01-06-09

DE SCHONE SCHIJN VAN DE LDD DOORPRIKT

Na een brochure over het VB en een boekje over de VLD hebben ze bij het Vlaams ABVV bij deze verkiezingen een brochure uitgebracht over de nieuwkomer op de politieke markt, Lijst Dedecker (LDD). Jean-Marie Dedecker (foto) maakt zich populair met tegen de schenen van het establishment te schoppen, maar wat stelt hij in de plaats voor?

In de vijftien bladzijden tellende brochure worden vragen gesteld als: "Vindt u ook dat staken soms nodig is?", "Wil u ook een betaalbare gezondheidszorg?", "Vindt u ook dat een verkeersinfarct moet vermeden worden door meer en beter openbaar vervoer?", "Vindt u het ook normaal dat zieken, slachtoffers van een beroepsziekte of een arbeidsongeval en mensen die hun werk verliezen een zachter belastingsregime hebben?", "Bent u ook voor een fatsoenlijk democratisch debat?", "Vindt u ook dat het onderwijs rekening moet gehouden worden met de sociale positie van kinderen en hun ouders?" Het antwoord op deze en andere vragen is ontnuchterend mocht je je hoop stellen op de LDD. Jean-Marie Dedecker is helemaal niet de Robin Hood die sommigen in hem zien, hij biedt geen oplossing voor fundamentele problemen maar verergert die problemen.

Wij wezen er al op dat het LDD-programma zelfs asocialer is dan het VB-programma (als we het racisme in dat laatste programma zouden kunnen schrappen, zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6991375). Het is natuurlijk nog geen reden om dan maar voor het VB te stemmen. Dat het Vlaams ABVV deze keer het VB-programma niet onder de loep heeft genomen, is enkel maar omdat de kiezers alsmaar meer begrijpen dat ze met het VB ook niet verder geraken.

00:45 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 7 juni, ldd |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.