22-05-09

HET GAZET VAN ANTWERPEN-RAPPORT: DE NUMMERS 3, 4 EN 5 OP DE ANTWERPSE VB-LIJST DIK GEBUISD

Ook het rapport van Gazet van Antwerpen over de Antwerpse VB-parlementsleden zorgt voor vermakelijke literatuur. Grappig als het niet zo triestig is, want dat gezelschap zit natuurlijk wel op kosten van de belastingbetaler in het Vlaams Parlement.

Pieter Huybrechts (52 j., foto 1) heeft de twijfelachtige eer bij Gazet van Antwerpen en De Standaard als slechtst presterend VB-parlementslid te boek te staan. Bij De Morgen schatten ze Mechelenaar Frank Creyelman nog lager in, maar een reden om Pieter Huybrechts terug naar het Vlaams Parlement te sturen is dat natuurlijk nog niet. Het oordeel van Gazet van Antwerpen: “Behoort tot de meest rechtse vleugel van de partij, en kreeg een paar keer hommeles met de VB-top voor het openlijk belijden van zijn sympathie voor Blood and Honour. In het parlement maakt hij minder brokken. Aanwezig zijn volstaat voor hem, al kan hij een groot stemvolume ontwikkelen. Kan wel op de steun van Filip Dewinter rekenen.” Wie deze ex-schoonzoon van Karel Dillen en oud-VMO'er wil opzoeken, heeft grote kans om hem ofwel in het beruchte Antwerpse café De Leeuw van Vlaanderen te vinden ofwel bij straatacties – zoals de Voorpost-betoging op 1 maart in Maastricht tot zelfs bij een actie van de ‘Autonome Kameraden’ op 9 mei in Antwerpen, een groep rechtsradicalen (zijzelf zeggen rechts noch links te zijn) die bij voorkeur gemaskerd actie voert. Zondag 17 mei was Pieter Huybrechts dan weer aanwezig bij de herdenking van de Oostfronters op het ereperk in Stekene (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/5902444).

Een plaatsje hoger dan Pieter Huybrechts op de VB-lijst voor 7 juni, op de derde plaats van die lijst, staat Frank Creyelman (47 j., foto 2). Het oordeel van Gazet van Antwerpen (en van de andere kranten) is nochtans vernietigend: “Is onzichtbaar in het Vlaams Parlement. (…) Zijn voornaamste werkterrein ligt in de lokale politiek in Mechelen, waar hij bekend geraakte met de aankoop van een salon via dotaties voor zijn fractie.” Het verhaal over de aankoop van dat salon is al vele jaren oud, maar blijkbaar is dat het enige dat opvalt in zijn vijftien jaar gemeenteraadslid in Mechelen. Als hij er de kans toe krijgt, is hij als eerste weg op buitenlandse missie van het Vlaams Parlement. Creyelman haalde in 2007 de Franstalige pers door dronken een auto-ongeval te veroorzaken (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/5267267).

Hilde De Lobel (56 j., foto 3) is ook dik gebuisd. “Behoort bij het meubilair van het Vlaams Belang. Geen begenadigde redenaarster, maar dat wordt binnen de partij van haar ook niet verwacht. Dat zij in de Seefhoek woont, volstaat als verdienste. Wanneer het over Antwerpen gaat, is ze present, maar op een origineel  idee is ze nog nooit betrapt.” Hilde De Lobel volgde Rob Verreycken op toen die het ook in het Vlaams Parlement al te bont maakte (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20060401). Daarmee werd in het 'christelijke' (toch dixit Filip Dewinter en Philippe Van de Sande, zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6970149) VB de ene heidene opgevolgd door een andere (zie: http://aff.skynetblogs.be/tag/1/De%20Lobel). De Lobel staat op de vijfde plaats van de Antwerpse VB-lijst voor 7 juni. 

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, 7 juni |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.