13-08-08

MARIE-ROSE MOREL: “ALS IK IETS VERSIER, IS HET DE KERSTBOOM”

Deze week lacht Marie-Rose Morel ons alweer toe op de cover van Dag Allemaal. Het weekblad had veertien dagen geleden uitgebracht dat Marie-Rose Morel op een datingsite prijkt (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6103329/marie-rose-zoekt-vriendschap), waarna Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws volgden met paginagrote verhalen over die zaak (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6106087/belgische-vlag-uitgehangen-bij-bijna-exhuis-m en http://aff.skynetblogs.be/post/6114659/van-miss-vlaanderen-naar-kabouter-klus). In Het Laatste Nieuws kwam naar boven dat de bijna ex-man van Marie-Rose Morel de Belgische vlag had uitgehangen aan hun toen nog gezamenlijk huis, en er vandoor zou zijn met de 19-jarige babysit. Familie van Marie-Rose Morel dan nog.

Marie-Rose Morel vindt het “bijna ontroerend” hoe het AFF “zelfs bij de zomerhitte van de voorbije dagen de media blijven doorpluizen en inscannen op zoek naar het kleinste nieuwsje” over haar. Maar, beste Marie-Rose, dat valt wel mee. Van zomerhitte hebben wij niet zoveel last, en de cover van Vlaanderens populairste weekblad, een volle bladzijde in Gazet van Antwerpen en twee in Het Laatste Nieuws, daar is moeilijk naast te kijken. Maar goed, Marie-Rose Morel vindt dat het AFF “bij gebrek aan revolutionairder bezigheden” stilaan “echt de allures van een persagentschap, een betere zaak waardig” krijgt. “Soms wel handig als je iets gemist hebt, niet iedereen kan op Mediargus.” Vandaar dat we dan ook maar het vervolg van de story in Dag Allemaal geven.

Dag Allemaal herhaalt over drie bladzijden vroegere interviews met Morel in Dag Allemaal en vooral het Het Laatste Nieuws-interview van een week geleden, zonder de krant evenwel met naam te noemen. En dan volgt in een klein kadertje de reactie van Morels man, cardioloog Christian Schellemans. Hij zegt dat de oorzaak van de scheiding niet bij hem te zoeken is. Christian Schellemans over Marie-Rose Morel: “Wat ze vertelt is larie en apekool. De reden van onze scheiding situeert zich in 2004, en speelt vandaag nog steeds een grote rol. Marie-Rose heeft toen een intieme relatie aangeknoopt met een bevriend politicus, en sorry, op den duur kon ik dat écht niet meer aan.” De naam van de politicus wordt niet vermeld. Uit een andere bron vernamen we overigens dat Philippe Van der Sande, voorzitter van de Beweging voor Christelijke Solidariteit en woordvoerder van Philip Dewinter, en Alexandra Colen samen nog gepoogd hebben om het huwelijk van Christian Schellemans en Marie-Rose Morel te redden, maar zoals bekend tevergeefs.

Marie-Rose Morel reageerde ondanks alle opfriswerken in haar nieuw huis in Schoten razendsnel op haar blog. Volgens haar is er “van die relatie met ‘een bevriend politicus’ (Bart De Wever? Freddy Willockx? Elio Di Rupo?) (…) nooit vijf eurocent bewezen.” “Als ik iets versier is het de kerstboom”, bijt ze nog van zich af. Voilà, bij deze is de naam van Marie-Rose Morel gezuiverd van alle vuile insinuaties. Vraag blijft waarom Morel ons verdenkt van “revolutionaire bezigheden” en ons een “gebrek aan…” verwijt. We kunnen niet ontkennen dat we wel eens dromen van een wereld waarin “vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid” heersen, waar er geen plaats is voor racisme en discriminatie. Maar we beseffen dat daar vele radertjes voor nodig zijn, en wij er ook maar één van zijn. Dat we, zoals Morel op haar blog insinueert, uit zouden zijn op “herrie” omdat we opgelijst hebben waar je Morel allemaal kan treffen op de volgende VB-activiteiten is een ronduit lasterlijke aantijging. Helemaal van de pot gerukt.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: morel |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.