiek wel wat geleerd. Tot ik de stap naar het Vlaams Belang zette, was ik een toffe gast. ’s Anderendaags was ik in de ogen van diezelfde mensen een rotzak. Het duurde niet lang of ik was dat ook in de ogen van Vlaams Belangers. Juist omdat ik niet in de catacomben wilde blijven zitten en de boel openbreken. U kunt zich niet voorstellen hoe gesloten die rechts-radicale biotoop is. (…) Ik heb geprobeerd iets in de buik van het VB te veranderen en dat is niet gelukt. Integendeel, bakken stront heb ik over me gekregen. Interviewer Mathias Danneels probeert nog even door te gaan op Verstrepens relatie met het VB: “In het Vlaams Parlement zit u ver van ze weg, in de banken van de Antwerpse gemeenteraad kleeft u fysiek aan het VB. Aan Anke Van dermeersch weliswaar, maar toch.” Maar Verstrepen gaat er niet echt nog op in. Bart Dewever zijn “lepel suiker” en andere politiek-culinaire uitspraken achterna zegt Verstrepen over de Antwerpse gemeenteraad: “Ik zit in die vidé vruchteloos naar een stukje kip en een gehaktballetje te zoeken. Wat ik proef is: zetmeel.” “Zowel het kruis als de sikkel zijn weer helemaal terug”, orakelt Verstrepen verder als het verzet tegen het hoofddoekenverbod aan bod komt. Dat de katholieke zuil terug meer prominent in de samenleving aanwezig is klopt, maar de hamer en sikkel van de communisten?

“Jürgen Verstrepen heb ik altijd een lullificateur eerste klas gevonden, ook al toen hij nog meeheulde met het Vlaams Belang”, schrijft Jo Van Damme deze week in P-Magazine. Jo Van Damme: ”Nu hij is overgelopen naar Lijst Dedecker, is het niet veel verbeterd. Wat is zijn oplossing voor jonge schoften die het openbaar vervoer in Antwerpen (en elders) onveilig maken? Heropvoedingskampen. Hij zal dat jong tuig wel eens vlug manieren leren. Nultolerantie. Zodra ze er nog maar aan dénken zich te misdragen, vliegen ze het gesticht in. En vervolgens is alles weer in orde. Mmm, ik weet het nog zo niet. En Verstrepen weet het ook niet. Hij doet alleen alsof. Vooreerst lijkt hij me niet het type dat dagelijk met buslein 41 naar zijn werk gaat. En eerlijk gezegd had ik het nog gespierder van hem verwacht. Niet dat hij meteen zou verkondigen dat we die huftertjes van vreemde komaf gewoon dood moeten slaan (nadat we ze vanzelfsprekend eerst hebben verplicht om zich een geldig vervoersbewijs aan te schaffen), maar hij moet toch al ideetjes hebben die de mens wérkelijk koude rillingen over de rug jagen? Een Antwerps jeugd-Guantanamo, Jürgen? Zeg het dan, je zit nu bij de partij van het gezond verstand. (…) Natuurlijk is Verstrepen te netjes om in De Zevende Dag (juist na de Heilige Mis en vóór Moeders Keuken) ijskoud te gaan pleiten voor de herinvoering van executies. Maar een beetje populist roept graag wat volgens hem de meerderheid denkt. Om te beginnen: heropvoedingskampen.Maar waar? Euh, in leegstaande kazernes, zegt Jürgen. Hoe, wie, wat? Goeie vragen, maar die beantwoordt hij later wel. Of niet. Net zo gemakkelijk.”

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verstrepen |  Facebook | | |  Print