18-06-09

DE MUZIEK. EN WAT TE DOEN?

Het is bij neonazi-concerten nooit zeker of alle groepen effectief komen opdagen – hilarisch is het voorbeeld van de Tsjechische groep Agonia die weigerde bij Blood and Honour Vlaanderen op te treden omdat de organisatoren niet wilden zorgen voor logies mét douches (zie:  http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080630). Maar geen nood als een groep niet zou komen: de zes voor zaterdag aangekondigde groepen tappen allemaal uit hetzelfde vaatje. Muziek waarin haat gepredikt wordt jegens Joden, vreemdelingen en de vrijmetselarij.

Op de affiche voor zaterdag staan twee groepen die vanaf het prille begin bij Hammerskin Nation optreden: Bully Boys (foto 1) en H8 Machine. Bully Boys is een openlijk antisemitische muziekgroep. Dat blijkt onder andere uit nummers als Six million more, Holocaust and Kristallnacht do not a thing to me en Sieg Heil. Op de achterkant van één van hun cd’s is een afbeelding te zien van een verbrandingsoven met daarbij de tekst Over 6 million served. Welk soort volk Bully Boys aantrekt zie je hier: http://www.youtube.com/watch?v=b-emIaFpotk. H8 Machine speelt al jaren bij Hammerskin Nation-concerten, fighting the system (zie: http://www.youtube.com/watch?v=bNGha_IO4eo). De groep is dan ook terug te vinden op meerdere verzamelcd’s van Hammerskin Nation. Support the Cause bijvoorbeeld, verschenen bij een Duits neonazi-label. Before the War is een neonazistische muziekgroep uit Slowakije. De groep speelde eerder al op enkele Blood and Honour-concerten. Twee leden van de groep spelen ook bij de Nationaal-Socialistische Black Metalband Urdung 88. In het infoboekje bij hun cd Flames of Wrath (foto 2) is een citaat van de Waalse fascist Leon Degrelle opgenomen. In de ogen van Before the War is Degrelle een grote held die dapper vocht tegen parasieten.Bully Boys, H8 Machine en Before the War worden morgen, vrijdag 19 juni, verwacht op een concert in Madrid. Overmorgen, zaterdag 20 juni, zouden ze in ons land zijn, en op vrijdag 26 juni worden ze op een Hammerskin Nation-concert in Hongarije verwacht. 's Anderendaags, zaterdag 27 juni, wacht hen dan weer een optreden in Tsjechië.

De Duitse groep Carpe Diem is een buitenbeentje in de programmatie. De groep moet immers niets hebben van hardcore neonazi’s en positioneert zich op één lijn met de nieuwrechtse muziekstroming Identitat Durch Musik, naar het voorbeeld van de Rock Identité Française. Maar dat is voer voor specialisten. In het nummer Europa, Jugend, Revolution legt de groep uit dat nazi-Duitsland niet begonnen is met de Tweede Wereldoorlog, maar zich slechts verdedigd heeft tegen aanvallen. Op de cd Frei geboren staat een vrijmetselaarssymbool met daarover heen een verbodsteken (foto 3). Ook in interviews trekt de groep van leer tegen de vrijmetselaars. Stahlgewitter is een Duitse neonazigroep die al meerdere cd’s uitgebracht heeft. Onder andere Auftrag Deutsches Reich die wegens het antisemitisme en de verheerlijking van de nazi’s op de Duitse indiceringslijst staat en bijgevolg niet mag verkocht worden in Duitsland. In Achtundachtzig, op een andere cd, worden getallen geprezen als 14, wat verwijst naar de in neonazikringen alom bekende veertien woorden “we must secure the existence of our people and a future for white children”, en 88, codetaal voor ‘Heil Hitler’. Het Duitse Rotte Charlotte stond recent nog op podia van Blood and Honour Vlaanderen. Na het concert in Diksmuide op 18 oktober vorig jaar schreef Blood and Honour Vlaanderen-kopstuk Chis Moorkens dat Rotte Charlotte bij de top-3 staat van beste groepen die hij de voorbije jaren gezien heeft (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6363045). Op de nieuwjaarsconcert van Blood and Honour Vlaanderen op 10 januari dit jaar was Rotte Charlotte alweer te gast (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6607459 en http://aff.skynetblogs.be/post/6612116). In het nummer Wir zingt Rotte Charlotte op ironische manier over de repatriëring van vreemdelingen die met vlucht 1-4-8-8 (herinner je de symboliek van de getallen ‘14’ en ‘88’) teruggebracht worden naar hun land van herkomst. In andere nummers keert men zich dan weer tegen Israël en tegen de vrijmetselarij.

Zoals gebruikelijk zal de precieze plaats van het concert pas in de loop van zaterdag bekend geraken. Gaat de plaatselijke burgemeester zodra op de hoogte de zaak verbieden uit vrees voor verstoring van de openbare orde of gaat de politie de zaak stilleggen zodra er inbreuken tegen de racisme- en/of negationismewetgeving worden vastgesteld? Mogelijkheden genoeg, zie onze Handleiding voor burgemeesters, politie en parket (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6481188). Wij zijn alleszins geen voorstander van, zoals wel meer gebeurt, een deal met de neonazi’s: dat ze tot een bepaald uur mogen concerteren en dan moeten ophoepelen. Met neonazi’s sluit je geen deals.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.