14-08-09

EN NU HET POLITIEK BOEK VAN MARIE-ROSE MOREL

Marie-Rose Morel is gisterenmorgen genezen verklaard van haar baarmoederkanker. Volledige zekerheid heeft ze pas over vijf jaar, maar het acute gevaar is verdwenen. Menigeen haalt opgelucht adem, er werd immers zwaar met haar meegeleefd. Van een cordon mediatique rond de VB-politica, in navolging van het cordon sanitaire, was geen sprake. Integendeel. Geen kankerslachtoffer kreeg zoveel aandacht in kranten en weekbladen als deze VB-politica.

Om nog maar de voorbije anderhalve week te nemen: een volle pagina in Het Nieuwsblad dinsdag 4 augustus om aan te kondigen dat Marie-Rose Morel die dag zou vernemen of ze verlost zou zijn van haar tumor, een halve pagina ’s anderendaags om te vertellen dat er nog geen definitief antwoord is maar een spoedoperatie nodig is. Een volle pagina diezelfde woensdag 5 augustus in Gazet van Antwerpen: “Helaas, niet alles is in orde”. Later nog eens een, weliswaar kleiner, artikel om te melden dat Marie-Rose Morel thuis is na een geslaagde operatie. Gisteren in Het Laatste Nieuws bijna de hele bladzijde 2 om te melden dat Marie-Rose Morel nu het verdict zou horen… Vooral in de aanloop van de verkiezingen in juni was de media-aandacht stuitend. Het werd wel teveel. Niet in het minst omdat er, behalve in Humo, geen kritische vragen meer gesteld werden over de partij waarvoor Morel nog altijd kandidaat was. Uit medelijden, ontzag en respect dat ze met haar gezondheidstoestand afdwong.

Behalve voor Marie-Rose Morel is het jongste gezondheidsbulletin ook goed nieuws voor de VB-afdeling in Schoten. In vertrouwelijke gesprekken hebben meerdere VB’ers gezegd het VB-Schoten niet meer te zien zitten mocht Morel er niet meer bij zijn. Ze zijn eerder omwille van Marie-Rose Morel, Rooske, dan omwille van het VB actief bij het VB-Schoten. Het is nu uitkijken naar de boeken die Morel plant. Volgend jaar verschijnt haar kankerdagboek, dit najaar nog wil Morel een politiek boek uitbrengen. Morel wil “er alles aan doen om het Vlaams Belang een menselijker gelaat te geven, zonder toe te geven op ons basisprogramma.” Dat is dus zoiets als een rond vierkant.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: morel |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.