22-05-09

HET BELANG VAN LIMBURG-RAPPORT: DE BESTE VB’ER IS EEN EX-VB’ER

Na de rapporten over alle Vlaamse parlementsleden van De Standaard (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6927712) en De Morgen, publiceerden Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen de voorbije dagen ook rapporten over de parlementsleden in respectievelijk de provincies Limburg en Antwerpen. Zou men De Morgen en misschien ook nog De Standaard ervan kunnen verdenken negatief te staan tegenover het VB, het oordeel over de VB-parlementsleden van Het Belang van Limburg en van Gazet van Antwerpen verschilt niet essentieel van de mening van De Standaard en De Morgen. De kranten die rapporteerden over de Limburgse VB’ers buisden alle drie de Limburgse VB-parlementsleden.

Katleen Martens (40 j., foto 1), als eerste opvolgster quasi-zeker dat ze terugkeert naar het Vlaams Parlement omdat lijsttrekster Linda Vissers waarschijnlijk in het federale parlement blijft (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6966647), wordt in Het Belang van Limburg omschreven als “Doet haar best, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Te weinig onderlegd om mee te kunnen in de commissie onderwijs, te introvert en te weinig politieke feeling.” Over Thieu Boutsen (63 j.), 10 jaar in het Vlaams Parlement en gezien zijn leeftijd niet meer opnieuw kandidaat, is het oordeel: “Zelfs in Limburg blijft deze man een nobele onbekende als parlementair. Verdwijnt uit het parlement zonder daar enig betekenisvol spoor achter te laten.”  Leo Pieters (47 j., foto 2), vierde plaats op de lijst van de effectieve en tweede op de opvolgerslijst, krijgt mee: “Grijze muis die een beetje onverwacht in het parlement belandde en niet wist wat daarmee aan te vangen.” De drie werden dan ook dik gebuisd door Het Belang van Limburg.

John Vrancken (58 j., foto 3) krijgt nog net de helft van de punten van Het Belang van Limburg. “Haalde af en toe de pers met milieudossiers, maar brak nooit echt door. Na zijn overstap van Vlaams Belang naar LDD en zijn exit uit LDD keert hij terug naar het zakenleven”, is het commentaar van Het Belang van Limburg. John Vrancken is bijgevolg de slimste van de vier Limburgers waarmee het VB vijf jaar geleden in het Vlaams Parlement kwam aanzetten, maar eigenlijk wisten we dat natuurlijk al wel vermits Vrancken achtereenvolgens opstapte bij het VB en de LDD.

00:30 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: limburg, 7 juni |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.