13-10-08

AANSTAANDE ZATERDAG NIEUW CONCERT. BLOOD AND HONOUR VLAANDEREN HAALT WEER 'SCHOON VOLK' NAAR HIER

BH 18 oktober 2008-kleinBlackoutMistreatAanstaande zaterdag 18 oktober organiseert de traditionele vleugel van Blood and Honour Vlaanderen onder het motto Rocking the reds in honour of Ian Stuart Donaldson háár jaarlijks eerbetoon aan de in 1993 bij een auto-ongeval gestorven zanger van Screwdriver en stichter van de internationale neonazistische organisatie Blood and Honour. Deze keer hebben de organisatoren geen bekende namen kunnen strikken zoals de met figuranten in Ku Klux Klan-kledij optredende Warhammer (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/3130467/naziconcert-in-antwerpen-de-muziek), Avalon (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/3565901/de-subtiliteit-van-de-neonazimuziekscene), White Law (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/4256575/blood-and-honour-de-muziek), Kommando Skin, White Wash of Eternal Pride (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070830). Maar de voor zaterdag aangekondigde groepen zijn natuurlijk wel in hetzelfde bedje ziek.

Er zijn tien groepen gepland – aan de affiche (foto 1, klik eenmaal op de foto voor een grotere afbeelding) is nog een tiende groep toegevoegd waarvan de naam niet vooraf wordt bekendgemaakt. Blackout is de eerste naam op de affiche, en is een Engelse neo-nazimuziekgroep die al drie keer in leven is geroepen. Begin jaren negentig werd de groep opgericht, maar na twee jaar gaf ze er de brui aan. Midden jaren negentig werd de groep opnieuw een paar jaar in leven gehouden. En in 2005 werd hij opnieuw speelklaar bevonden. Op de cd Spirit of the Warrior (foto 2) wordt in het nummer Handing the knife gezongen over het ontwaken van de blanke man die moet vechten voor zijn identiteit. De multiculturele samenleving wordt een nachtmerrie genoemd, en vervolgens wordt opgeroepen te strijden tegen de teloorgang van deze wereld. In What the fuck keert de groep zich tegen de migranten die “met duizenden” Engeland overspoelen, en allemaal gevoed, gehuisvest en onderhouden moeten worden. Het nummer End of my race op diezelfde cd is een cover van één van de oudste neonazi-muziekgroepen, Brutal Attack.

Met Mistreat wordt zowaar een Finse groep naar hier gehaald. Klik eenmaal op foto 3 en je ziet dat Mistreat geen bezwaar heeft om op te treden tegen een achtergrond van nazi-vlaggen. Mistreat heeft meerdere cd’s uitgebracht met teksten die aanzetten tot rassenhaat en racisme. Ook wordt gerefereerd naar het Derde Rijk. Op de cd Battle Cry bijvoorbeeld staat hun versie van een lied van de Finse SS-divisie. Mistreat is ook te vinden op verzamelcd’s als White Solidarity en White Dynamite. Op het nummer Keep our country clean luidt het onder andere: “Niggers they have no right, can’t you see, burn them out, keep our country clean”. In het nummer Just a monkey op de cd Never forgive, never Forget gaat men ook tekeer tegen negers, en in Hang the scum op de cd Faith & Fury wordt opgeroepen om negers op te hangen. “You know what to do. Hang the nigger, hang the nigger…”. In het nummer Searching for the truth op de cd Flame from the North wordt het hakenkruis als symbool van het Arische (en blanke) ras opgehemeld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de cd’s Battle Cry en Flame from the North op de Duitse index staan. Voor deze cd’s mag in Duitsland geen reclame worden gemaakt, ze mogen er ook niet verkocht worden en als ze bij een huiszoeking worden aangetroffen, worden ze in beslag genomen.

00:30 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print

MEER VAN HETZELFDE

ThrimaLast ChanceStrijdgeestThrima (foto 1) is een Duitse neo-nazimuziekgroep. “Deze nacht herdenken we degene die hun bloed hebben gegeven om ons land te verdedigen.” “Heil” roept het publiek. Het is de intro van het nummer Ehre der Soldaten op de cd 60 Jahre Lüge Und Verrat. In het nummer worden de Duitse soldaten geëerd en herdacht. Soldaten van de Wehrmacht worden gezien als mannen die heldendaden hebben verricht. Het zijn soldaten die voor de vrijheid hebben gevochten. Volgens Thrima is de geschiedenis verkeerd weergegeven. Thrima bestaat sinds 2002. De groepsnaam verwijst naar oude Noordse sages en kan het beste vertaald worden met “strijd”. In het nummer Befreit unser Land op de cd Sterbende Welt zingt Thrima over de ‘vreemde bezettingsmacht’die na 1948 Duitsland geknecht en gekneveld heeft. In het nummer komt de schuldvraag over de Tweede Wereldoorlog aan de orde en zinspeelt men op wraak. In Der Tod kam von Osten worden de gruweldaden van het communistische regime in geuren en kleuren bezongen; de misdaden van nazi-Duitsland worden achterwege gelaten.

Last Chance (foto 2) is een redelijk nieuwe neonazi-muziekgroep. De groep stond op de affiche voor het concert in Bellegem bij Kortrijk op 19 april 2008 (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080414), maar trad er uiteindelijk niet op. De als White Rock ‘n Roll Outlaws aangekondigde Duitse groep bestaat waarschijnlijk grotendeels uit de Duitse neonazi-muziekgroep White Resistance. Hoe vrolijk het er dan aan toe gaat bij het publiek zie je hier: http://nl.youtube.com/watch?v=up1N58zsGHU. De groepen Strong Side en 88 Rott & Roll Band zijn onze muziekspecialist niet bekend. De ‘88’ in die laatste groepsnaam verwijst alleszins naar tweemaal de achtste letter van het alfabet, oftewel de initialen van “Heil Hitler”. Tenslotte is er ook nog het Nederlandse Strijdgeest dat vorig jaar opgericht werd en zichzelf omschrijft als “Germaans Zwart Metaal” (foto 3). In het logo van de groep is een Noors heidens zonnewiel verwerkt dat als symbool geadopteerd werd door de nazi’s (zie: http://www.adl.org/hate_symbols/Sunwheel.asp).

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print