30-04-09

SPOTTEN MET WEERLOZEN


Extreem-rechts toont nog eens ware gelaat.

De 'kampeeractie' van de mensen zonder papieren in Antwerpen zet niet alleen de 'sans papiers' - kwestie weer (hoog) op de politieke agenda. Het dwingt ook extreem-rechts tot kleur bekennen. En dat is echt geen fraai schouwspel.


Geheel in de lijn van de verwachtingen kloeg VB-brulboei Dewinter tijdens de laatste Antwerpse gemeenteraad aan dat de politie "niets deed" eens de kampeeractie op gang kwam aan de Antwerpse universiteit. Ondanks
het vredige verloop van de actie vroeg de VB celebrity zich hardop af waarom er geen arrestaties werden verricht. "Iedereen het recht heeft om te demonstreren, ook mensen zonder papieren" antwoordde burmeester Janssens gevat.

Waar het VB zich nog beperkte tot verbaal geweld op 't schoon verdiep trok de Vlaams Belang studentenclub NSV! - weinig gehinderd door de examenperiode die er aankomt- alle registers open. Naar goede extreem-rechtse gewoonte op de meest schaamteloze en mensonterende wijze. De inktzwarte 'studentenvereniging' bestookte de actievoerders met racistische slogans en bekogelde ze finaal met... wc-papier.

How low can you go? Een zelden demonstratie van verregaande domheid en een manifest gebrek aan beschaving. En dan drukken we ons nog zacht uit. Voor de ranzige rechtsradicalen nog even dit; de 100% illegale Vlamingen van 1944/'45, eveneens zonder papieren want in zeven haasten op de loop voor justitie en een onzekere toekomst, konden op meer mededogen en minder sanitair getinte ongein rekenen ter hoogte eens de Zuid-Amerikaanse kust in zicht kwam.

Gelukkig voor hen. 

22:25 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams belang, dewinter, nsv, sans papiers |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.