25-10-08

JÖRG HAIDER NIET DE ENIGE EXTREEMRECHTSE MET EEN VERBORGEN HOMOSEKSUEEL LEVEN

De Oostenrijkse BZÖ heeft na de dood van Jörg Haider onmiddellijk diens perswoordvoerder Stefan Petzner aangeduid als haar nieuwe leider, maar intussen is Petzner al voorzitter af nadat hij in een radio-interview toegaf een wel heel bijzondere en innige relatie te hebben gehad met Jörg Haider. De twee zouden op de avond van Haiders dood ruzie gehad hebben op een feestje, waarna Haider zich ging bedrinken in een homobar. Tegen veel te hoge snelheid reed hij zich vervolgens te pletter. Bij de BZÖ waren ze naar verluidt op de hoogte van de jarenlange relatie tussen beide mannen (foto 1). Het radio-interview was er echter teveel aan. De BZÖ probeerde de uitzending nog tegen te houden, maar tevergeefs. Homoseksuele relaties, en zelfs biseksuele relaties, komen wel meer voor in extreemrechtse kringen.

De ontluistering van Jörg Haider is nu wel compleet. “Jörg Haider was voor mij een rolmodel en een voorbeeld”, zei Philip Dewinter veertien dagen geleden. “Hij is”, zo vervolgde Dewinter, “erin geslaagd  om gestalte te geven aan een jonge, moderne, succesvolle rechtse politieke beweging en het cordon sanitaire tegen hem te breken.” Intussen weten we dat Haider toen hij met zijn auto verongelukte driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had dan toegelaten, en tweemaal zo snel reed als mocht, én homoseksuele relaties onderhield. Dat laatste is natuurlijk geen probleem, maar wordt hem kwalijk genomen in extreemrechtse kringen waar vorige week één jaar oude pikante foto’s van Haider terug bovengehaald werden (foto’s 2 en 3).

Jörg Haider is natuurlijk niet de enige extreemrechtse politicus met een verborgen homoseksueel leven. Philip Dewinter heeft altijd erkend dat bij de VB-mandatarissen er ook homo’s zijn. Alleen voelen die “gelukkig” niet de behoefte om zich publiek te outen. Enkele jaren geleden kregen we zelfs een betrouwbaar getuigenis over een VB-topman, die intussen gehuwd is en kinderen heeft, die in zijn studententijd ook viel voor de mannenliefde. Minstens herhaaldelijk in bed gestoeid heeft met onze getuige. But who cares? Iedereen heeft recht op zijn eigen seksuele voorkeur en experimenten. Maar dat ook bij ons extreemrechtsen met dubbele tong spreken over homoseksualiteit, dat is zeker.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: holebi, dewinter, internationaal |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.