02-04-09

AFREKENING BIJ BLOOD AND HONOUR VLAANDEREN EN NEDERLAND

Zaterdagavond vond in Rijkevorsel, in de Antwerpse Kempen, aan motorrijderscafé ‘Bij Onze Witte’ (foto 2), een afrekening plaats tussen Blood and Honour’ers. “We hadden skinheads op bezoek die hier voor het eerst kwamen”, vertelt één van de klanten. “Op een gegeven ogenblik merkten we commotie op straat en één van de skinheads werd naar buiten geroepen. Die ging en er ontstond een vechtpartij met andere skinheads die met hem wilden afrekenen." "De man kon nog net op tijd binnenvluchten en de deur achter zich op slot draaien. Om hun woede te koelen, sloegen de andere skinheads de ramen aan diggelen", weet de klant nog.

Caféuitbater Livio Van Gorp was niet aanwezig, maar kwam onmiddellijk ter plaatse. Livio Van Gorp: “De rellen waren nog bezig toen ik arriveerde. Ik zag tien à vijftien man gewapend met knuppels. De meeste amokmakers hadden bivakmutsen op. Ik kon nog net een knuppel afpakken van één van hen en toen maakten ze zich uit de voeten.” Eén van de vluchtwagens was een terreinwagen. Op het kruispunt van de Merksplassesteenweg en Beersebaan ramde die een camionette in de flank De bestuurster van de camionette was drie maanden zwanger en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie pakte de bestuurder van de terreinwagen op, vier andere inzittenden konden vluchten maar worden nu opgespoord (zie: http://www.standaard.be/video/videoPlayer.aspx?cat=0&subcat=0&videoId=119094). Volgens de plaatselijke pers was het een ruzie om een lief dat door een Blood and Honour’er van een andere Blood and Honour’er zou zijn afgesnoept. Het parket van Turnhout houdt het kortweg op een interne ruzie bij Blood and Honour.

Toeval of niet, uitgerekend vorige zaterdag zou een concert plaatsvinden georganiseerd door de Combat 18-versie van Blood and Honour Vlaanderen, althans toch georganiseerd door boegbeeld van die beweging Arnoud Kuipers (foto 1). Kuipers die niet zo ver af van Rijkevorsel woont. Maar Kuipers wordt tegenwoordig aanzien als een “verrader” bij de Combat 18-versie van Blood and Honour Vlaanderen. De drie groepen die hij voor zaterdagavond had geprogrammeerd werden één voor één benaderd en zegden hun optreden af. Het Bretoense Bagadou Storm, ook al op de affiche van het vorig concert van de Combat 18-versie van Blood and Honour Vlaanderen met meer volk op en achter dan voor het podium (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20081128 en http://aff.skynetblogs.be/post/6574349), zegde meteen af. Wat Kuipers niet weerhield de naam van de groep toch op een flyer te zetten, en vanzelfsprekend kwaad bloed zette bij Bagadou Storm. Het Duitse Bloodline kon sowieso niet optreden omdat de drummer zijn hand heeft gebroken. Hoe is er niet bij verteld. En het Nederlandse Strijdgeest wilde zich buiten onderlinge ruzies houden.

En ruzie is er. In een verklaring van ‘Blood & Honour / Combat 18 Vlaanderen en Nederland’ werd gesteld dat Kuipers voor zaterdag 28 maart “zonder toestemming een concert heeft georganiseerd onder de naam B&H Vlaanderen en hierbij tevens een C18-logo in de achtergrond heeft verwerkt. (…) Bezoekers van dit concert zullen (…) als niet ‘neutraal’ gezien worden, maar als mensen die vrijwillig de kas vullen van een verrader.” Dat men zo gebeten is op Kuipers heeft te maken met “verscheidene zaken voorgevallen binnen B&H/C18 Vlaanderen” waarvoor men Kuipers zou terugfluiten. Door zijn “gemis aan ervaring is de groep een hoop geld misgelopen en zijn de onderlinge spanningen zodoende opgelopen dat dit heeft geleid tot een onhoudbare situatie”. Aanvankelijk mocht Kuipers nog bij B&H/C18 Vlaanderen blijven, maar zou hij “weer onderaan (…) moeten beginnen om meer ervaring op te doen.” Het zou tot een gesprek komen met Kuipers, maar zover kwam het niet. Kuipers zou “het mailadres van een goede kameraad” gekraakt hebben, waarna hij “een lastercampagne tegen de desbetreffende kameraad” zou zijn begonnen. Wat hier van waar is, is zoals in een ordinaire vechtscheiding moeilijk precies te achterhalen. Kuipers is alleszins wel een computercrack.

Wie partij zou (blijven) kiezen voor Kuipers zou “als vanouds wel met harde hand aangepakt” worden.” Kuipers zelf “wordt internationaal als verrader gezien en is onherroepelijk niet meer welkom", luidde het in een tweede verklaring van Blood & Honour / Combat 18 Vlaanderen en Nederland. "Deze verrader zal met ijzeren vuist worden aangepakt wanneer hij zijn gezicht ergens zal laten zien.” Bij de Combat 18-versie van Blood and Honour Vlaanderen en Nederland circuleren intussen printscreens van correspondentie van een Blood and Honour’er met antifascistische websites, waaronder deze AFF-blog. Wie daarin welke rol heeft gespeeld, is duister. Maar in ieder geval heeft geen enkele van die antifascistische websites de inhoud van die correspondentie publiek gemaakt omdat het ging om zaken uit de privé-sfeer. Over het lief van...

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.