04-09-09

NEONAZI’S TEGEN KANKER

Fight Back-affiche1Een dik jaar geleden opperde een neonazi op het forum van het traditionele Blood and Honour Vlaanderen het idee om een concert ‘Blood and Honour tegen kanker’ in te richten. Niet een concert tegen zichzelf, maar tegen de tumor die al zoveel mensen het leven, zoniet veel pijn en smart heeft gekost. Na een aantal Bekende Vlamingen, nu Blood and Honour tegen kanker… om Blood and Honour Vlaanderen een beter imago bij de bevolking te bezorgen. Dát was de bedoeling. Morgen, zaterdag 5 september, is het bijna zover. Dan wordt een Rock against cancer-concert ingericht (foto 1) waarbij drie van de vier aangekondigde groepen eerder al op de affiche stonden van Blood and Honour-concerten in ons land.

Organisator is niet Blood and Honour Vlaanderen, maar volgens verschillende bronnen Matthias ‘Mattke’ Van Hoof die actief is bij Blood and Honour Vlaanderen (foto 2). Naar aanleiding van de NSV-betoging dit voorjaar in Leuven portretteerden wij hem een eerste keer. Hij woont in het Brugse, en laat zich graag fotograferen in de voormalige kantine van de SS’ers in het Fort van Breendonk. Om bevestiging gevraagd bij de inrichters van het concert morgen, antwoordt men ons dat een heuse organisatie achter het concert zit: Fight Back die mensen zou groeperen afkomstig uit “allerlei poelen en strekkingen”. De opbrengst van het concert gaat naar een kameraad die aan kanker lijdt, om de kosten te dekken die niet terugbetaald worden door het ziektefonds. Mocht er dan nog geld overblijven – wat ons utopisch lijkt – zou het overige deel van de opbrengst anoniem gestort worden aan het Kinderkankerfonds en eventueel Kom op tegen Kanker. De ambitie is om elk jaar een concert voor een goed doel te organiseren. Voor de aangekondigde groepen is men niet verder gaan zoeken dan de concertagenda van het beruchte café De Kastelein (intussen: Moloko) in Brugge en de affiches van de Blood and Honour-concerten. De affiche voor morgenavond is in principe enkel per mail verspreid, maar hier en daar verscheen de affiche toch (tijdelijk) op een website. Opmerkelijk is dat zowel in het milieu van de traditionele Blood and Honour als bij de Combat 18-versie van Blood and Honour reclame is gemaakt voor het concert. Vooraf polste de organisator voorzichtig of de traditionelen en de Combat 18’ers voor een keer niet op de vuist zouden gaan, nu het een concert voor een goed doel is.

Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe, ook de man voor wie het concert morgen georganiseerd wordt. Wij wensten Marie-Rose Morel eerder al beterschap. En Marie-Rose Morel apprecieerde dat. In Gazet van Antwerpen van 14 augustus 2009 zei ze: “Zelfs het Anti-Fascistisch Front heeft me beterschap gewenst. Ik ben daar blij om.” Iets anders is hoe je geld verzamelt ten bate van een slachtoffer van kanker. En daar is in dit geval wel een geur aan alsof een boer met een beerkar voorbijkomt.

00:30 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour, aanverwant |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.