03-07-08

VOOR DOCHTER DEWINTER GEEN KROOSTRIJK GEZIN. PAPA ZINGT ELVIS

elvis5An-Sofie Dewinter (17 j.), de tweede dochter van Philip Dewinter, haalde al een paar keer de showbizzboekjes en -pagina’s in de kranten nadat ze als een volleerde babe poseerde voor een VB-affiche (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20071219). Ook ten huize van Dewinter hebben we al een paar keer een blik mogen werpen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20071223). Vorige week poseerde de hele familie Dewinter nu ook voor Dag Allemaal naar aanleiding van de reeks in het blad ‘Kinderen van…’ waarbij An-Sofie Dewinter nog eens geïnterviewd wordtDeze week presenteert Dag Allemaal overigens het eerste interview met Bart en Veerle De Wever als getrouwd koppel. En wij die dachten dat Bart De Wever voor zoiets geen tijd zou hebben omdat B-H-V zo dringend moet gesplitst worden.

Van links naar rechts zien we op de familiefoto van Dewinter in Dag Allemaal (foto 1, klik eenmaal op de foto voor een grotere afbeelding): An-Sofie, Karolien (19), mama Lutgarde (45), papa Philip (46), Veroniek (13) en de hond Xaro. Voor de tweede hond des huizes, Donna, is er een andere foto waarop Philip Dewinter poseert tussen Donna en Xaro. Die laatste figureerde overigens ook al in een VB-campagne (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070608). Karolien en An-Sofie Dewinter hebben zich eerder al fan van hun papa getoond (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20060903). An-Sofie Dewinter herhaalt deze week in Dag Allemaal haar geloof in het programma van haar vader: “Ik deel de politieke overtuiging van mijn vader. (…) Net als mijn vader vind ik dat vreemdelingen zich moeten aanpassen aan onze cultuur. Willen ze dat niet, dan moeten ze terug naar hun land van herkomst.” Zelf heeft ze geen politieke ambities, “maar wat niet is, kan natuurlijk nog altijd komen.”

Haar gezicht lenen voor een affiche voor de VB-vakbondscampagne deed ze “omdat papa het vroeg.” Dat ze graag poseert voor een fotograaf hielp daar natuurlijk bij. Vindt ze zichzelf mooi? An-Sofie Dewinter: “Als je graag poseert voor een fotograaf kan het niet anders dan dat je jezelf mooi vindt. Er zijn alleszins meisjes die veel mooier zijn dan ik, maar ik probeer er wel goed uit te zien. Sommigen zeggen dat ik mooi ben, anderen dat ik lijk op een varken. Ik zal een varkensneus hebben zeker? (lacht) Ik word er wel eens om geplaagd, maar eigenlijk raakt het me niet.” Ambities om een modellencarrière te beginnen heeft ze niet. Eigenlijk heeft ze momenteel alleen maar oog voor haar nieuw lief over wie ze het volop heeft op haar blog, ene Yves (zie: http://nl.netlog.com/AnSofiie/photo/photoid=26813978#photos). Of ze het over ‘kindjes krijgen’ al gehad hebben, weten we niet. Yves kan de mening van zijn geliefde daarover alvast lezen in Dag Allemaal. An-Sofie Dewinter: “Ik ben niet echt zot van kindjes en ik weet niet of ik wel een kroostrijk gezin wil. Ik denk dat ik trouwens veel te bruut ben om kinderen op te voeden.” Bij het VB willen ze anders wel dat de Vlamingen, en niet de vreemdelingen, zorgen voor kroostrijke gezinnen.

An-Sofie Dewinter noemt zichzelf “een brutale”. An-Sofie Dewinter: “Ik zal altijd mijn gedacht zeggen, ook als dat soms hard aankomt. Tegen leraars probeer ik me wel in te houden, want op het einde van het schooljaar heb ik mijn punten nodig. (lacht) Maar als iemand me kwetst, krijgt hij of zij meteen lik op stuk. En als ’t moet, kan ik wel eens goed brullen ook.” Of ze dat van haar vader heeft, willen ze bij Dag Allemaal weten. En of die boze verontwaardiging die hij op tv zo vaak tentoonspreidt echt of berekend is? “Papa doet zich niet anders voor dan hij is. Hij handelt uit overtuiging, en laat zich dan wel eens meeslepen.” Maar thuis loopt Philip Dewinter “bijna altijd optimistisch en goedgeluimd” rond, en loopt  hij zelfs “vaak zingend en fluitend” door het huis. An-Sofie Dewinter: “Jammer genoeg zingt hij dan liedjes van Elvis Presley (foto 2), niet meteen mijn genre.” Zelf houdt ze meer van hardcore: keiharde, snelle housemuziek – overigens tot groot onbegrip van papa. Naar het 0110-concert in Antwerpen is An-Sofie niet geweest. An-Sofie Dewinter: “Veel vrienden van mij zijn er naartoe geweest, maar ik niet, want er kwamen geen groepen die me aanstonden. Bovendien regende het die dag…”

Een aantal jaren geleden bekende Philip Dewinter in Gazet van Antwerpen een fan te zijn van Mud en dat soort glamourgroepen uit de jaren zeventig (zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Glamrock). Nu blijkt hij in huis Elvis Presley te zingen. Nog een paar jaar verder, en we vernemen misschien dat hij liefhebber is geworden van klassieke muziek. Wagner of zo. Maar wat wij ons nu afvragen: welk(e) lied(jes) van Elvis zou Dewinter thuis zingen? Love me tender? Of Jailhouse rock, want daar is tegenwoordig wel aanleiding voor (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080627). Of In the ghetto? Of A fool such as I?

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.