10-01-09

DE NIEUWJAARSMUZIEK VAN BLOOD AND HONOUR VLAANDEREN

Bij een nieuwjaarsdrink hoort een streepje muziek, en dat kan veel zijn. Van een potpourri van top 30-hits en vrolijke Latijns-Amerikaanse deunen tot lounge en klassieke muziek. Bij Blood and Honour Vlaanderen is dat enigszins anders.

Bovenaan de affiche voor vanavond staat de Duitse neonazi-groep Rotte Charlotte. Vorig jaar bracht die het album Kein Titel, Keine Tolleranz (foto 1) uit op het Duitse neonazi-label P.C. Records. In het nummer Wir starten durch zingt Rotte Charlotte op ironische manier over de repatriëring van alle buitenlanders. Met vlucht 1-4-8-8 worden ze teruggebracht naar hun land van herkomst. De inspiratie voor het vluchtnummer is men niet ver gaan zoeken. “14” verwijst naar de veertien woorden van de Amerikaanse neonazi David Lane: “We must secure the existence of our people and a future for White children.” Lane is in 2007 overleden en zat toen een levenslange gevangenisstraf uit voor het vermoorden van een progressieve Joodse radiopresentator. “88” is codetaal voor Heil Hitler. In Alles ist wichtiger keert Rotte Charlotte zich tegen Israël. Israël is volgens hen een onbelangrijk land. Eén van de YouTube-filmpje van Rotte Charlotte begint trouwens met het beeld van een jongen die op de vlag van Israël plast (zie:  http://www.youtube.com/watch?v=NjAeYNc1g94&feature=related). In Loge 322 gaat het dan weer over de vermeende invloed van de vrijmetselarij.

Jungsturm, tweede groep op de affiche, speelt hatecore-muziek en heeft al meerdere cd’s uitgebracht. Op Lieder unserer Jugend bijvoorbeeld is op de voorkant van de cd een rijksadelaar afgebeeld en een Hitler Jugend-jongetje met een trommel. De cd bevat vooral covers van nummers van extreemrechtse en neonazistische groepen als Nahkampf, Saccara en Kahlkopf. Het nummer Cara al Sol op die cd is daarentegen een authentieke opname uit de fascistische periode in Spanje. In Legion Condor worden de heldhaftige daden van de Spaanse SS-afdeling bezongen. Jungsturm-opnamen zijn ook te vinden op twee verzamelcd’s ten voordele van de Amerikaanse white supremacist Hammerskin-beweging. Op 29 maart 2003 trad Jungsturm al eens op op een Blood and Honour-concert in ons land. Op de vorige website van Blood and Honour Vlaanderen schreef men over dat concert: “De volledige zaal stond op zijn kop. Toen Jungsturm het lied Sieg bracht, kon men een zee van rechterhanden zien.” Voor de liefhebbers hebben we hier nog een opname van Jungsturm: http://www.youtube.com/watch?v=IYsRLEysNtM&feature=related. Wie hun jongste cd koopt krijgt er een paar T-shirts bij met sprekende afbeeldingen (foto 2, klik eenmaal op de foto voor een duidelijker versie).

Libertin is ook al een Duitse neonazi-muziekgroep. Een nog jonge groep, met toch al een paar optredens vorig jaar achter de rug. Angry Bootboys staat ook op de affiche, een groep ontstaan uit de as van de Duitse neonazi-groep Sense of Pride. Sense of Pride speelde op het Blood and Honour Vlaanderen-concert op 19 april in Bellegem (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080420) en  trad al eerder op in de Valhalla in Rijkevorsel (foto 3: drummer Patrick van Sense of Pride/Angry Bootboys). In november vorig jaar speelde Angry Bootboys op een festival in Frankrijk samen met de Duitse neonazi-muziekgroep White Resistance en de Amerikaanse White Wash. Volgens een concertverslag speelde Angry Bootboys er onder andere covers van Skrewdriver, maar werd al te vaak vals gezongen. Op de affiche voor vanavond staat ook nog een illustratie van Death Before Dishonour. Het is onduidelijk of de gelijknamige Amerikaanse hatecore-groep komt optreden in Rijkevorsel dan wel men enkel het logo van de groep gebruikte voor de affiche. Muziek van Death Before Dishonour is terug te vinden op de Hammerskin-verzamelcd Support the Cause, waaraan ook Jungsturm meewerkte, en op hun eigen cd Panzerjager 38 verschenen bij het Duitse neonazi-label Gjallarhorn Klangschmiede.

Maar het kan natuurlijk ook dat Death Before Dishonour gekozen is als profetische woorden voor Blood and Honour Vlaanderen. Je weet maar nooit.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.