19-11-08

STEFAN WIJKAMP EN JOOP GLIMMERVEEN BEBOET

Geupdated bericht. De rechtbank in Hasselt heeft vandaag uitspraak gedaan over de Hitler-groet en navenante toespraak van de Nederlanders Stefan Wijkamp (foto) en Joop Glimmerveen bij de SS-heldenhuldiging van Blood and Honour Vlaanderen op het militair kerkhof van Lommel in 2007. Beiden werden veroordeeld tot een boete van 1 100 euro.

Zowel Hitler-lookalike Stefan Wijkamp als de ex-voorzitter van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) Joop Glimmerveen werden tot een boete van 1 100 euro veroordeeld. Wijkamp gaf toe de Hitler-groet te hebben gebracht. "Ik voel me verbonden met het nationaal-socialisme van Duitsland. Mijn geestelijke leider is Hitler. Voor hem heb ik sympathie en dat is mijn natuurlijke denkwijze", zei Wijkamp toen hij zich op 15 oktober verantwoordde voor de rechtbank in Hasselt. De oudere en sluwere Glimmerveen ontkende de Hitler-groet te hebben gebracht en zei "de Germaanse groet" te hebben gebracht. Een subtiel verschil dat enkel Glimmerveen zag. Niet de neonazi's in Lommel en niet de rechtbank in Hasselt. De rechtbank tilde echter nog meer aan het aanzetten tot discriminatie en rassenhaat door beiden, door in hun toespraken asielzoekers, Turken, Marokkanen en homo's te viseren. De rechter achtte de feiten bewezen door de notities van twee politieagenten gemaakt tijdens de toespraken in Lommel, en de verklaringen van Wijkamp en Glimmerveen voor de rechtbank.

Zodra er meer details bekend zijn over het vonnis, komen we er nog op terug. Hopelijk pakt het gerecht na de clowns Wijkamp en Glimmerveen echter ook de organisatoren aan van de bijeenkomst in Lommel, diezelfde dag nog gevolgd door een Blood and Honour-concert in Mechelen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070311). Eén van die organisatoren loopt nu al met een elektronische enkelband rond (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20081022 en http://aff.skynetblogs.be/post/6384899/de-vrienden-van-elfenbloed-blood-and-honourer), hem opsporen is dus niet zo moeilijk.

00:45 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.