05-08-09

VB-LIJSTTREKKER BIJ DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN IN MAASMECHELEN VINDT VB EEN VERKEERDE KEUZE

Opnieuw heeft een gemeenteraadslid het Vlaams Belang verlaten. Simon Cardinaels, bij de gemeenteraadsverkiezingen drie jaar geleden nog lijsttrekker van het VB in Maasmechelen, zegt het VB vaarwel maar blijft zetelen als onafhankelijk gemeenteraadslid. De VB-fractie in de Maasmechelense gemeenteraad telt nu nog drie gekozenen, op in totaal drieëndertig gemeenteraadsleden in de Limburgse gemeente die vooral bekend is om de voormalige koolmijn van Eisden en het outletshoppingcentrum Maasmechelen Village.

 

Simon Cardinaels (foto) liet zijn kiezers weten: “Ik koos drie jaar geleden voor het Vlaams-nationalisme, maar dat blijkt nu een verkeerde keuze. Ik kon mij niet meer vinden in de huidige gang van zaken in de VB-fractie in de gemeenteraad en ook niet nationaal, maar ik blijf zetelen als onafhankelijk raadslid en kijk intussen wat rond.” Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 was Simon Cardinaels nog lijsttrekker van het VB in Maasmechelen. Hij kreeg er 1 313 voorkeurstemmen, bijna dubbel zoveel als Thieu Boutsen op diezelfde lijst, die toen nog VB-volksvertegenwoordiger was. Bij de federale verkiezingen in 2007 stond Simon Cardinaels als mede lijstduwer op de Kamerlijst van het VB in Limburg en verzamelde daar 8 000 voorkeurstemmen.

 

We zijn niet vertrouwd met de diepste geheimen in het bronsgroene eikenhout in Limburg, maar dat Simon Cardinaels vanuit het niets bij de gemeenteraadsverkiezingen VB-lijsttrekker werd in Maasmechelen heeft allicht veel te maken met zijn beroepsbezigheden en hobby. Simon Cardinaels is uitbater van een harmonicashop, en organiseert daarnaast ook bonte avonden waar de harmonica, een variant van de bekendere accordeon, centraal staat. In de plaatselijke VB-afdeling zal het er nu ongetwijfeld minder vrolijk aan toe gaan. Simon Cardinaels was op verlof in Oostenrijk als hij zijn besluit nam om het VB te verlaten. Waar gezonde berglucht al niet goed voor is!

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: limburg |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.