13-08-09

ROB VERREYCKEN IN DE WACHTZAAL BIJ DE DOKTER. NOG NIET VERLOST VAN ZIJN WAANIDEEËN OVER HET AFF EN KNACK

Rob Verreycken, ooit nog VB-gemeenteraadslid in Antwerpen en zelfs Vlaams volksvertegenwoordiger, nu nog slechts OCMW-raadslid in Sint-Niklaas, is terug uit verlof. Meteen is een vacature bij het OCMW van Sint-Niklaas verder verspreid. Rob Verreycken is ook amateur-historicus. In 1998 publiceerde hij het boekje De VMO van Bob en Wim Maes, over de eerste leiders van de Vlaamse Militanten Orde. Als hij schrijft over het AFF haalt de haat het echter van de objectiviteit. Naar aanleiding van een artikel in Knack van 8 juli, waarin deze AFF-blog geciteerd werd (foto 1, klik eenmaal op de foto voor een grotere afbeelding), haalde Rob ‘Klop’ Verreycken zijn gram over het AFF nog eens boven.

Onder de kop Knack steunt Arabisch Fascistisch Front publiceerde Rob Verreycken op 17 juli: “Mensen  die al eens een dokter bezoeken laten me weten dat ik de twijfelachtige eer had aan bod te komen in het blaadje van de wachtzaal, Knack. Aanleiding was het feit dat ik hier schreef dat excuses van de VS voor de slavernij dwaasheid zijn, aangezien alle slaven en alle (Arabische en Europese) slavenhandelaars al eeuwen overleden zijn. Knack neemt de  dwaze vraag van het Arabisch Fascistisch Front over ‘waarom het VB dan nog voor amnestie is’; omdat de slachtoffers van de anti-Vlaamse repressie en hun beulen in Belgische dienst gedeeltelijk nog in leven zijn, natuurlijk. Nounou, dat was moeilijk… Frappant is dat journalisten van een zogenaamd ‘kwaliteitsmedium’ Knack kritiekloos hun mosterd halen bij de website van de extreem-linkse club Arabisch Fascistisch front. Die vereniging organiseerde in de jaren ’90 gewelddadige jaarlijkse betogingen, met als triest dieptepunt het doodstampen van een bejaarde Vlaming in Borgerhout door een Arabische AFF-knokploeg. Daarop trok het ABVV zijn steun terug, en het AFF stierf een stille dood – op een website na. Eerder onthulde kameraad Bart Debie al dat de AFF-website wordt volgeschreven door Knack-journalisten. Een vraaggesprek met een weerstander verscheen immers eerst in uitgebreide versie op de AFF-site, en pas later ingekort in Knack. En zo vormt een blad dat zogezegd ‘de democratie’ verdedigt dus front met antidemocratische linkse knokploegen…”

 

Veel verzinsels op een hoopje. Dat het Anti-Fascistisch Front (AFF) tegenwoordig het Arabisch Fascistisch Front zou heten, is een dichterlijke vrijheid van Rob Verreycken. Erger is het als hij het AFF verantwoordelijk stelt voor “het doodstampen van een bejaarde Vlaming in Borgerhout”. Verreycken moet maar eens het boek Vlaams Blok: 20 jaar rebel. 1977-1997 erbij nemen. Op blz. 79 van dit door het VB uitgegeven boek staat: “Enkele uren na de manifestatie trapt een zeventienjarige Marokkaan de tachtigjarige Ludo Hannes met een schedelbreuk het ziekenhuis in.” “Enkele uren na…” Als onmiddellijk na de laatste NSV-betoging in Antwerpen de inboedel van café De Markies aan de Stadswaag in diggelen geslagen wordt door deelnemers aan de NSV-betoging, wordt elke betrokkenheid van de NSV ontkend. Want het was toch na afloop van de NSV-betoging. Als “enkele uren” na een AFF-betoging gewelddaden gepleegd worden, is dat plots wel de verantwoordelijkheid van een “AFF-knokploeg”. Rechtlijnig is die redenering niet. Het ABVV is als gevolg van dat incident op 21 oktober 1990 trouwens niet opgestapt uit het AFF. Rob Verreycken, die juridisch adviseur is van de VB-vakbondscel, zou beter moeten weten. En dan het verhaal over de AFF-website die volgeschreven zou worden door Knack-journalisten. We weten niet hoe ze er bij Knack op gereageerd hebben, maar bij de AFF-redactie hebben ze er hartelijk om gelachen en wel hierom. Van Verreyckens verhaal over een interview dat hier eerst uitgebreid, en nadien verkort in Knack, gepubliceerd werd, klopt geen centimeter. Waarom het een kwakkel is dat Knack de AFF-redactie zou bevolken werd trouwens ook uitgelegd in een spitse brief van Knack-journalist Joël De Ceulaer aan Bart Debie. Maar dat is Rob Verreycken allemaal ontgaan.

 

 

Foto 2: Als Rob Verreycken teruggaat naar de jaren negentig om het AFF te situeren, dan gaan wij voor een foto van Rob Verreycken ook terug naar die jaren. De foto komt uit Gazet van Antwerpen van 31 oktober 1998. Als enkele mensen zonder geldige verblijfspapieren door de universitaire overheid opgevangen worden, voert een groep VB-militanten actie op het Antwerps stadhuis. Rob Verreycken (dan 28 j.) wil stormenderhand het bureau van burgemeester Leona Detiège binnen, de toenmalige politiekorpschef Tony Dyck raadt Rob Verreycken aan elders te gaan spelen.

00:30 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: actie, verreycken |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.