21-02-09

BISSCHOP ONVINDBAAR NA BEVEL OM LAND TE VERLATEN. KATHOLIEKEN KUNNEN OP HUN BEURT NIET LACHEN MET ISRAËLISCHE KOMIEK

De Britse bisschop Richard Williamson (foto), door paus Benedictus XVI uit zijn excommunicatie gehaald (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6703559) maar later toch terechtgewezen voor zijn negationistische uitspraken (zie: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/689606/2009/02/12/Paus-vindt-ontkenning-holocaust-onaanvaardbaar.dhtml), is niet alleen een negationist. De Argentijnse overheid kwam er achter dat hij zich onder een vals voorwendsel in hun land bevind, en onvindbaar is om hem zijn bevel om het land te verlaten te betekenen. De ‘katholieke deugd’ van de hypocrisie is Williamson niet vreemd.

Intussen proberen ze in Israël ook eens te lachen met de katholieken. Niet omwille van alle incidenten bij de VRT – van het inderdaad foute Plat préfére die tussen komieken en artiesten Adolf Hitler opvoerde, en dan nog om forel in botersaus als zijn lievelingsgerecht te presenteren terwijl de man vegetariër was (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6381488 en http://aff.skynetblogs.be/post/6388112), tot de opgeklopte kritiek op het Man bij hond-filmpje over… de Joden die zich altijd weer boos maken (zie: http://www.standaard.be/video/videoPlayer.aspx?videoId=87544 en http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF02022009_006&ref=rss). Als dat laatste filmpje niet kan, wanneer kan satire dan nog wel vermits satire zich willens nillens bedient van clichés? Om het even of dat over Joden, Antwerpenaars of Limburgers gaat. Het was de Britse bisschop Richard Williamson, die de Holocaust in twijfel trekt, die de Israëlische komiek Lior Shlein ertoe bracht ook eens te lachen met de stelling dat Maria maagd was en haar zoon Jezus over water liep. Vertel om het even wie dat je buurvrouw Ilona, Juliette of wie dan ook maagd was toen ze beviel van haar zoon en die zoon over water kan lopen, en iedereen verklaart je krankjorum. Maar als daar een hele godsdienst over opgebouwd is, dan ligt dat anders. Het Vaticaan zei dat de uitzending met Lior Shein op een Israëlische privé-televisiestation een “beledigende daad van intolerantie” was. De televisiezender haastte zich daarna te verklaren dat het fragment niet voor herhaling vatbaar is en Lior Shein zijn excuses zal aanbieden.

Moslims worden verweten niet te kunnen lachen met (Deense en andere) cartoons en het Westerse recht op vrije meningsuiting niet te willen accepteren. Maar als er eens gelachen wordt met een geloofspunt van de katholieken, wordt al even verontwaardigd gereageerd vanuit katholieke hoek. Gemis aan rationaliteit en zelfrelativering is natuurlijk eigen aan elke godsdienst.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: humor, negationisme |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.