12-09-09

MARLEEN GOVAERTS ZET DE PUNTJES OP DE I

Vorige week schreven wij hier dat terwijl de laatste week van augustus drie Vlaams Belang-gemeenteraadsleden opstapten uit de partij van Bruno Valkeniers, het Sint-Truidense onafhankelijk gemeenteraadslid en voormalig VB-parlementslid Marleen Govaerts teruggekeerd was naar de schaapsstal. Maar dat blijkt niet zo te zijn.

We schreven dat Marleen Govaerts zich opnieuw een VB-lidkaart had aangeschaft op gezag van Het Belang van Limburg en ’t Pallieterke. In dat laatste blad ontkent Marleen Govaerts nu echter een nieuwe lidkaart gekocht te hebben. In een lezersbrief legt Marleen Govaerts eerst uit wat de reden is voor haar ontslag bij het VB. Over de lijstvorming bij de vorige parlementsverkiezingen, toen Gerolf Annemans de voorkeur gaf aan een “grote, blonde” (versta: Linda Vissers) rept ze niet. Marleen Govaerts: “De waarheid is dat ik naar aanleiding van het optreden van Voorpost en VB in september 2008 bij het Waals Feest in Sint-Truiden ontslag heb genomen als fractieleider. Dat is een logisch gevolg van het feit dat het Limburgs bestuur mij niet eens geïnformeerd, laat staan raad gevraagd had, over hun plannen met het Waals feest in Sint-Truiden. Pas in het voorjaar van 2009 ben ik als onafhankelijke gaan zetelen omdat ik geen deel wou uitmaken van een partij die zegt op te komen voor de kleine man, maar haar eigen kleine werknemer in Tongeren op een mensonwaardige manier ontslaat.

Nu zetel ik inderdaad terug als lid van de fractie VB-Vlott, en dit alleen om puur praktische redenen. Een lidkaart koop ik nooit meer, van geen enkele partij. Ik heb genoeg elleboog- en ander werk gezien in de politiek! Ik doe rustig mijn termijn uit in de gemeenteraad en kijk uit naar de komst van mijn eerste kleinkind in het najaar. Dat is veel belangrijker voor Vlaanderen dan al het gelul in de praatbarakken.” Bij deze dus: Marleen Govaerts heeft geen nieuwe VB-lidkaart gekocht, is verbolgen over de manier van werken bij het VB en aanverwante organisaties, en baalt van de politiek in het algemeen. Wij begrijpen dat, en allicht niet alleen wij. (Foto 1: Voorpost-actieleider Luc Vermeulen. Foto 2: Marleen Beckers en de bekendste van haar vier kinderen: Roosmarijn Beckers.)

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: limburg, vb |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.