11-06-09

SINT-NIKLAAS' VB-BOEGBEELD OVERWEEGT ONTSLAG NA TEGENVALLENDE UITSLAG. DEWINTER UIT BED GEBELD

“Het Vlaams Belang zal ook wel geweten hebben dat de 24 procent van 2004 een formidabele en eigenlijk onverwachte luxe was en dat het aartsmoeilijk zou zijn die score te behouden, laat staan te verbeteren. Toch hebben ze nu meer verloren dan gevreesd”, weet ’t Pallieterke – nog altijd het staatsblad van de rechtsradicale Vlaams-nationalisten. ’t Pallieterke heeft ook een suggestie om het anders aan te pakken. “Het VB is te veel blijven hameren op het allochtonenprobleem en heeft het Vlaamse bewustzijn negatief belicht. Waarom in de gemeenteraad klagen over de Turkse vlag aan het lokaal van een Turkse vereniging, hen door de stad ter beschikking gesteld? Had het VB niet beter altijd de eis gesteld dat de Vlaamse Leeuw niet mag ontbreken waar er ook maar vlaggen wapperen?” Voilà. Niet dat we overal Vlaamse Leeuwenvlaggen willen zien wapperen, maar vanuit Vlaams-nationalistische visie is dat tenminste een verstandige reactie.

’t Pallieterke meldt deze week ook dat er zondag “opvallend minder aanhang” in Sint-Niklaas was “om de uitslag van het Vlaams Belang te ‘vieren’. Frans Wymeersch (foto 1), sinds vele jaren boegbeeld, volksvertegenwoordiger, in de gemeenteraad fractieleider en voor de Vlaamse verkiezingen zondag lijstduwer (…), begon zijn korte toespraak tot de verslagenen in dezer voege: ‘Voor u staat een zeer pril gepensioneerde.’ De uitslag was niet geworden wat hij had gedacht en slechter dan hij had gevreesd. Waarom zijn wij achteruitgegaan, vroeg hij. Volgens hem de concurrentie ter rechterzijde, die de laatste paar jaren durfde zeggen wat het Vlaams Belang niet meer durfde.” Frans Wymeersch bedankte de aanwezige militanten voor hun inzet tijdens de campagne, maar moest erkennen dat ze met te weinig waren. En als sommige kandidaten op de VB-lijst zelf niet de handen uit de mouwen steken… “Sommige kandidaten hebben hier geen moer, geen kl…n gedaan in de campagne”, zei Frans Wymeersch. Herbronnen is de boodschap, ballast overboord gooien en rond een harde kern opnieuw de volkspartij worden die het VB zegt te zijn. Zelf heeft Frans Wymeersch – die mee aan de wieg stond van het Vlaams Blok, en voordien al optrok met Wim Verreycken – een bezinningsperiode tot september ingelast omdat hij overweegt ontslag te nemen uit al zijn functies, gemeenteraadslid inbegrepen.

Deden sommige VB-kandidaten de voorbije kiescampagne “geen kl…n”, je hebt anderzijds ook nog dolenthousiaste VB-sympathisanten. Allez, toch minstens tot vorige week. Dat bleek in Ekeren, aan de Klaverveldenlaan waar Filip Dewinter (foto 2) en zijn echtgenote om 3 uur ’s nachts aan het slapen waren. Of Dewinter toen snurkte (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/7044869) is er niet bij verteld, maar alleszins ging plots de telefoon die naast het bed staat. “Hallo?”, stamelde Dewinter. “Hier een trouwe fan en ik ga voor u stemmen volgende zondag”, klinkt het aan de andere kant van de lijn. Er volgt een lange uitleg over hoeveel jaren de beller al voor Dewinter stemt. Dewinter zegt: “Dank u, maar weet ge dat het drie uur is?” Antwoordt de fan: “Ge moet er niet mee inzitten, ik ga nooit voor drie uur slapen.” ’t Pallieterke verzekert dat het geen mop is, maar echt gebeurd is.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, oost-vlaanderen, 7 juni |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.