07-08-08

WIJ REIZEN OM TE LEREN. KRIS ROMAN (EURO-RUS) TEST ENKELE WAPENS UIT

“Buy guns, not booze!” Bij de Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen roepen ze hun leden en sympathisanten op zich niet langer in de drank te storten maar wapens te kopen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080806). “Een ongelofelijke ervaring”, vertelt Kris Roman (foto) nadat hij in een Russische legerkazerne enkele wapens mocht uittesten.

Kris Roman, van Euro-Rus en de gelijknamige congressen (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/5980048/eurorus-congres), was eind juli in Sint-Petersburg voor een bijeenkomst van het extreemrechtse DPNI (zie: http://www.xs4all.nl/~afa/alert/4_10/rusland.html). Op die bijeenkomst hekelde Roman de uitspraken van VB-kopstuk Philip Dewinter ten gunste van Israël en de Joodse gemeenschap. Volgens Roman reageerden zijn toehoorders “zwaar geschokt”. Toen Roman hen ook nog vertelde dat het VB in 1995 mee de wet tegen het negationisme heeft goedgekeurd, waren zijn toehoorders alweer “ontsteld van zoveel verraad”. Prompt prees Roman het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) zodat de Russen toch nog een goede indruk overhouden van Vlaanderen. Allez, die DPNI’ers toch.

Na afloop werd Kris Roman, samen met zijn Russische echtgenote en een vriend, meegenomen naar een legerkazerne. Daar mochten ze allerlei wapentuig uitproberen: een 9 mm Makarov-pistool, een volautomatische RPK-mitrailleur (foto), een Kalashnikov AK 74 (Roman: “Een super goed wapen. Schiet altijd, hapert nooit.”), en een SVD-scherpschuttersgeweer kaliber 7.62. “Een ongelofelijke ervaring”, zegt Kris Roman bij herhaling. In Sint-Petersburg geraakte Roman ook nog onder de indruk van de Mix-Fight die Russische nationalisten beoefenen. Mix-Fight is volgens Roman een “zelfverdedigingsport zonder regels”, maar veel “zelfverdediging” en veel “sport” is daar toch niet bij (zie: http://nl.youtube.com/watch?v=E3C3KbI9gRM). En al helemaal niet als het aangeleerd wordt door Russische extreemrechtsen, gelet op hun jacht- en kloppartijen op vreemdelingen.

Een mens mag dan wel ‘reizen om te leren’, maar Vlaanderen heeft echt niet de behoefte dat Roman of wie dan ook die Russische toestanden hier importeert. Daarnaast is het schokkend hoe een extreemrechtse figuur als Kris Roman zomaar een Russische kazerne binnnen kan wandelen, daar zelfs naartoe wordt gebracht en onthaald wordt met thee en vodka, om vervolgens op een militair oefenterrein wapens te kunnen uittesten. Maar op dat vlak heeft Vlaanderen Rusland natuurlijk geen lessen te leren, herinner u BBET (zie: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=g1j11bul2)... dat twee jaar geleden bijna volledig opgerold werd maar nu voortgezet wordt in de Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euro-rus |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.