21-06-09

CONCERT NEONAZI'S UITGEWEKEN NAAR NOORDOOST-FRANKRIJK

De Hammerskin Nation-neonazi's zijn voor hun gisterenavond in Wallonië gepland concert (foto 1, zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20090618) uitgeweken naar het noordoosten van Frankrijk. De ophef die de aankondiging van het concert in Franstalig België maakte is daar allicht niet vreemd aan.

“Godverdomme, AFF is ook al op de hoogte. Bende klootzakken”, vloekte donderdag een neonazi op het forum van Blood and Honour Vlaanderen nadat hij had gezien dat wij over het geplande Hammerskin Nation-concert bericht hadden. “Dat had je eigenlijk wel kunnen verwachten, hé”, antwoordde een andere neonazi. “Mja, ik had eigenlijk gehoopt dat ze het niet wisten”, repliceerde de eerste neonazi. Wat 'true_white_warrior_28' en 'jakke' toen nog niet wisten, was dat intussen contacten waren gelegd met antifascisten en media in Franstalig België. De collega’s van RésistanceS brachten donderdag eveneens het verhaal over het aangekondigde concert (zie: http://www.resistances.be/skinnazi.html) en La Libre Belgique nam het verhaal breed over in haar krant ’s anderendaags. Een halve bladzijde groot, vlak boven het eveneens op een halve bladzijde uitgesmeerde verhaal van het getatoeëerde sterrenmeisje Kimberly Vlaeminck. Dezelfde dag was het aangekondigde concert ook een nieuwsfeit op de Franstalige radio en televisie. Het persagentschap Belga berichtte vrijdag eveneens over het concert.

De inrichters van het concert gisterenavond bleven daarop maar in Frankrijk. Het concert zou niet zoals aangekondigd op de affiche doorgaan in het zuiden van België, maar in het noordoosten van Frankrijk. In of in de omgeving van Nancy (foto 2, klik eenmaal op de foto's voor duidelijker afbeeldingen). Voorverzamelplek was de ‘air de repos’ Toul-Dommartin langs de A31-autosnelweg Parijs - Nancy. Hoeveel volk bijeenkwam, was nog niet bekend bij het on line zetten van dit bericht. Wel was er een probleem met een fout telefoonnummer op de affiche. Er was één cijfer verkeerd gedrukt. We hebben op meerdere websites een aankondiging van het European Hammerfest gevonden (zoals op de Hongaarse website op foto 3). Een nieuwe affiche met het juiste telefoonnummer zou verspreid worden, maar die hebben we nergens zien opduiken. Ongetwijfeld hebben een aantal neonazi’s gisteren de dag al vloekend doorgebracht omdat ze niet naar het juiste telefoonnummer konden bellen.

Maar er zijn natuurlijk nog andere kanalen om mensen te verwittigen. Vanuit Brugge reisde alvast een groep neonazi’s af naar Frankrijk. Wie de Bully Boys, H8 Machine en Before the War gemist heeft, kan ze volgend weekend nog aan het werk zien. Vrijdag in Boedapest (Hongarije), zaterdag in een dorpje op 40 km van Görlitz (Tsjechië). Zijn de neonazi’s niet weg uit Europa, door de verenigde krachten van Vlaamse, Waalse en Brusselse antifascisten hebben we gisteren de internationale zwarte brigade buiten België kunnen houden. Eén zwaluw maakt echter nog niet de lente. Het AFF vraagt dan ook de federale en de nieuwe Vlaamse regering om de burgemeesters, de politie en het parket voor te bereiden op mogelijke nieuwe bijeenkomsten van neonazi's en te vermijden dat de racisme-, antidiscriminatie- en negationismewetgeving zouden genegeerd worden (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6481188).

00:16 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: actie, blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.