25-05-09

LDD = VBbis ?

Men kan ons van veel verdenken, maar niet dat we enige sympathie zouden hebben voor het Vlaams Belang (VB). Zelfs als gewezen VB-voorzitter Frank Vanhecke tegenwoordig poseert met een kandidate voor de titel van Miss Coast Belgium, en niet Miss Vlaamse Kust, die daarenboven duidelijk van buitenlandse afkomst is (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/7005786), willen we niet geloven dat het VB een niet-racistische partij is, met sympathie voor België en open minded voor de wereld van morgen. Het neemt niet weg dat we vinden dat Lijst Dedecker (LDD) een asocialer programma heeft als het VB, als we even het racisme bij het VB zouden kunnen wegdenken (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6991375). Intussen slaat Raymond Van Gaever – broer van VB-senator Freddy Van Gaever – de deur achter zich dicht bij de LDD omdat die partij teveel lijkt op… het VB. (Foto: Raymond Van Gaever en Jurgen Verstrepen in betere tijden.)

Raymond Van Gaever zette het bedrijf Best Gloves op de wereldkaart, producent van beschermende handschoenen die vooral in de medische sector en de hoogtechnologische industrie en innovatie worden gebruikt. Jean-Marie Dedecker was bevriend met Raymond Van Gaevers broer, Freddy Van Gaever – zakenman die al meer failliet gegane en verkochte bedrijven op zijn naam heeft staan dan een mens uit het hoofd kan opsommen, auteur van boekjes als Volksvertegenwoordiger, een feest? (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20051026), dromer van een nieuwe Vlaamse krant met Bruno Valkeniers als zakelijk leider (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20060725 en  http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070207), man die geen hoge pet op heeft van werklozen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20060820) en stakers (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20051025) maar niet te beroerd is bij het Belgische Front National aan te schuiven als hij zo een etentje met Jean-Marie Le Pen kan versieren (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080211), en op voorspraak van Filip Dewinter na de federale verkiezingen twee jaar geleden gecoöpteerd werd als VB-senator (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070704). Freddy Van Gaever staat op de Antwerpse VB-lijst voor de komende verkiezingen op de voorlaatste plaats bij de kandidaten-plaatsvervangers, maar zijn voornaamste bijdrage aan de huidige VB-campagne is het leveren van een aantal knalgele Lange Snuit-camions waar het VB dezer dagen op partijmanifestaties mee pronkt.

Freddy Van Gaever stapte niet over naar de groep rond Jean-Marie Dedecker. In maart 2007 geraakte bekend dat zijn broer Raymond zich wel bij Lijst Dedecker aansloot uit sympathie voor de vrank sprekende Jean-Marie Dedecker. De man uit Wilrijk, intussen gepensioneerd bedrijfsleider, werd meteen campagneleider van de LDD in de provincie Antwerpen. De LDD haalde in de provincie een Kamerzetel binnen voor Jurgen Verstrepen, die echter liever in het Vlaams Parlement bleef en de kamerzetel doorschoof naar de onlangs nog in opspraak gekomen consultant Rob Van De Velde. Raymond Van Gaever werd ook verantwoordelijke voor de LDD-afdeling in Wilrijk, maar intussen voelt hij zich er “niet meer thuis tussen de vele overlopers van Vlaams Belang die met Verstrepen en diens secondant Hugo Haazen zijn gekomen.” Ook Peter-Karl De Jonghe bijvoorbeeld, stichter van de VB-afdeling in Wilrijk en voormalig Antwerps VB-gemeenteraads- en OCMW-lid, is tegenwoordig actief in de Wilrijkse LDD-afdeling. “Ze dringen de werkwijze van hun vorige partij op aan LDD”, zegt Raymond Van Gaever. Hij heeft genoeg van de ”louche en achterbakse handelingen” van de Antwerpse LDD-leiding. “Eerlijkheid, rechtlijnigheid en gezond verstand, dat trok me aan in LDD. Maar de partij vervalt in dezelfde methodes als de traditionele partijen (waartoe hij dus ook het VB rekent, nvdr.)”, aldus Raymond Van Gaever. Na een conflict over bestuursfuncties bij de LDD-afdeling Berchem-Hoboken-Wilrijk werd Raymond Van Gaever uit het plaatselijk LDD-bestuur gezet, en nu houdt hij de eer aan zichzelf en stapt hij uit eigen beweging op bij de LDD. De problemen met opstappende LDD-leden beperken zich dus niet tot de Limburgse afdeling (zie: http://www.demorgen.be/dm/nl/3625/De-Stemming/article/det...).

07:52 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: van gaever, verstrepen, ldd |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.