25-06-08

BACK IN TOWN: STAKING, VL-PROPAGANDA OP STRAAT, INFO OVER DE LANGE WAPPER-BRUG, BART DEBIE, HET VB DAT DE PVDA ACHTERNA LOOPT...

Gisterenmorgen waren we nog op meer dan 7 000 km van België. In de late namiddag waren we terug in ons geliefde stadje A., waar ons echter weer eens opviel hoe vuil het erbij ligt. Alleen was er gisteren blijkbaar wél begrip om. Vele stadsambtenaren staakten, zoals het gemeente- en OCMW-personeel elders in Vlaanderen om een loonsverhoging staakte. De laatste loonsverhoging voor die mensen dateert blijkbaar van 1994, en de Antwerpenaar toonde opvallend veel begrip voor de actie (zie: http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/mediatheek/1.330057).

Maar amper een stap op het voetpad op weg naar huis gezet, stootten we op een folder waarin geroepen wordt: Kleef de Leeuw!, met verder een sticker die we op ons broek, boekentas, fiets en wat allemaal nog niet zouden moeten kleven. Met VL vooruit! luidt het nog, en daaronder twee heren in maatpak, Philip Dewinter en Bruno Valkeniers, die er niet op gekleed zijn om de straat te keren. Maar hun troep bezaait wel het voetpad. Ze verliezen meteen hun geloofwaardigheid als ze nog eens klagen over de vuile straten. Eigen Vuil Eerst! weg, en kom dan nog eens klagen.

Maar de VL-manie stopt er nog niet mee. Op de VB-website is een fotowedstrijd gelanceerd waarmee “creatieve, originele of gewoon grappige (vakantie)foto’s van Leeuwenvlaggen in binnen- en buitenland” aan de redactie kunnen bezorgd worden. De beste inzendingen worden bekroond, maar men zegt er niet bij met wat. Hopelijk niet met een VL-pennen of -ritssluitingen, want die hebben we al in overvloed (zie:
http://aff.skynetblogs.be/post/5813292/bestel-de-gratis-leeuwenvlaggen-vlbalpennen). Overigens weten we niet of het nog de moeite loont om wat in te sturen, naar verluidt zou foto 1 alvast één van dé kanshebbers zijn om met de hoofdprijs te gaan lopen (klik eenmaal op de foto voor een grotere afbeelding). De foto van Leif Hoste die in 2004 van de overwinning werd gehouden omdat in Parijs-Roubaix een leeuwenvlag zijn versnellingsapparaat onklaar maakte, is waarschijnlijk geen prijswinnaar.

Terug in het stadje A. dus, waar de burgemeester aankijkt tegen maar 28 % die de Lange Wapperbrug een goed idee vindt, en 41 % die zijn Walk and don’t look back-uitspraak (zie:
http://aff.skynetblogs.be/post/5923390/walk-and-dont-look-back-of) dom tot erg dom vindt. Waarop de burgemeester dan maar Pfft zegt, en alle schuld legt bij de bouwheer Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) die slecht communiceert terwijl dat soort van publiek private constructies anders altijd als het nec plus ultra wordt voorgesteld om de problemen in deze moderne tijden op te lossen. Morgen, donderdag 26 juni om 14 uur, 16u30, 19 uur en 21u15 doen alleszins de tegenstanders hun verhaal in De Roma in Borgerhout (zie: http://ademloos.be, en: http://wappersong.be). Ze hebben dan wel geen vijf miljoen euro om te communiceren zoals de BAM (zie: http://www.knack.be/nieuws/belgie/-voor-5-miljoen-euro-lucht-/site72-section24-article18979.html), maar wel onze sympathie.

Natuurlijk hebben we ook even geïnformeerd naar Bart Debie, na een vierde fles champagne winnaar van een diamant en gelukkige in de liefde (zie:
http://aff.skynetblogs.be/post/5932875/dit-feest-kan-niet-meer-stuk-veroordeling-fuc en http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080604), maar wel in scheiding van zijn vorige eega (foto 2). Debie gooit nu ook al foto’s van zijn dochterje op zijn website (zie: http://bartdebie.typepad.com/over_out/2008/06/de-trotse-papa.html), wat Koen Calliauw dreef tot enkele lezenswaardige beschouwingen over zijn ‘Bart Debie syndroom’ (zie: http://luisinpels.wordpress.com/2008/06/22/bart-debie-prostitueert-dochter). En bij de PvdA hebben ze inhoudelijk sterk gereageerd op ons luchtig maar terecht artikel over het VB dat de PvdA achterna loopt (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/5948886/vlaams-belang-loopt-pvda-achterna en http://www.indymedia.be/nl/node/28012).

Niet dat we eraan getwijfeld hebben, maar ook zonder de AFF-chef weblog in het land was dit een leuk land.

10:00 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, vlaams belang, debie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.