28-01-09

PHILIP DEWINTER: "SPEELTIJD MARIE-ROSE MOREL IS OVER" BAARMOEDERKANKER BIJ MARIE-ROSE MOREL BEKENDGEMAAKT VIA HET LAATSTE NIEUWS

"Vanavond te gast bij Phara. Het wordt een leuke uitzending", schreef Marie-Rose Morel gisteren op haar blog. En inderdaad het begon als een leuke uitzending. (Foto: Philip Dewinter en Marie-Rose Morel in het Vlaams Parlement)

Als opwarmertje serveerde Phara de slotseconden van een interview met Philip Dewinter op een Nederlandse commerciële televisiezender, in een programma met de sprekende titel Business Class. Dewinter zei er dat als de moslims zich niet willen aanpassen aan “onze manier van leven”, dan heeft Europa voor hen nog dat ene belangrijke recht, naast vrije meningsuiting en democratie, "het recht om terug te keren naar het land waar men vandaan komt." Waarna de interviewer tegen Dewinter: “Ik zou zeggen, ga terug naar België.” (zie: http://yelloman1.blogspot.com/2009/01/het-recht-op-terugkeren.html, het zien is grappiger dan het lezen). Gelukkig zond Phara niet het hele tien minuten durend interview uit. De wijze waarop Dewinter er zijn vragen voorgeschoteld kreeg, was van een beschamend niveau. De Uitzendingen door Derden (= de politieke partijen die hun eigen televisiezendtijd kregen) waren doorgaans kritischer. Maar terug naar de VRT, waar eerst Bruno Valkeniers in Terzake gevraagd werd hoe het nu zit met de heibel rond en de plaats van Marie-Rose Morel op de lijst(en) voor 7 juni. Tom Cochez (De Morgen) had vastgesteld dat de vuile oorlog in het Vlaams Belang escaleert (zie: http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/644187/2009/01/27/Vuile-Vlaams-Belang-oorlog-escaleert.dhtml).

Gerolf Annemans zei het voorbije weekend in De Standaard dat het Marie-Rose Morels plicht is om naast op de Europese VB-lijst, waar ze op een quasi-onverkiesbare plaats staat (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20090120), ook op de Antwerpse lijst voor het Vlaams Parlement te figureren. Het VB kan immers álle stemmen gebruiken. Marie-Rose Morel wees onmiddellijk op haar weblog erop dat diezelfde Gerolf Annemans Morel onder geen enkel beding op zijn Antwerpse lijst voor de federale verkiezingen in 2007 wilde. Frank Vanhecke gaf in De Morgen voor het eerst openlijk toe dat er in het VB-partijbestuur onenigheid is over de politieke rol van Marie-Rose Morel. Bruno Valkeniers zei in dezelfde krant Marie-Rose Morel persoonlijk gevraagd te hebben voor de Vlaamse lijst, maar Morel zelf kan zich die vraag niet herinneren.  Uit het Terzake-interview onthielden we dat Bruno Valkeniers nog wel wilde praten met Marie-Rose Morel over haar plaats op de VB-lijst(en), maar dat hij dat onder vier ogen, en niet in de VRT-studio’s, zou doen.

Had Dewinter eerder nog gezegd dat de VB-lijsten voor de Vlaamse Raad nog niet samengesteld zijn, bij Phara schotelde Phara De Aguirre een uitspraak van Dewinter voor die ’s anderendaags (vandaag, dus) in De Standaard zou verschijnen. Morel staat niet op de Antwerpse lijst voor het Vlaams Parlement.“De speeltijd is voorbij.” Wilde Bruno Valkeniers nog onder vier ogen met Marie-Rose Morel gaan praten, Philip Dewinter laat via De Standaard weten hoe het ermee zit. Voor Marie-Rose Morel was het hagelnieuw – als we ons goed herinneren herhaalde ze tot drie keer toe dat ze de uitspraak van Dewinter nog niet gelezen heeft, en ze erop rekende dat correct geciteerd werd uit De Standaard. Later gaf ze toe dat die uitspraak van Dewinter haar toch wel pijn deed. Dewinter maakt er overigens niet veel woorden aan vuil. “De Antwerpse lijst is opgesteld. Morel staat daar niet op.” en “De speeltijd is voorbij. De zaak is gesloten.”, is al wat hij erover kwijt wil in De Standaard. Basta. Waar Dewinter wél uitgebreid op reageert zijn de resultaten van de jongste peiling over de mening van Vlamingen over de islam en moslims, thema dat wij hier morgen aansnijden. Voor Dewinter is de afwijzing van de islam en de moslims door bijna de helft van de Vlamingen een “uiting van burgerzin”.

Als er écht belangrijke zaken zijn om publiek te maken, gaat Marie-Rose Morel meteen voor de grootste krant van het land, Het Laatste Nieuws. Het was in deze krant dat Marie-Rose Morel haar torpedoraket tegen een eventueel lijsttrekkersschap van Jean-Marie Dedecker voor de VB-Senaatslijst in 2007 afvuurde (zie: http://www.blokwatch.be/content/view/1145/150/lang,nl); het was in diezelfde krant dat Marie-Rose Morel als eerste details over haar vechtscheiding uit de doeken deed (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080803). Vandaag maakt Marie-Rose Morel in Het Laatste Nieuws bekend dat ze lijdt aan baarmoederkanker in een vergevorderd stadium. Volgens haar heeft ze slechts 10 % kans om dit te overleven, en zal ze vechten óm dit te overleven. Ze is er nog niet uit of ze zich voor die baarmoederkanker zou laten opereren dan wel voor een zware chemotherapie zou kiezen. Ze zou vandaag nog eens rond horen over wat haar te doen staat. Benieuwd of Marie-Rose Morel gisteren, na de uitzending van Phara, haar hart heeft uigestort bij ankervrouw Phara De Aguirre die zelf borstkanker overleefde (zie: http://www.tegenkanker.be/phara_de_aguirre_over_chemotherapie_bij_borstkanker). In elk geval wensen we Marie-Rose Morel – over onze politieke tegenstellingen heen – sterkte voor de volgende dagen.

01:30 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, morel, 7 juni |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.