25-04-08

VOOR VLAG EN VROUW

Het VB maakte gisteren op een persconferentie bekend Vlaanderen te willen overspoelen met “VL-gadgets”: van 300 000 leeuwenvlaggen over 2 500 000 zelfklevers tot een onbekend aantal ritsluitingen waaraan een “VL” hangt. Daar heeft Patrick Janssens met zijn ‘stralende’ A-gadgets niet van terug: een ritssluiting met een VL-hangertje!

We weten niet of iemand gevraagd heeft waar die spullen gemaakt werden. Vorige keer bleken VB-gadgets uit China te komen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070609), en ook leeuwenvlaggen van de actiegroep Vlaanderen Vlagt bleken vandaar te komen. Het zou niet passen mochten de VB-spullen opnieuw uit het land van Mao komen, terwijl het VB de jongste weken weer moord en brand schreeuwt over China. Maar er was ook serieus nieuws op de VB-persconferentie. Het VB maakte ook de lijsttrekkers bekend voor de Vlaamse verkiezingen in 2009, over een jaar en twee maanden. Een partijbestuur vorige zondag had de lijsttrekkers vastgelegd. Philip Dewinter was VB-voorzitter Bruno Valkeniers evenwel voor. Dewinter tipte woensdag Gazet van Antwerpen over zijn lijsttrekkerschap, met als gevolg dat de krant gisterenmorgen al op haar voorpagina breed kopte Dewinter trekt Antwerpse lijst. De nieuwswaarde om dat op de voorpagina te brengen, als enige van twee artikels nog wel, ontgaat ons. Vanaf de eerste verkiezingen voor het Vlaams parlement was Dewinter lijsttrekker voor het Vlaams parlement. Dewinter geen lijsttrekker voor het Vlaams parlement, dat zou pas nieuws zijn.

Volgens De Standaard is deze “heel erg vroege aftrap voor de verkiezingen” een “vlucht vooruit”. In 2004 kwam het VB bij de verkiezingen voor het Vlaams parlement uit op 24,3 procent van de stemmen, terwijl de partij volgens de laatste peiling van De Standaard en VRT, in maart, teruggeslagen is tot 15,1 procent. Het zal een zware dobber worden voor Dewinter om niet als verliezer uit de volgende parlementsverkiezingen te komen. Na de psychologische nederlaag bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006, het verlies van een federaal volksvertegenwoordiger in 2007, de volgende misrekening? De namen van de lijsttrekkers verrassen niet, op één na. Philip Dewinter dus in Antwerpen, Frank Vanhecke in West-Vlaanderen (om dan achteraf zijn Vlaamse zetel weer te ruilen voor zijn Europees zitje?), Joris Van Hauthem in Vlaams-Brabant, Karim Van Overmeire in Oost-Vlaanderen, en dan: Linda Vissers (47 j., foto) in Limburg. Bij de federale parlementsverkiezingen in 2007 stond ze nog als tweede op de Limburgse VB-lijst, en geraakte ze zo verkozen als federaal volksvertegenwoordiger. De Vlaamse parlementsverkiezingen in 2009 zullen allicht de exit betekenen voor Thieu Boutsen (62 j.). Andere Limburger in het huidige Vlaamse parlement is John Vranken (57 j.).

Een vrouw als lijsttrekster bij het VB is du jamais vu bij het VB. De slimste bij het VB is Linda Vissers, uit Overpelt, echter niet. Waarschijnlijk is dat ook niet zo belangrijk. Het Belang van Limburg stelde Linda Vissers als kandidate voor het federaal parlement vijf eenvoudige vragen. Kijk en geniet: http://www.garagetv.be/video-galerij/fiedelewie/Quiz_met_Vlaams_Belanger_Linda_Vissers.aspx.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams belang |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.