18-05-08

LEEGLOOP BIJ VLAAMS BELANG BORSBEEK

In Borsbeek, een gemeente ten zuiden van Antwerpen, grenzend aan het bekritiseerde vliegveld van Deurne, ging het Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen op 8 oktober 2006 van 23,8 % vooruit naar 28,8 %. De partij was de sterkste groep in de Borsbeekse gemeenteraad, maar nu stappen drie van de zeven VB-gemeenteraadsleden op uit het VB. Onder hen ook de stichter van het VB-Borsbeek.

Bavo Vercammen (foto 1), die de Borsbeekse afdeling van het Vlaams Belang oprichtte en de grootste stemmentrekker was bij het VB, verlaat de partij. Ook de nieuwe voorzitter Anthony Van De Vyver (foto 2) en Willy Eeckelaers stappen op. Alledrie zetelen ze voortaan als onafhankelijke in de gemeenteraad. Ook Vercammens echtgenote, OCMW-raadslid Angelina Verhaeghe, wil niet langer lid zijn van het VB en zetelt voortaan als onafhankelijke in de OCMW-raad. Bavo Vercammen, de voorbije 13 jaar de sterke man bij het VB-Borsbeek, licht in Gazet van Antwerpen een tipje van de sluier: “Ik ben hier destijds begonnen met het Vlaams Blok. Ondanks de opkomst van de partij Borsbeek boven Alles bleven we ook bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2006 vooruitgang boeken. Maar hoe groter de groep, hoe meer karakters. Ik heb een brede rug, maar er zijn dingen gebeurd die niet kunnen.”

“Op de duur werd er niet meer vergaderd, maar alleen ruzie gemaakt”, vult Anthony Van De Vyver aan die pas nog gepromoveerd was tot plaatselijk VB-voorzitter. En wat brengt de toekomst? “Misschien starten we zelf iets op, misschien springen we op een andere kar. Ik sluit niet uit dat Jurgen Verstrepen me binnenkort contacteert om op te komen voor de Lijst Dedecker”, zegt Bavo Vercammen. Al tien VB-mandatarissen zijn hun heil gaan zoeken bij de Lijst Dedecker (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/5697884/tiende-vbmandataris-maakt-overstap-naar-lijst). Om een reactie gevraagd zegt Jos Pelgroms (foto 3), één van de overblijvende VB-gemeenteraadsleden: “We hadden dit zien aankomen, al hebben we er niet op aangestuurd.” Pelgroms wacht nu op initiatief vanuit het nationaal niveau. Gelukkig woont VB-voorzitter Bruno Valkeniers niet ver uit de buurt.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams belang |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.