15-05-08

WELKOM OF NIET BIJ DE VLAAMS BELANG JONGEREN?

Het berichtje Amerikaanse nazi’s op bezoek bij jongeren Vlaams Belang in De Morgen naar aanleiding van de Dag van de Rechts Europese Jeugd schoot bij Bert Deckers in een verkeerd keelgat. Leugens vanuit het linkse kamp foeterde Bert Deckers, voorzitter van de Antwerpse Vlaams Belang Jongeren (VBJ) en organisator van de Dag van de Rechts Europese Jeugd op zijn blog.

Bert Deckers citeert een zin uit het DM-artikel over die beruchte Dag (zie ook: http://aff.skynetblogs.be/post/5831746/dag-van-de-rechts-europese-jeugd-rechts-recht): “Op de website van het Nationaal Solidaristisch Alternatief meldt de vereniging, die onder meer de originele VB jongeren van Jongeren Aktief, de ecofascisten van Groen Rechts en het VB-aanhangsel Vlaams Jongeren Westland (VJW) overkoepelt, trots dat ze contacten heeft kunnen leggen met ‘een Amerikaan van de National Alliance’”, waarna Deckers repliceert dat niemand van de VBJ die Amerikaan uitgenodigd heeft of maar tegen het lijf gelopen is. Mocht het geweten zijn dat er iemand van de National Alliance was, hij zou de deur gewezen zijn. De enige Amerikanen die volgens Deckers wel aanwezig waren (“niet de eerste de besten”, volgens Deckers) behoren tot de Robert Taft Club, tot de Leadership Institute en tot de American Cause van Patrick J. Buchanan (“verenigingen (…) ter rechterzijde van de Republikaanse (sic) Partij in de VSA”, schrijft Deckers). Daarna wordt het helemaal leuk. Bert Deckers: “Tevens is het Nationaal Solidaristisch Alternatief nooit uitgenodigd voor onze rechtse dag, de vereniging neemt (bij monde van Eddy Hermy) openlijk standpunten in die tegen VBJ ingaan. Enkel Jongeren Aktief was officieel uitgenodigd en dit omdat ze, als voormalige jongerenafdeling, het dichtst bij VBJ staat. Groen Rechts, VJW en andere NSA-onderdelen waren dus niet uitgenodigd.”

Wij hebben nooit beweerd dat het Nationaal-Solidaristisch Alternatief (N-SA) uitgenodigd was voor de Dag van de Rechts Europese Jeugd. Integendeel. “Het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) van ex-VMO’er en ex-VB’er Eddy Hermy (…) was officieel niet uitgenodigd voor de Dag van de Rechts Europese Jeugd”, schreven wij (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080507). “Maar via één van de groeperingen die tot de N-SA zijn toegetreden, Jongeren Aktief uit Hamme, werd het propagandamateriaal van de N-SA verkocht op de Dag”, vervolgden wij en dat klopt al evenzeer. Omdat Bert Deckers het misschien niet wil geloven (“Leugens vanuit het linkse kamp”), publiceren we dan maar foto’s van de opvallende aanwezigheid van de N-SA op de Dag van de Rechts Europese Jeugd (klik eenmaal op de foto’s voor een grotere afbeelding). Je kon er niet naast zien. Men liep er rond in een T-shirt van de N-SA. De zogenaamde stand van Jongeren Aktief was aangegeven met de vlag van de N-SA, en niet met het logo of wat dan ook van Jongeren Aktief. Op de stand lagen daarenboven wel degelijk brochures, zelfklevers en andere prullaria van de N-SA. Het verwondert ons niet dat Bert Deckers de man(nen) van de Amerikaanse National Alliance niet gezien heeft als hij over de N-SA, met stand en al opvallend aanwezig op de Dag van de Rechts Europese Jeugd, het enkel houdt bij dat ze niet uitgenodigd waren. Dat is maar de halve waarheid.

Als Bert Deckers echt problemen heeft met de N-SA, zoals ook met de National Alliance, zou hij de N-SA de deur gewezen hebben, en de vrienden van Jongeren Aktief gevraagd hebben zich te beperken tot hun eigen propagandamateriaal. Maar dat is niet gebeurd.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vb-vrienden, aanverwant, jeugd |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.