30-09-08

SEKS, GELD EN NAZILIEDEREN

“Tot 30 september zal ik geen politieke interviews, uitspraken en quotes over mezelf en LDD meer geven. Die dag heb ik immers 'belangrijk' nieuws. Ik heb beslist. De teerlingen zijn geworpen. Alles staat klaar. Er is geen weg terug. Waarschijnlijk zal niet iedereen blij zijn maar soms moet je - zoals ik al eerder bewezen heb - beslissingen in je leven durven nemen die... grensverleggend zijn”, zo kondigde Jurgen Verstrepen begin augustus ‘belangrijk nieuws’ aan. Een aantal media gokten dat Verstrepen zou opstappen bij de LDD, maar dat was het niet. Het was ook niet dat Verstrepen de crisis bij Fortis voorzien had, en daarvoor een oplossing bood. Straffe oplossing trouwens: eerst moet de ASLK zo nodig geprivatiseerd worden, en als het zo geroemde privé-initiatief in problemen komt, moet de staat bijspringen. Neen, wat zo ‘belangrijk’ was is dat Jurgen Verstrepen een boek uit heeft. Zwart op wit, of had je een andere titel verwacht?

De voorbije dagen zijn her en der een paar fragmenten uit het boek opgedoken. Ex-vriendin Marie-Rose Morel kon als één van de eersten het boek lezen en – ô zo voorspelbaar – liet meteen aan de pers weten een forse eis tot schadevergoeding in te dienen wegens beweringen over een relatie met Frank Vanhecke. Waarschijnlijk is dat inderdaad een ‘vuile roddel’, zo vuil als dat in de jaren zestig gezegd werd dat Wilfried Martens en Miet Smet ‘iets’ met elkaar hadden. Morel citeert op haar blog veelvuldig uit het boek van Verstrepen, waaruit blijkt dat Verstrepen een grote eigendunk heeft. Had iemand trouwens anders verwacht? "Mijn intro's en mijn techniek zaten perfect. Van de bazen van de stations kreeg ik altijd te horen dat ik hun eerste keuze zou zijn als ze ‘meerwaarde’-radio zouden maken." (pag. 35), "Elke stap die ik tot dan toe had gezet, was het gevolg geweest van de overtuiging dat het milieu, het wereldje waarin ik zat, keer op keer te klein was geworden voor mij.” (pag. 33), (over Filip Dewinter) "Toen ik hem vertelde over mijn ervaringen in Amerika, hing hij de hele tijd aan mijn lippen." (pag. 163), "Ik vond het geweldig dat ik op vakantie in Zuid-Frankrijk via de korte golf naar mezelf kon luisteren." (pag.188), enzovoort, enzoverder. Morel geeft nog twee tips mee. “Waarom moet u dit boek wel kopen? Om Jurgen financieel te steunen zodat hij misschien ooit kan terugbetalen wat hij overfactureerde aan mijn partij. Waarom moet u dit boek niet kopen? Omdat het zever is van een garnaal die denkt dat hij een haai is.”

Gazet van Antwerpen citeerde gisteren ook al uit het boek van Verstrepen, onder de titel Jurgen Verstrepen schiet met scherp op zijn ex-partij Vlaams Belang. Seks, geld en naziliederen. Om het bij dat laatste te houden: “Verstrepen voelde zich al snel niet echt lekker in zijn nieuwe politieke heimat.” Zo beschrijft hij twee VB-partijbijeenkomsten, een in Frankrijk en een in Antwerpen, waar partijleden naziliederen zoals het Horst Wessel-lied zongen. “Daar zat ik dan, pas verkozen en hoorde ik mijn collega’s liederen zingen waar je in Duitsland voor wordt opgepakt.” Verstrepen sprak de aanwezige Dewinter (die “niet meezong, maar wel zat te lachen en het liet gebeuren”) erop aan. “Het is allemaal onschuldig. Zij doen dat graag, gun ze dat pleziertje”, antwoordde die. Verderop in het boek schrijft Verstrepen dat in het Antwerpse restaurant waar de naziliederen weerklonken ook een “privémuseum is gevestigd met Duitse dolken, helmen, swastika’s.” Enkele VB’ers pakten die dingen “vol adoratie” vast. Spijts aandringen van journalisten na zijn boekvoorstelling gisterenmorgen wilde Verstrepen niet de naam noemen van de VB’er die de samenzang van de nazi-liederen leidde. “Ik ben geen inquisiteur”, zei Verstrepen die in andere omstandigheden wél zegt ‘man en paard’ te noemen. In het VRT-Journaal zei Verstrepen dat het begon met "NSV-liedjes" en daarna overging naar erger. Jurgen Verstrepen sprak overigens al eerder over naziliederen op VB-bijeenkomsten, en op andere plaatsen dan in zijn boek nu genoemd worden. Bij een overwinnigsfeest van het VB in Wilrijk (zie:
http://aff.skynetblogs.be/post/4947055/foute-muziek-bij-het-vb) en een fuif van de Vlaams Belang Jongeren in Dilbeek (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/4796919/jurgen-verstrepen-klapt-uit-de-biecht-neonazi). In een persmededeling noemde het VB het verhaal over naziliederen bij het VB dan ook "opgewarmde kost".

Vandaag wordt het dagboek van Suzanne Van Well, oma van de door Hans Van Temsche vermoordde Luna, voorgesteld. Later dit jaar verschijnt ook nog het levensverhaal van PvdA-dokter Kris Merckx. Wouter Van Bellingen heeft zijn verhaal pas uitgebracht; dat van Hugo Coveliers is op komst. Kathleen Van Brempt heeft een en ander op schrift gezet, en ook Filip Dewinter zou een boek bijeen aan het (laten) schrijven zijn. Titel van dat laatste zou Inch’ Allah zijn. Aan dagboeken, levensverhalen en andere boeken met politieke inslag geen gebrek in het nieuwe boekenaanbod. Dat wordt kiezen wat wél en wat niet kopen.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boeken, verstrepen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.