27-08-08

ALS HET VB LANOYE INSTEMMEND CITEERT

Marie-Rose Morel verjaarde gisteren, Tom Lanoye (foto 1) verjaart vandaag. Of  hoe een wereld van verschil toch dicht bijeen kan liggen. ‘Roosje’ stelt voor om volgend jaar samen een verjaardagsfeest te organiseren, maar naar verluidt wil Tom Lanoye het toch liever gezellig houden.

Zowat de enige bloggende VB’er die ervan verdacht kan worden een boek van Lanoye in huis te hebben – Gerolf Annemans (foto 2, zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20061025) – heeft (nog) niet gereageerd op de vijftigste verjaardag en het vijfentwintig jaar schrijversschap van Tom Lanoye. Annemans is nog altijd in de wolken van de IJzerwake vorige zondag. Op de nationale website van het VB reageerde men wél op Lanoye’s vijftigste verjaardag. Onder de kop VB had gelijk citeert het VB Lanoye vorig weekend in De Morgen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080824). Om dan te besluiten dat nu ook een deel van de linkerzijde de rol van het VB als zweeppartij erkent. Letterlijk: “Anno 2008 erkent zelfs (een deel van) de linkerzijde dat het Vlaams Blok/Vlaams Belang zijn rol als zweeppartij met verve vervult.”

Die “met verve” is wat overdreven, maar heeft iemand voor het overige de rol van het VB als zweeppartij betwist? Alleen stuiven de opgezweepten naar alle mogelijke richtingen uiteen, maar niet die het VB wil. De Lijst Dedecker zal het VB zonder twijfel zetels kosten bij de Vlaamse parlementsverkiezingen volgend jaar, en tussen de LDD en het VB gaapt op ethisch vlak een kloof zo groot als een ravijn. Met de N-VA kan het nog altijd alle kanten uit, maar het laatste wat Bart De Wever lijkt te zullen doen is in de pas van Philip Dewinter lopen. In Antwerpen ziet het er niet naar uit dat Patrick Janssens de burgemeesterssjerp moet doorgeven aan Philip Dewinter, en in het district Hoboken bestuurt de radicaal-linkse PvdA in feite mee (foto 3: PvdA-fractieleidster Mie Branders, zie: http://www.atv.be/v3/newsdetail.aspx?mid=2&id=9841). Is het dat allemaal wat de zweeppartij VB wil?

Als het VB 'links' met instemming citeert, is er altijd wel iets krom in hun redenering (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080711).

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams belang, cultuur |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.