19-05-08

NAZI-TATTOOS. "MEN KAN TOCH NIET JE ARM AFHAKKEN OMDAT ER EEN SWASTIKA OP STAAT" "KIES LIEVER IETS MINDER OPZICHTIGS, DAT SPAART BOVENDIEN GEZEIK"

De voorbije dagen en weken is in kranten en elders gediscussieerd over de toelaatbaarheid van piercings en vooral tatoeages. Drie Franstalige liberale Kamerleden hebben immers een wetsvoostel ingediend om geen piercings onder de 16 jaar toe te laten, en geen tatoeages meer onder de 18 jaar. Bij Blood and Honour gaat het om een andere discussie. Daar vroeg ene ‘Sunray’, een West-Vlaming die pas 16 is en eerder al eens twijfelde of hij al dan niet naar een Blood and Honour-bijeenkomst zou gaan (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080409), of hij wel een nationaalsocialistisch symbool kon laten tatoeëren.

“Denk goed na voordat je wat laat prikken”, zegt ‘R1pCLaW’ – lid van de Vlaamse Blood and Honour / Combat 18-groep. “Mijn tattoo’s hebben mijzelf erg in de verlegenheid gebracht, ook in de rechtbank.” Een Nederlander waarschuwt de jonge Sunray dat zijn lichaam nog groeit, waardoor tattoos uitgerokken worden. Hijzelf is bezig nog spiervolume aan te kweken, en plaatst om die reden nog geen tattoos. "Maar is zo’n SS-logo toegelaten of verboden?", vraagt Sunray. ‘Lientje’, een 17-jarige erg actief op het Blood and Honour-forum, helpt onze vriend. “Normaal gezien is het verboden met zo’n symbolen rond te lopen, maar men kan moeilijk je arm er afhakken omdat er een swastika op staat, hé.  Als je symbolen erop wilt zetten zou ik niet voor een swastika of SS gaan. Laat dan eerder runen zetten (foto 3, Odal-runenteken) of minder bekende symbolen. Degenen die jouw visie delen zullen je dan begrijpen, degenen die er alleen op uit zijn jou te veroordelen voor discriminatie zullen het niet begrijpen.” Nederlander ‘Ewiger Treue’ vult aan: “In Duitsland kan je een hoge boete of een gevangenisstraf (…) krijgen voor het dragen van SS-tekens en swastika’s. Kies dus iets minder opzichtigs en bovendien spaart dat gezeik op het strand of in het zwembad.” Ook andere forumleden raden Sunray aan iets minder herkenbaar te laten tatoeëren, voor te opzichtige symbolen is het trouwens moeilijker een tatoeëerder te vinden. Al zijn er wel een paar goede adressen: in (Nederlands) Zuid-Limburg en in Utrecht. Maar een Thorhamer, een White Power-teken (linksboven foto 1, ook bekend als het Keltisch kruis - klik eenmaal op de foto voor een grotere afbeelding) of een SS-Totenkopf (in het midden op foto 1), dat is allemaal geen probleem. Voor de buitenwereld is het minder herkenbaar en schokkerend, Blood and Honour’ers weten wel dat er meer achter schuil gaat.

Daarnaast blijven sommige neonazi’s zich duidelijk herkenbaar kleden en gedragen. Laatst zaten we samen op een tram: wij wie wij zijn, hij een bomberjack aan en geen millimeter haar op het hoofd. Kaalkop trok onze aandacht omdat hij zijn combat shoes aan het goed trekken was, combat shoes waarin witte veters. Zijn ogen spuwden vuur als even later een groepje Marokkanen eveneens de tram nam, waarvan één Marokkaan met inderdaad onnodig luide muziek op zijn gsm. Wat later gingen vlak achter Kaalkop twee zwarte dames zitten. Meteen opende Kaalkop met enig misbaar het raampje boven hem voor wat verse lucht, en toen de zwarte dames weer weg waren gebaarde hij alweer over de vieze lucht die de vrouwen zouden verspreiden. Kaalkops lief  was eenvoudig gekleed. Misschien 16, alleszins van eenvoudige komaf. Maar Kaalkop… Daar moest geen verklarend woordenboek bijgehaald worden.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour, jeugd |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.